Chokoladeroulade

Chokoladeroulade med smørblød nougatcreme. En nem kage, som sagtens kan forberedes dagen i forvejen, og som virkelig ikke tager mange minutter at bikse sammen. En hurtig kage, der nemt kan pyntes, så den ser ud af en helt masse!

chokoladeroulade

chokoladeroulade

Opskrift på chokoladeroulade med nougatcreme

 

Her er en chokoladeroulade opskrift, hvor rouladebunden er lagt sammen med en smørcreme med nougat, chokolade og mokka. Den her smørcreme er en kombination af kaffesmørcremen og nougatsmørcremen, og den kombi holder altså bare! Du kan som sagt sagtens bage og lægge kagen sammen dagen før, den skal spises.

Chokoladeroulade

Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timers trækketid på køl

Samlet tid

2,5 time

Ingredienser

Rouladebund

  • 5 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Nougatcreme

  • 375 g smør
  • 170 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 pasteuriseret æggeblomme (1/2 bæger)
  • 150 g nougat
  • 75 g mørk chokolade
  • 1/2 tsk. flagesalt
  • 3 spsk. stærk kaffe (lavet på Nescafé)

Desuden

  • evt. jordbær eller andre bær til pynt

Sådan gør du

ROULADEBUND:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pisk de 5 æggeblommer og sukkeret sammen, så det bliver lyst og let luftigt. Vend blandingen i æggehviderne med en dejskraber.
  4. Bland de tørre ingredienser (kakao, mel og bagepulver), og sigt det i æggemassen. Vend igen sammen med dejskraberen.
  5. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag rouladebunden midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.
  7. Når bunden er færdigbagt, lægges et nyt stykke bagepapir ud på bordet. Drys med 1 spsk. sukker, og vend den varme rouladebund ud herpå (på hovedet). Træk bagepapiret, som du har bagt bunden på, forsigtigt af. Kom et fugtigt viskestykke hen over kagebunden, mens den køler af. På den måde sikrer du, at bunden holder sig fugtig og ikke knækker, når den skal lægges sammen.

 

NOUGATCREME:

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt. Pisk æggeblommen i.
  2. Smelt nougat og chokolade (enten over vandbad eller langsomt i mikroovnen), og kom det i smørcremen sammen med salt og kaffe. Pisk, til massen er ensartet.
  3. Sæt smørcremen på køl, mens du venter på, at kagebunden er kold.

 

SAML ROULADEN:

  1. Tag smørcremen ud af køleskabet. Smør det på rouladebunden i et jævnt lag. Gem dog cirka 1,5-2 dl af smørcremen, så du også har lidt at pynte kagen med til sidst.
  2. Rul rouladen sammen. Kom den resterende mængde smørcreme i en sprøjtepose med valgfri tyl. Sprøjt ovenpå rouladen i det mønster, du ønsker. Pynt evt. også med friske jordbær eller andre bær.
  3. Lad kagen hvile i køleskabet i et par timer, inden den serveres, så smørcremen når at blive helt kold og fast. Lad den gerne hvile til dagen efter.

Bedøm denne ret

 

Vild med roulade ala chokoladeroulade?

Roulade er jo virkelig en af de nemmeste kager, og noget af det bedste er, at de sagtens kan laves dagen i forvejen. De er måske endda næsten bedst dagen efter, hvor lidt af væsken fra cremen har fået lov at suge let ind i kagebunden, så den er blevet godt mushy. Det er måske ikke den mest moderne kage, men det skal jo altså ikke afholde én fra at lave dem, når nu de kan smage så lækkert!

chokolade roulade

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har en lang række forskellige madplaner med forskellige temaer. Hop gerne ind og se, om der er en madplan, som passer til jeres familie.

Kommentarer

    1. Det vil vi ikke gøre os kloge på, men hvad vi kan læse os frem til på google, så er formålet med pasteuriseringen er at dræbe eventuelle salmonella-bakterier. Dog er risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, i dag meget lille – i følge Fødevarestyrelsen kan man altså godt bruge friske rå æg. Så altså hvis man ikke er sart, vil man godt kunne bruge alm. æggeblommer. Jeg ville nok bare for en sikkerhedsskyld bruge pasteuriseret 🙂 Kh

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret