Chokoladekage med drømmekage-top

Her er min opskrift på chokoladekage, en saftig og faktisk ganske sund chokoladekage. Man kan diskutere om jeg må kalde dette en chokoladekage, da der rent faktisk ikke er chokolade i. Jeg bruger dadler og kakao i kagen og vi kan da også kalde den en kakaokage så eller bradepandekage. Men altså, den leder helt klart mine tanker hen på en chokoladekage og den smager overraskende godt.

chokoladekage

Chokoladekage
Opskrift på chokoladekage som er ganske sund og som smager hammergodt.

Chokoladekage med drømmekagetopping

Opskrift til 9

Denne chokoladekage er kompakt, intens og tung. Den er UBESKRIVELIG god, især når man tænker på, at den er uden sukker og smør! I toppen er der dog lidt flormelis, men selve chokoladekagen er lavet på dadler og mandler (undlad toppen hvis du vil holde kagen sukkerfri). Men den smager ikke af klassisk dadelkage, som man måske kender det. Med lidt kaffe og kanel i bunden, får den en anderledes smag. Kagen er klart bedst når den er kold og har stået lidt efter bagning.

 

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

35 min

Samlet tid

50 min

Ingredienser

Chokoladekage

 • 90 g mandler
 • 230 g bløde friske dadler (udstenede)
 • 2 æg
 • 1 lille spsk. kaffepulver opløst i 3 spsk. vand
 • 1/4 dl olie (jeg brugte olivenolie), smør kan også sagtens bruges
 • 2 store spsk. kakao
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1/3 tsk. salt

Drømmekagetopping

 • 8 bløde friske dadler (udstenede)
 • 100 g kokosmel
 • 2 store spsk. smør
 • 1 lille spsk. kaffepulver opløst i knap 1/2 dl vand
 • 1 dl flormelis

Sådan gør du

Chokoladekage

 1. Blend mandlerne til mel i en blender, food processer eller minihakker
 2. Udsten dadlerne (smid stenene ud) og kom dadlerne ned i blenderen til mandelmelet sammen med resterende ingredienser – giv den en tur til det hele er blendet ud
 3. Kom det i en kageform beklædt med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 25*25 cm) Giv kagen en lille halv time ved 200 grader (hold øje, da ovne kan være ret forskellige) Den skal ikke hænge fast på en gaffel, hvis du stikker i den – men den må bestemt heller ikke få for meget.

Drømmekagetopping

 1. Fjern stenene fra dadlerne (kasser dem) og mos dadlerne med en gaffel i en skål.
 2. Kom kokosmel, smør, kaffe og flormelis ned til de moste dadler og rør det sammen
 3. Når kagen har fået de her 25-30 minutter, kommer du kokostoppingen på og giver kagen yderligere 5-10 minutter i ovnen, til den er gylden og efter din mening perfekt ristet.

Bedøm denne ret

 

Chokoladekage med drømmekagetopping

 

Jeg synes virkelig jeg har fået alt for mange helt tørre, smuldrede og mega kedelige chokoladekager. Sådan er denne ikke! Denne her chokoladekage er UBESKRIVELIG god! Den er så svampet, kompakt og fedtet. Og det er endda uden at der er smør eller raffineret sukker i den – i bunden. I toppen er der dog lidt flormelis. Hvis du er lidt skeptisk hvad angår de her lidt sundere kager med dadler, så skal du altså prøve denne her. Jeg husker også at have smagt kedelige dadelkager, som smager af dadel. Sådan er denne her ikke, jeg synes den smager vanvittigt godt og jeg er gang på gang dybt chokeret over at den faktisk er sund. Jeg håber meget I vil prøve min chokoladekage opskrift. Hvis I ønsker ægte chokolade, så kom endelig hakket mørk chokolade i også.

 

Bedste chokoladekage uden sukker

Det her er og bliver den eneste opskrift på chokoladekage, jeg har tænkt mig at bruge frem over, for jeg synes faktisk den er helt perfekt. Den er lavet på en lille smule mandler, en hulens masse dadler, lidt kaffe og kanel (som bidrager super lækkert til smagen, men som kan undlades hvis du sker en mere neutral chokoladekagesmag). Jeg har brugt olivenolie til kagen, mest fordi jeg ikke havde mere kokosolie. Jeg var lidt skeptisk for om man nu kunne smage olien, men det kan man slet ikke. Ellers kan du jo altid bruge smør – det ved man bliver godt.

sund chokoladekage
chokoladekage

Opskriften her giver 9 stykker chokolade kage som på billedet, så skal du bage en helt bradepande, skal du nok doble op en gang eller to.

 

Toppen på min kage

Selve toppen på min chokoladekage er lidt drømmekage-ish, den er lavet på kokosmel, igen bløde dadler, flormelis til at få det sammenhængende og så igen lidt kaffe – fordi jeg elsker smagen. Kaffen kan sagtens undlades, og måske flormelis også kan erstattes af ekstra kokosmel hvis man ønsker den helt sukkerfri.

 

Andre lignende kager

Jeg har lavet en anden slags chokoladekage med kaffefrosting også. Her minder bunden meget om denne, men toppen er anderledes. Jeg kalder den glutenfri chokoladekage, og den er også virkelig god. Ellers så synes jeg klart du skal prøve min chokoladelagkage, kanelsnurrer og chokoladeboller. Så er der da virkelig lagt op fødselsdagen.

 

Instagram:

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at besøge min instagramprofil for mere madinspiraton.

Kommentarer

  1. Ja god idé 🙂 Jeg har ikke prøvet det, men friskpresset appelsin ville sikkert være lækkert ja 😀

 1. Hej Julie
  Den skal jeg lave til næste weekend!
  Men først lige et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med 🙂

  Benytter du varmluft eller alm ovn?
  Hvis man undlader kaffen (da det ikke er min kop the), ville du så fortsat tilføje vandet? Feks i toppingen, så gør vandet vel, at det hænger sammen ikke? 🙂

  1. Dejligt, jeg bruger varmluft 🙂
   Jeg vil bruge lidt vand i stedet ja, for at få det sammenhængende 🙂 Håber du kan lide den..

  1. Det kan du have ret i 🙂 Jeg vurderer den dog stadig til at være en chokoladekage – det er den i mine øjne 😉

 2. Hvordan er bagetid samt mængdeforhold hvis kagen skal laves i bradepande? ? Den lyder simpelthen for lækker!

  1. Hej Dorthe. Åh jeg ved det ikke præcist, da jeg ikke selv har prøvet det. Men den skal selvfølgelig have lidt mere, men den må bare endelig ikke blive tør. Jeg ville bare holde lidt øje og forsøge mig frem 🙂

 3. Den ser mega lækker ud! Men jeg bliver helt i tvivl om mængden af dadler. Jeg er klar over, at stenene skal fjernes, men er det 230g med eller uden sten?

 4. Hej Julie, din kage ser bare super skøn ud! Bruger du almindelig kaffepulver eller instant-kaffe, når du laver den?

 5. Den skal jeg bare lave snarest.
  Min svigermor har ved alle mine 3 barsler forsynet vores fryser med den traditionelle drømmekage.
  Nu må jeg betale tilbage i en sundere udgave.
  Tak for opskrift og dejlig barsel til dig??

  1. Åh det lyder som en god idé, det bliver hun helt sikkert rigtig glad for 😀 Håber I kan lide den

Vis alle kommentarer (20)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret