Broccolitærte med porre

Broccolitærte med porre er en meget nem hverdagstærte. Jeg laver stort set altid den samme tærtebund som er denne her. Den giver nemlig et vildt lækkert resultat, en sprød og fedtet bund som alligevel er lidt grov i det. Jeg har nemlig brugt grahamsmel i min tærtebund. Selve æggemassen er lavet med cremefraiche og parmesanost. En hjemmelavet tærte kan virkelig noget og den er glimrende dagen efter til madpakken

Broccolitærte
Broccolitærte på den nemmeste sprøde bund med æggemasse og porre

 

Broccolitærte

 

Denne tærte opskrift er virkelig god og virkelig nem. Det er muligt at variere tærten ift. grøntsager, type mel, type ost osv. Så man får brugt lige netop de råvarer man har i sit køleskab. Jeg har brugt grahamsmel og hvedemel i min tærtebund. Men her kan du også sagtens bruge speltmel, rugmel eller andet type mel. Hvis du er ude efter en glutenfri bund, kan du følge denne opskrift på en glutenfri tærte. Jeg har desuden brugt blødt smør i tærtedejen her, men dette kan du også sagtens erstatte med olie.

Selve fyldet består af en masse broccoli og porre, igen udskift blot til f.eks. blomkål, spinat, rødløg eller lignende hvis du hellere vil bruge dette. Så har jeg brugt æg, cremefraiche, parmesanost, salt og peber. Her kan du bruge fetaost eller hytteost i stedet for og byt gerne cremefraiche ud med skyr, yoghurt natural eller lignende.

Min variant er en vegetar tærte, men rist gerne enten bacon eller chorizopølse og kom over. Det er altid et krav hjemme hos os, hvis min kæreste skal spise med. Han vil have kød til og det giver også en lækker sprødhed til tærten og salt.

Men her er min opskrift på broccolitærte, den giver 6-8 gode stykker.

Broccolitærte med porre

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

Tærtebund

 • 100 g grahamsmel
 • 100 g hvedemel
 • 1 lille tsk. salt
 • 80 g blødt smør
 • 1/4 dl vand

Fyld

 • 200 g broccoli
 • 1 porre
 • 5 æg
 • 1 dl cremefraiche
 • 1/2 dl parmesanost (revet eller smuldret)
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft og lav så din tærtebund: smuldr mel, salt og smør i en skål. Tilsæt vand og mos det sammen med hænderne
 2. Kom et stykke bagepapir ud på bordet og læg tærtedejen her på. Rul den flad med en kagerulle og løft papiret over i en tærteform
 3. Prik lidt huller i den med en gaffel og bag bunden i 6-7 minutter imens du laver fyldet
 4. Skyl broccoli og porre og skær det ud i mindre stykker
 5. I en skål blandes æg, cremefraiche, parmesanost og salt og peber
 6. Kom broccoli og porre over bunden, hæld så æggemassen over – så den dækker grøntsagerne
 7. Bag tærten i en lille halv time til den er gylden

Bedøm denne ret

Broccolitærte

Andre gode tærter

 

Er denne broccolitærte sund?

Ja det vil jeg mene. Der er da i hvert fald godt med grøntsager i og broccoli er jo enormt sundt. Der er også en masse æg i, som mætter og er rig på proteiner. Desuden indeholder banen en del grahamsmel, så den bliver lidt grovere. Men der er også en del smør i dejen, cremefraiche, hvedemel og parmesanost. Så alt efter hvor sund du ønsker den, kan det jo diskuteres. Af en tærte at være, vil jeg mene denne er sund.

 

Er denne broccolitærte nem?

Det er den helt sikkert. Der skal blot laves en tærtebund, som jeg synes er meget nemt og med kun få ingredienser, som man i øvrigt næsten altid har liggende. Men for at gøre det endnu nemmere, kan man selvfølgelig sagtens købe sig til en bund. Æggemassen røres blot sammen med en ske og de to slags grøntsager rengøres og hakkes groft. Så ja, det er en nem tærte.

 

Kan jeg lave broccolitærte med kylling?

Ja, det vil smage super lækkert at komme lidt kylling i tærten. Jeg vil stege kyllingen hurtigt på en pande først i lidt olie. Kom så kyllingestykkerne sammen med broccolien og porren over bunden og hæld til sidst æggemassen over.

 

Kan jeg lave broccolitærte med laks?

Det kan du også sagtens og dette tænker jeg faktisk ville være enormt lækkert. Du kan både bruge fersk laks eller koldrøget laks. Begge dele ville jeg blot komme sammen med broccolien og porren, over bunden inden æggemassen hældes over. Jeg vil ikke stege dette inden – det får varme inde i ovnen. Men jo, en broccolitærte med laks må være mit næste tærteprojekt.

 

Er denne tærte frysevenlig?

Ja, du kan sagtens fryse denne broccoli tærte ned. Tag blot tærten op og kom den i ovnen eller mikrobølgeovnen når den skal spises.

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Vi lavede denne tærte til aftensmad hos os i dag. Tak, for en dejlig nem og lækker opskrift. Jeg er vild med at tærten er lidt “rå”, udseende-mæssigt. Jeg havde min søn på 4 år med i processen og han synes det var sjovt at kunne rulle den ud som han ville og placere den i tærteformen. (uden at jeg var irriterende irettesættende 🤭)
  Jeg manglede dog at der et sted i opskriften stod hvilken størrelse din tærteform har, blot så jeg havde idé om hvor meget dej, fyld og æggemasse jeg skulle lave.

  Bedste hilsner
  Christina

  1. Hej Christina. Ej undskyld mit sene sene svar, nogle af mine kommentarer herinde har været helt væk og jeg ser dem derfor først nu. Men tak for din kommentar. Den form jeg bruger er 25 cm i diameter 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret