Squashtærte med porre og chorizo

Squashtærte bagt på en grov bund, med et æggefyld med hytteost. Af grøntsager har jeg brugt spinat og squash og så er der chorizo på toppen, som giver tærten sprødhed og salt.

squashtærte

Squashtærte med chorizo og porre

Det er ved at være ret lang tid siden jeg har delt en tærteopskrift herinde, og faktisk også ret lang tid siden jeg sidst fik mig et stykke tærte. Det går jo ikke rigtigt, slet ikke når man nu elsker tærte lige så meget som mig. Så jeg har lavet en her squashtærte med en lidt grovere bund og med et lækkert fyld af porre, squash og en chorizopølse. Det smagte super skønt, det grønne lette fyld var det perfekte modspil den den lidt fede og krydrede pølse.

Man kan jo sagtens variere tærten her, ved f.eks. at gøre bunden glutenfri og bruge majsmel eller rismel i stedet f.eks. Man kan også sagtens komme kylling eller parmaskinke i frem for pølsen. Jeg synes kombinationen her var rigtig god, så tag da lige og prøv den en gang. Håber I kan bruge min squashtærte

 

Opskrift på squashtærte

Bund:

 • 2,5 dl grahamsmel eller speltmel
 • 1 dl hvedemel
 • 2/3 dl olie
 • 2/3 dl vand
 • 1 lille tsk. salt

 

Fyld:

 • 4 æg
 • 200 g hytteost
 • 1 dl mælk (eller madlavningsfløde)
 • salt og peber
 • 1 porre
 • 1/2 squash
 • en håndfuld god chorizopølse

 

Sådan laver du squashtærte

 1. Kom ingredienserne til bunden i en skål og pres dejen godt sammen
 2. Pres den ud i en tærteform, så der dannes en tynd og lækker bund
 3. Forbag bunden i 10 minutters tid ved 200 grader, imens du laver dit fyld
 4. Fyldet laves ved at blande æg, hytteost, mælk og salt og peber i en skål (jeg bruger altid bare den, jeg lige har lavet dejen i)
 5. Skær porre, squash og pølse ud i tynde skiver og kom det oven på tærtebunden
 6. Hæld æggemassen over til sidst
 7. Giv tærten en halv times tid i ovnen

DSC09531
squashtærte
squashtærte

Andre tærteopskrifter

Se også et par andre tærteopskrifter her, hvor nogle er med glutenfri bund, andre er med en almindelig tærtebund og én er lavet på en grøntsagsbund (den kan du se her). For den bedste almindelige tærtedej kig med her.

Nyhedsbrev

Modtag mine nyhedsbreve helt gratis. Jeg sender en madplan ud hver weekend, som er proppet med grønne nemme familieretter samt indkøbslister. Tilmeld dig her 

Kommentarer

 1. Hej Julie 🙂 jeg faldt lige over denne lækre tærte, som jeg vil lave til min veninde på fredag. Tror du, at lidt ost på toppen vil klæde den, eller tror du det er bedst at undlade?

  1. Hej Kirstine. Øv, ser først din besked nu. Beklager! Men jo ost er altid godt 😉 Det kunne sagtens være lækkert.. Håber I kunne lide tærten i fredags. Kh Julie

 2. Hej Julie
  Jeg synes tærten lyder rigtig lækker, og dejlig simpel, så den skal helt sikkert prøves 😉
  Jeg ville lige høre, om du tror, at den kan fryses ned eller ej?

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret