Barsel i Aarhus? Så læs med her..

barsel i Aarhus

Barsel i Aarhus

Her er lidt inspiration til hvad man kan få dagen til at gå med.
Barsel i Aarhus er det fedeste. Jeg elsker hver eneste dag! Vi bor i Aarhus og jeg nyder virkelig at bo i en storby, når vi har fri hver dag. Vi bruger byen rigtig rigtig meget. Vi går lange ture, er utrolig meget på café, går til babysvømning, er til musikalsk legestue, i babybio og i diverse legestuer. Det er fantastisk at bo i en by som giver så mange muligheder.
Indlægget her handler om hvilke steder jeg især synes godt om når man er på barsel i Aarhus. I har sikkert prøvet langt de fleste, men her kommer en liste med lækre baby/ børnevenlige steder.
Skriv rigtig gerne en kommentar hvis du kender et sted, jeg ikke gør. Vi vil meget gerne prøve flere nye steder.

 

Gåture, picnic og billig kaffe 

Lækre steder at gå tur med barnevognen er efter min smag skove og steder med lækker natur. Her er Risskov, Botanisk have, Universitetsparken, Brabrandstien, nede ved havnen ved alt nybyggeriet, Marselisskoven og Mindeparken fede steder. Det er også hyggeligt at gå igennem kirkegården på Trøjborg, og så er Den gamle by og Tangkrogen hyggelige. Mange af stederne vil også være ret egnet, her når det bliver bedre vejr til at tage lidt picnic med og lade ungerne mærke græsset under de små fusser.
Hvis man går flere sammen, er det klart fedest med steder hvor der er plads til at gå ved siden af hinanden. Her er gågaden ret god (hvis man kan undgå at være dem der, som går syyyygt langsomt og fylder hele gaden) får stress af dem!! 😀 – ved ikke om I læste indlægget om mig forleden (men er vist lidt den hurtige type, åbenbart) 😉 Ellers nede ved Kystvejen er der god plads og ved Mølleparken langs åen.
Og så lige et lille tip ift. at snuppe kaffe med på vejen – Sallings bager har helt udemærket kaffe to go til halv pris af hvad det koster ved Baresso, Starbucks, Lagkagehuset osv.

 

Caféer som er babyegnet, dvs. med plads til at have ungerne liggende på gulvet, puslebord, højstole, ammevenlige osv.

 • Godsbanen: rigtig fin, da man kan stille barnevognene lige ude foran hvor man kan sidde, hvis ungerne sover. Hvis de er vågne må man også gerne tage vognene med ind. De har et lille “legegulv” – hvis man kan kalde det det, og så er det bare helt ok at have sine børn med ind. Man kan få deres morgenbuffet for noget der ligner 45 kr (hvis jeg husker rigtig) som er helt ok, med fri vand og så kan man købe en billig kande kaffe (praktisk til en gruppe mødre, som sover lige i underkanten hver nat)
 • Folkestedet: nogenlunde samme kvaliteter, de har ikke et legegulv, men der er en fin udsigt til gengæld nede ved åen.
 • Gaya: også et fint bud. Ungerne kan som de andre steder sove lige ude foran caféen i deres barnevogne, der er nemlig en lille baggård tilknyttet caféen. Stedet er meget helse, vegansk, økologisk – så der er rig mulighed for at få sig lidt sundt og lækkert mad. Dog er maden noget dyrere end de andre steder og de åbner først klokken 11. Babyerne er meget velkomne her også, der er tæpper de kan ligge på på gulvet, og der er også puslebord på toilettet.
 • Langhoff og Juul: ikke en som sådan babycafé, hvor der er plads til at de kan ligge og lege på gulvet. Men de er alligevel velkomne og der er højstole, så de kan sidde med ved bordet. Der er en fin baggård hvor barnevognene kan holde. Der er gode pusleforhold og så er maden bare skide lækkert, caféen er så fin og alt er serveret på kongeligt porcelæn. Armen altså 😉
 • Hos Sofies forældre: en rigtig babycafé, – denne café er så vidt jeg ved den eneste deciderede ammecafé i byen. Så her er det HELT i orden at amme og have larmene børn med ind. Stemningen er meget nede på jorden og nærmest alle gæster har et barn/baby med. Der er barnevognsplads i gården og gode pusleforhold. Det eneste minus her, (som er stort) – maden er virkelig ringe! Tag ikke herind for at spise. Tag herind for at få en kaffe og en kage, og hav god samvittighed med at medbringe børn.
 • Food Fein: her er der ikke mulighed for at parkere barnevognen ude men til gengæld er det helt ok at have den med ind. Stedet har som de andre gode pusleforhold og så er det også bare helt ok at amme og have børn med ind. Der er dog ikke noget legegulv, men super god kaffe, og lækre sandwich og smørrebrød.
 • Dokk 1: caféen her er måske ikke verdens hyggeligste, men priserne og maden er til gengæld værd at prøve. Det er meget kantine-agtigt, både looket, stemningen og priserne. Men maden er bare virkelig god. Der er også mulighed for at medbringe sin egen mad, hvilket er meget fedt hvis man har lidt med hver til en omgang morgenmad – så kan man jo altid købe en kande kaffe. Barnevognene kan både stå lige ude foran caféen og inde hvor man sidder. Der er legeplads lige ude foran, og ellers er der et kæmpe legeareal ovenpå

 

Leg og andre aktiviteter når man er på barsel i Aarhus

 • Babysvømning: noget som bare gør babyerne mega trætte, så de tager sig en lang lur efterfølgende, og det er jo altid godt (gælder i hvert fald min unge). Det er så spændende at være til svømning, der er så mange ting at se på, så mange lyde, vandet som laver plask omkring dem osv. Det har hittet hos os hver gang. Der er både Spanien i Aarhus C, men vi har også et par gange været i Lyseng ved Højbjerg. Så har vi lavet en tur ud af det og gået frem og tilbage. Der er en bager der ude, så man kan snuppe en bolle og en kaffe halvvejs. Man bliver altid så sulten af at være i svømmeren 😉 Også selvom man ikke laver en skid i vandet. Ikke sandt?
 • Musikalsk legestue: ligesom babysvømning er det noget som giver en masse indtryk til de små og derved gør dem dejlig trætte. Vi har prøvet det ved Domkirken. Her sidder man i en stor rundkreds og synger, leger med sæbebobler, faldskærm og laver en masse fagter. Babyerne er helt opslugte af det. Bagefter er der gratis brød og kaffe og babyerne kan sidde og få mad også. Her er mikrobølgeovn, puslebord osv. Det er fra 11-12, hvilken passer sådan ok med formiddagslur (for os i hvert fald) 🙂
 • Sallings legestue: oppe ved børnetøjet er der et stort legeareal, hvor man kan afprøve en masse legetøj og hvor ungerne har masser af plads til at ligge på maven og kigge rundt. Igen er der gode puslemuligheder samt sofaer inde bagved man kan sidde og amme i.
 • Legestuen ved Langenæs: omme bag bageren ved Langenæs ligger der det fedeste legested. Det er lidt gemt, man skal lige igennem en børnehave, men når man kommer derom, er det det hele værd. Det er et lille hus som har en kæmpe pude-borg til de lidt større børn måske. Ellers findes nærmest alt legetøj her, både bøger, spil, maling, ler, teater med meget mere. Til de helt små, er der tæpper de kan ligge på og en masse legetøj. Der er puslepladser og så er der et køkken man frit kan bruge. Man smider bare 6 kr og tager sig en kop kaffe og lidt mælk i køleren og der er også mulighed for at varme grød til de små. Det er måske først rigtig fedt når børnene bliver 8-9 måneder – men i hvert fald et super sted.
 • Legepladser: henne ved Åparken er der en legeplads som er ret babyegnet. Der er en babygynge, som Noah i hvert fald var ret vild med. Ikke langt derfra (godsbanen) er der i øvrigt kæmpe kaniner, som man kan gå hen og kigge lidt på.
 • Babybio: jeg har faktisk ikke prøvet det endnu, men vi har planer om at skulle afsted meget snart. Men jeg tænker det er en ret fed mulighed. Der er nogle ældre damer som kigger efter børnene mens filmen kører, og hvis de skulle skrige, er de velkommne inde i biografen. Lidt hygge mest for mødrene, men hvor babyerne alligevel sagtens kan medbringes.

Har I andre fede steder jeg bør prøve ?
Håber I kan bruge indlægget og får besøget nogle af stederne.
// Kh Julie

på barsel i Aarhus
(Babygyngen ved Åparken)
barsel i Aarhus
(Sandwich og kaffe fra Dokk 1 – genialt hvis man er på barsel i Aarhus)
Følg gerne med på min Instagram for flere hverdagsbilleder
Hvis et indlæg som dette er noget for dig, kan det være et indlæg omkring mad til små børn også er interessant.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Tak for det gode opslag😉. Jeg har en datter der sover ret let derfor vil jeg høre dig ad om der er meget larm på alle disse babyvenlige caféer? Mvh Anne Sofir

  1. Hej Anne Sofie. Åh nu svarer jeg jo her midt i Corona,så nu er der nok ikke så mange mennekser på caféerne – og måske man slet ikke tager på cafe med babyer nu. Så svaret kan nok ikke bruges til så meget lige i denne tid 😉

 2. Nu er jeg godt nok ikke lige på barsel, men kan alligevel anbefale Broges kafe og deli i Hans Broges Gade, hvor der både er lækker mad samt billig kaffe og andre varme drikke. Der er vist også et legerum for børn, til når de kan det og er ellers et meget børnevenligt sted 🙂

  1. Mange tak for det Lise 🙂 Den skal prøves – jeg har gået forbi den før og tænkt det, men har aldrig fået den prøvet. Mange tak 🙂

 3. Hej Julie. Tak for et mega fedt og brugbart indlæg! Det kommer jeg til at gøre stor brug af. Jeg har lige født for en uge siden, og kan allerede mærke, at jeg blir skør af at være hjemme konstant. Har kun været ude af lejligheden én gang siden onsdag 😉 Hvor gammel var din søn, da du kunne begynde sådan at have ham med ud på tur i byen i barnevognen? ☺
  Mange hilsner
  Christina

  1. Selv tak 🙂 Er meget glad for hvis du kan bruge det. Uha kan så meget godt følge dig. Jeg blev også skrup skør af bare at gå hjemme i den første tid. Men jeg kan godt sige dig, du skal glæde dig til at komme ud. Den første gang man er ude med barnevognen er bare HELT speciel. Det lyder måske åndssvagt, men wow man er stolt og det er så stort at gå rundt med sit lille barn der i. Jeg tog ud lige så snart jeg kunne gå nærmest 😉 I starten var det kun korte ture og Noah var også meget lille og frøs derfor nemt. Derfor blev det bare nogle små korte ture. Men hvis du føler du er klar, vil jeg sige “gør det” 🙂 Vi var i hvert fald ude efter en uge.. Og hey stort tillykke 😀

 4. Caféen i væksthusene i Botanisk have kan også anbefales – fin mad til gode priser og der er mulighed for at have barnevognen udenfor, men også plads til at tage den med ind.

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret