Bananpandekager

Opskrift på bananpandekager, virkelig nemme og simple små sunde pandekager. Vi bager faktisk ret tit pandekager hjemme hos os, det smager jo bare hammergodt og så er det bare så hyggeligt. Så i hvert fald en gang (måske også flere) om ugen hygger vi med pandekager og oftest er det den klassiske Rasmus klump pandekage. Her på det seneste er jeg dog begyndt at servere bananpandekager i stedet, da de lige er dén tand sundere og ungerne elsker dem. De er et virkelig fint alternativ til amerikanske brunch pandekager, da de er lige så små og tykke.

bananpandekager

Bananpandekager opskrift

 

Her er min opskrift på meget nemme bananpandekager. De kan laves både i en blender, hvor alt blot blendes sammen. Du kan også sagtens blot bruge en skål og dine håndkræfter. Opskriften rækker til en stak på 12-13 små pandekager, man spiser vel omkring 4 hver. Server evt. med flormelis og marmelade, med frisk frugt eller med sirup, hakket mørk chokolade og mandelflager. Jeg kommer også med flere serveringsmuligheder nedenfor. Her får I lige opskriften først.

Bananpandekager

Opskrift til 2-3 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10-15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 æg
  • 50 g havregryn
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • et drys kardemomme
  • et drys salt
  • smør til stegning

Sådan gør du

Du kan enten bruge en maskine til dejen: en blender, minihakker eller foodprocesser. Du kan også sagtens lave de her bananpandekager med håndkraft.

Hvis du laver dem med maskine, skal det hele blot blendes sammen.

Hvis du laver dem med håndkraft, mos da bananen ud i en skål først. Tilsæt så resterende ingredienser og rør sammen

Steg 3-4 a gangen på en pande i lidt smør, vend efter 1 minuts tid.

Bedøm denne ret

bananpandekager

Pandekager uden sukker

Bananerne søder i de her små pandekager, hvorfor jeg ikke synes det er nødvendigt at tilsætte ekstra sukker. Det er også det der gør de her bananpandekager til sunde pandekager – at de er uden hvidt raffineret sukker. Jeg bruger dog lidt vaniljesukker, mest for vanilje-smagens skyld. Her kan du sagtens bruge vaniljepulver eller en vanillestang i stedet og på den måde undgå den hvide sukker.

 

Banan pandekager med hjemmelavet nutella

Du kan også servere en hjemmelavet marmelade eller sundere nutella her til. Det er ret lækkert med chokoladecremen og så tynde bananskiver hen over. Ellers er der selvfølgelig altid muligheden med lidt vaniljeis. Vi får ofte vores bananpandekager med sirup – typisk en agavesirup.

 

Lav gerne dobbeltportion og frys ned

Vi laver ofte dobbeltportion af de her små pandekager, når først vi er i gang. Enten bliver de spist dagene efter som en lille snack, når ungerne ikke kan vente på maden. Ellers kan de sagtens fryses og tages op igen senere. De er f.eks. glimrende som køresnack (jeg har ofte lidt proviant med når ungerne hentes fra børnehaven). De er gode til picnic og skovtur, og så er de perfekte til de helt små.

 

Brug dine bananpandekager til madpakken

Som overskriften siger er bananpandekager et hit i madpakken, eller hvis man skal på skovtur. De er virkelig gode at have med, hvis man f.eks. skal køre langt. De sviner ikke rigtig, de fedter lidt – men jeg synes de er til at styre når ungerne sidder med dem på bagsædet. Man behøver heller ikke noget på, de kan sagtens bare tages med som de er.

 

Blåbærpandekager eller pandekager med chokolade

Der er et hav af muligheder for at gøre de her bananpandekager anderledes. Man kan komme hakket mørk chokolade i dejen, man kan komme blåbær i dejen. Man kan tilføje mere krydderi, f.eks. kanel. Man kan bruge appelsinskal eller citronskal, sidstnævnte fungerer virkelig godt med lidt blå birkes også. Man kan også bruge en form for ost i dejen, f.eks. hytteost eller mascarpone, i så fald vil jeg dog også supplere med lidt mel.

 

Børnevenlige bananpandekager

Som det ses er ungerne også ret så vilde med bananpandekager – de opdager ikke om det er de sukkerfyldte amerikanske pandekager eller om det er de her sunde banan pandekager. Faktisk kunne jeg også snildt snige grønkål eller spinat ind i dejen, den grønne farve skræmmer dem ikke og man kan nærmest ikke smage forskel. De er også super babyvenlige. De er nemlig bløde og nemme at holde ved. De er uden sukker og du kan jo undlade den smule salt jeg ellers tilføjer her i. Se flere babyvenlige opskrifter her.

bananpandekager

bananpandekager

Glutenfri pandekager

Du kan sagtens lave dine bananpandekager uden gluten og faktisk også uden mælkeprodukter. Skift havregryn ud med enten glutenfri havregryn som blendes til havremel eller brug sorghummel eller rismel. Jeg har bedst erfaring med de første to varianter. Vær opmærksom på at der er gluten i bagepulver – man kan sagtens købe det glutenfri dog. Nu er de her bananpandekager uden mælk, men hvis du f.eks. laver almindelige store og tynde pandekager, som jo typisk indeholder komælk -kan du bruge havremælk i stedet. Det gør vi faktisk altid herhjemme og det fungerer så glimrende.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Du er også meget velkommen til at kigge lidt i min nyeste kogebog HVERDAGSMAD, den er jeg hammer stolt af og glad for. I den kan du faktisk også finde både vafler og små morgenmadspandekager

Kommentarer

  1. Synes det er den bedste opskrift jeg har prøvet! De bliver så bløde og lækre 😋👌🏼

  2. hej Katrine. Hold da op, det er jeg ked af at høre. Jeg er ikke enig, men vi har jo forskellig smag alle sammen. Godt at de andre som skriver på dem, kan lide dem 🙂 Beklager de ikke lige faldt i din smag. Ha´ en dejlig weekend

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret