Bagte gulerødder med yoghurtdressing

Her er et simpelt grøn tilbehør til f.eks. en steg, til frikadeller, til kyllingenuggets eller til en grøn middag med små anretninger af grøntsager, dips, brød og den slags. De her bagte gulerødder med yoghurtdressing, granatæbler, pistacie og mynte passer til virkelig mange retter og så er det bare nemt. Få min opskrift her.

bagte gulerødder med yoghurtdressing

Bagte gulerødder med yoghurtdressing

Opskriften er virkelig simpel og lige til at gå til. Kombinationen af den naturlige sødme fra gulerødderne, de let syrlige granatæblekernerne, frisk mynte, knasende pistacienødder og den cremede yoghurt giver altså bare en helstøbt smagsoplevelse – prøv selv.

Bagte gulerødder med yoghurtdressing

Opskrift til 2-3 som tilbehør

Samlet tid

35 minutters tid

Ingredienser

 • 5-6 gulerødder med top + lidt olie, salt og peber
 • 1 spsk. pistacienødder
 • 1 lille håndfuld friske urter, gerne mynte og koriander
 • 2 spsk. granatæblekerner

Yoghurtdressing

 • 1 dl græsk yoghurt
 • lidt salt og peber
 • et godt drys kanel
 • et godt drys spidskommen
 • et godt drys koriander
 • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Skyl gulerødderne grundigt og skær det meste af toppen af. Flæk dem og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom lidt olie over og drys med salt og peber. Bag dem i 25 minutters tid til de er let møre. Der må gerne stadig være lidt bid, men de skal gerne være lidt møre i det.
 3. Bland imens dressingen sammen i en skål
 4. Tag kernerne ud af granatæblet
 5. Pil også pistacienødderne ud af skallerne og hak dem groft.
 6. Anret nu dine bagte gulerødder med yoghurtdressingen, granatæblekerner, pistacienødder og de friske krydderurter.

Bedøm denne ret

Video af bagte gulerødder med yoghurtdressing

Se her hvor nemt det her

bagte gulerødder med yoghurt

Hvad kan jeg servere til bagte gulerødder med yoghurtdressing

Du kan for eksempel servere retten som en del af en middag med mellemøstlige hapse-retter, eller som tilbehør til kylling, fisk, vegetardeller, eller hvad I nu mest er til. Og så måske en mættende salat.

 

Små justeringer og alternativer

Du kan sagtens lave lidt om i retten, og stadig få samme kombination af sødme, sprødhed og syre. Prøv for eksempel at bage rødbeder i stedet for gulerødder. I opskriften her har jeg bagt rødbederne i fløde, hvilket giver et super lækkert resultat. Du kan også skifte pistacienødderne ud med saltede mandler eller ristede pinjekerner. Og yoghurtdressingen kan du snildt erstatte med smuldret fetaost eller burrata – begge gode alternativer til det cremede element.

 

Andre grønne tilbehør

Bagte grøntsager er altså bare lækkert tilbehør til aftensmaden. Her kommer et par andre bud på opskrifter, hvor bagte grøntsager spiller hovedrollen.

 • Prøv at lave stegt rosenkål som tilbehør til din aftensmad. Jeg ved, at rosenkål deler vandene, men jeg synes virkelig, det kan noget at lave dem som i opskriften her.
 • Og nu vi er ved kål, så kunne det også være et helt bagt blomkål med parmesan.
 • Jeg har også en opskrift på bagte gulerødder med honning og timian, hvor der bruges feta i stedet for yoghurtdressing. Den er også virkelig lækker.

bagte gulerødder med yoghurtdressing

Besøg gerne min Pinterest-profil

Den er spækket med god inspiration, og jeg har for nyligt ryddet op og gjort det pænt derinde. Så det ville da være super dejligt med lidt nye følgere på det medie også. Følg med lige her. Jeg elsker personligt selv at bruge pinterest til inspiration.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret