Babyvenlige veggiedeller

Babyvenlige veggiedeller, vegetariske frikadeller egnet til de helt små snuder.

babyvenlige veggiedeller
babyvenlige veggiedeller

Babyvenlige veggiedeller

 

Jeg lagde forleden et billede på min Instagram af de her babyvenlige veggiedeller. De er nemlig uden salt og sukker, men med grøntsager og bønner. De er bløde og nemme at holde ved og selv føre i munden og så smuldrer de ikke særlig meget. De virkelig gode at have med på farten og så kan de sagtens fryses og blot tages op når de små skal have en enkelt. Faktisk lever de op til alle de krav jeg havde, da jeg skulle skabe de her yderst babyvenlige grøntsagsdeller.

Smagen kan man dog diskutere lidt, faktisk synes jeg ikke rigtig de smager af noget. Jeg elsker selv mad der smager af en masse og jeg elsker salt, og det kan man ikke sige de her gør – netop fordi jeg bevist har fravalgt salt og andre krydderier. Så hvis du gerne vil alle de her til dig selv eller andre voksne (eller større børn) vil jeg klart anbefale 1/2 tsk. salt også.

Arthur spiste dog en med stort velbehag, er ret sikker på han ikke savnede salt ;o) Her blev til ca. 10-12 styks. Håber I kan bruge opskriften på babyvenlige veggiedeller.

 

Opskrift på babyvenlige veggiedeller

Babyvenlige veggiedeller

Opskrift til 10-12 stk.

Ingredienser

 • 75 g frosne ærter
 • 75 g edamammebønner
 • 200 g kartoffel
 • 1/2 dåse butterbeans (næste gang vil jeg bruge en hel dåse)
 • 2 æg
 • 75 g fetaost eller parmesanost
 • 2/3 dl mel eller havregryn (for glutenfri version brug evt. majsmel, boghvedemel eller rismel)
 • evt. lidt salt eller andet krydderi (jeg undlod helt salt, da de er tiltænkt Arthur - men skulle vi andre spise dem, mangler de klart salt)
 • olie til stegning (jeg brugte koldpresset olivenolie)

Sådan gør du

 1. Start med at komme de frosne ærter og edamammebønner i en skål, hæld kogende vand over dem så de tør op, hæld vandet fra igen og kom grøntsagerne i en blender
 2. Dræn butterbeans og kom disse, æg og fetaost i blenderen og kør rundt
 3. Riv kartoflen groft og pres overskydende vand fra – kom den revne kartoffel ned i en skål sammen med blandingen fra blenderen og melet. Rør godt rundt
 4. Steg i rigeligt olie et par minutter på hver side og lad dem køle af

Bedøm denne ret

babyvenlige veggiedeller
babyvenlige veggiedeller

Flere babyvenlige indlæg

Vi har spist ret meget efter det koncept som hedder BLW, det har jeg skrevet om her. I det indlæg her skriver jeg også lidt om hvilke babyvenlige råvarer vi ofte serverer for Arthur. Se andre babyvenlige opskrifter her:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Jeg har en datter der snart er 8 mdr gammel er synes ikk rigtigt hun er vild med mad, eller måske er det fordi jeg giver hende de samme næsten hvergang hmm😓 er for dårlig til at lave nyt da jeg har 3 andre børn så plejer den lille at få noget hurtigt:/ har du nogle gode sunde opskrifter til børn på snart 8 mdr så vil jeg meget gerne have dem❤️❤️❤️

 2. FANTASTISKE!! Votes 1-årige har besluttet sig for a boycutte grøntsager og kun spise kød, men i aften spiste han to af de her ?
  Nu kan mor her endelig slappe af igen vidende at han får sine grøntsager ? TAAAK!

  1. Åh hvor fedt altså. Jeg bliver så glad af sådan en kommentar, fantastisk at du kunne få lidt grønt i ham 😀 Rigtig god jul til jer..

  1. Hej Katarina. Du kan sagtens undlade det, hvis du synes. Jeg er ikke særlig pylret 😉 Så jeg tør godt. Hvis bare de spiser en enkelt af gangen går det nok ;o)

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret