Æggemuffins (babyvenlige)

Vi er rigtig gået i gang med de babyvenlige opskrifter her hjemme. Det har været lidt en langsom start og med meget lidt interesse fra Ellies side. Men nu begynder der at blive kørt alt muligt ind, bla. de her æggemuffins. De er rigtig gode til de små, men kan også sagtens spises af større børn. Så måske også en idé til madpakken.

æggemuffins

Babyvenlige æggemuffins

 

De her æggemuffins er gode til flere ting, f.eks. til babyer – da de er bløde og uden salt. Babyerne kan selv sidde og holde ved dem og føre dem op til munden. De er også gode at have med på farten til babyerne (og større børn). De kan fryses ned og blot tages med iskolde i tasken. Måske du mangler BLW venlige opskrifter, og så kunne de her jo være et bud. Jeg har hakket alt fyld en smule, så de ikke får større stykker af noget galt i halsen. Det er jo ikke nødvendigt, hvis de er til større børn. Jeg har også undladt salt her i, men rent smagsmæssigt foretrækker jeg dem dog med en anelse salt.

Brunch, de kan sagtens indgå som en del af en brunch de her æggemuffins.

De er også gode til madpakken og dermed lidt større børn. Kom endelig bare det du har liggende af grøntsager her i, f.eks. peberfrugt, spinat eller løg. Du kan også sagtens skifte hytteost ud med revet cheddar eller mozzarella. Ift. æg, løb jeg simplethen tør da jeg bagte de her æggemuffins. Så jeg har suppleret med æggehvider. Men du kan sagtens bare bruge hele æg til opskriften. Hvis du mangler flere idéer til madpakken, har jeg delt lidt nedenfor. Men først opskriften på babyvenlige æggemuffins

 

Æggemuffins

Opskrift til 14 små

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

  • 1/2 dl majs
  • 1/2 dl ærter
  • 1 dl skinketern
  • 2 spsk. hytteost
  • 2 æg
  • 2 bæger med æggehvide eller bare 2 æg mere
  • hvis ikke de skal være til babyer, vil jeg tilsætte lidt salt og evt. tørret timian eller oregano

Sådan gør du

  1. Hvis de er til babyer, kan du hakke ærter, majs og skinketern ret fint.
  2. Ellers blandes det hele blot sammen i en skål og kommes i muffinsforme, jeg bruger silikoneforme.
  3. Bag ved 180 grader varmluft i 15-20 minutters tid, til de er faste og gyldne.

Bedøm denne ret

babyvenlige æggemuffins

Video af æggemuffins

Andre bud på BLW og børnevenlige opskrifter

 

Andre bud på madpakke sager

 

Besøg gerne min Pinterest profil

Den er spækket med god inspiration, og jeg har for nyligt ryddet op og gjort det pænt derinde. Så det ville da være super dejligt med lidt nye følgere på det medie også. Følg med lige her. 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret