5 måneder uden styrketræning, hvordan kommer du i gang igen?

1
Ført og fremmest mange tak for jeres søde kommentarer omkring mine tanker med min blog. Det er så dejligt at se at I har ja-hatten på og gerne vil læse med på andre emner også.
Det sparker jeg i gang idag med et indlæg om noget andet end mad! Jeg har nemlig gjort noget vildt! Hvis I læste med forleden omkring de sølle 10 armstrække som gav DOMS dagene efter (muskelømhed), Ja så skulle I høre hvor lidt der skulle til dagen efter. Vaskede gulv i køkkenet, som i ET ENKELT rum – og det kunne mærkes efterfølgende i mavemusklerne.
Dét, kombineret med en kommentar jeg fik på min instagram: “hvordan kan det være du pludselig har stoppet din træning, jeg troede du elskede at træne og at træning var dit frirum?” – jo tak, prøv lige jogge lidt ekstra i min dårlige samvittighed. Så må skuden altså vende nu.
Jeg vil jo også gerne træne igen, men jeg orker simpelthen ikke at hive min lille dreng med ned i fitness og når Mads kommer hjem om eftermiddagen, prioriterer jeg bare at hygge med ham og Noah. Men altså hvad er undskyldningen for at træne hjemme mens Noah ligger og kigger på?
Ja jeg er løbet tør, så nu må jeg sgu i gang. Men altså når man ikke har trænet i 5 måneder, så er motivationen altså lidt tung at hente frem. Jeg kender mig selv godt nok til at vide at der måtte lidt konkurrence ind over for at hive mig i gang + lidt selskab. Så her kommer tippet hvis du sidder i samme situation: “jeg orker ikke fitness centre, jeg har ikke særlig meget tid, jeg har evt. børn eller lignende undskyldninger”
Vores øvelser kræver to ting (men med andre øvelser kan du evt. undlade redskaber helt)

  1. en træningsbold
  2. en elastik

  What to do?

 

  1. Find dig evt. en træningsmakker, det er altid lidt sjovere, det motiverer mig til at presse mig selv lidt mere og det trækker i mit konkurrence-gen fordi man jo liiige skal tage den ene gentagelse mere end hende
  2. Find et stykke papir (eller to) frem og en kuglepen og skriv følgende liste

listen
Dato øverst, selve øvelsen til venstre og så resultatet ud for 

  1. Så er det ellers bare at gå i gang med hver øvelse, hvor lang tid kan du ligge i en planke, hvor mange armstrækkere kan du tage eller hvor mange numseøvelser kan du.. Bare med at være kreativ. Skift evt. så I kan bakke hinanden op og heppe eller lav dem samtidig, så I kan dyste lidt på den måde
  2. Så skal I blot igennem listen! Kæmp dig lige den tand stærkere end din veninde. Næste gang I mødes, kan I køre listen igennem igen og se om I er blevet stærkere end sidst

Det er hurtigt, nemt, lidt sjovt, hårdt og faktisk slet ikke så skidt at komme i gang igen
Her kommer billeder af de øvelser vi testede os selv i, det er jo bare med at vælge dine favoritter frem. Skriv endelig hvis en af øvelserne ikke giver mening. Eller rigtig god fornøjelse med det, kom så tøser!!
// Julie

23
For ballerne, spres og saml fødderne
45
For skulderen, op over hovedet og ned igen (jaja lækkert fjæs på billedet)
67
Endnu en for skulderen: frem og til siden
8
9
For maven: skift med at køre bolden ned med fødderne og hænderne (shiit her går det galt for mig, en fødsel er ikke sjov for mavemusklerne – her har jeg altså lidt at samle op på)
rt
Endnu en for maven: træk bolden op til brystet og tilbage igen

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret