Træning på stuegulvet

Jeg optog denne video med en omgang træning på stuegulvet for efterhånden liiidt længe siden. Jeg spurgte jer på min Instagram om det var en der var interesse for at få delt i fuld længde, det var der ret meget stemning  for. I den første del af videoen er Arthur med, lidt hyggeligt og samtidig lidt mere kaotisk. I kan jo sætte videoen på og følge med ved siden af. Jeg har været nødt til at dele den op i to af tekniske årsager, beklager. Du kan lige nå at drikke en tår vand inden du smider del 2 på ;o)

Træning på stuegulvet

Træning på stuegulvet – videoer

Træning på stuegulvet – programmets opbygning

Opvarmning. Benøvelser uden redskaber. Kettlebellsøvelser hvor overkroppen også kommer i spil. Maveøvelser. Udstræk.

 

Opvarmning

Jeg starter ud med lidt opvarmning, mest bare en smule strækøvelser. Jeg starter altid hjemmetræningen ud med sådan en omgang. Både mentalt,- jeg synes det giver lidt motivation og energi at starte forsigtigt ud og langsom op. Men også for at mine led lige kommer ud i en yderstilling inden de efterfølgende presses lidt hurtigere og måske også med lidt vægt. Der er en masse gode grunde til at varme op – dem kan du læse her, hvis du synes det er interessant. Ellers har jeg før delt en lidt mere detaljeret og længere opvarmning i videoen her. Den kan også bare tages som en omgang stræk, uden at der nødvendigvis følger noget med efterfølgende.

Benøvelser som en del af min træning på stuegulvet

Så kommer der en række benøvelser uden vægte. Her er bl.a. lidt squat, lunge og den slags øvelser. Det kan sagtens være hårdt uden vægte! Og det gør også at øvelserne kan laves alle steder.

Kettlebelløvelser

Her er 6 øvelser med en kettlebell – jeg tager 12 gentagelser hvert sted og 2 sæt.

  • dødløft
  • små vip i dødløften
  • rows
  • up right row
  • sidevip til begge sider
  • swings

 

Oftest laver jeg en lille sektion af øvelser sat sammen, så første runde består af 12 gentagelser i hver øvelse. Så er der en lille pause til at ryste hænderne og få en tår vand. Så er næste runde 10 øvelser hver sted. Pause! Så 8 øvelser hver sted osv. Indtil man når 4 eller 2 øvelser hvert sted. Hvis man bygger sådan en runde op af f.eks. 6 øvelser som her har man et program på 10-12 minutter. Men her nøjedes jeg dog med to runder, da det var sat sammen med de andre benøvelser.

Maveøvelser

Så kommer der en smule mave og core træning, ikke mange minutter. Men disse øvelser smider jeg altid ind som den sidste del af min træning. Jeg synes det er en god måde at slutte træningen på, – at komme ud med det sidste energi her. Men også fordi man skal bruge mavemusklerne og core til at passe på os selv under alle andre øvelser. Så ska de ikke trættes fra start.

Træning på stuegulvet

Mere hjemmetræning og inspiration

Se en masse andre træningsprogrammer her. Du kan lave stort set dem alle på stuegulvet derhjemme.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret