Træning med kettlebells

Reklame for SPORT 24

Få her en masse indpiration til træning med kettlebells

træning med kettlebells

Træning med kettlebells

 

Kettlebells er et rigtig fint redskab til at træne hele kroppen med. De fås i mange forskellige vægtklasser og størrelser, alt efter hvor meget styrke man har og alt efter hvilke muskelgrupper og øvelser vi træner. Hvis man træner ben kan man som regel løfte lidt mere, end hvis man træner arme og overkrop. Det gode ved kettlebells er at de er nemme at holde ved, da de har denne her hank. Det gør at de ikke glider så nemt ud af hænderne, hvorfor vægten kan være tungere. Det gør dem også egnede til mange øvelser hvor man gerne vil have lidt fart på, det kunne være swings som eksempel. Dette program er lavet i samarbejde med SPORT 24. Optagelserne er foregået hos dem, det er dem der har filmet og klippet videoen her og det er deres tøj jeg har på i videoen.

Der er mulighed for meget variation når man laver en træning med kettlebells, da man kan træne alle muskelgrupper. Både arme og skuldre, ben og balder, men også mave og core ved liggende øvelser. Man træner ofte mange muskelgrupper samtidig med en kettlebell, da den sætter store krav til vores core, stabilitet og balance. Denne her tyngde som en kettlebell har – når den bevæges ud over understøttelsesfladen (det område vi står på), sætter vi kravet op til vores balance og en masse små statiske muskler.

 

Video af kettlebells træning

 

Dette program med kettlebells

Jeg laver ofte en lille sektion af øvelser sat sammen, så første runde består af 12 gentagelser i hver øvelse. Så er der en lille pause til at ryste hænderne og få en tår vand. Så er næste runde 10 øvelser hver sted. Pause! Så 8 øvelser hver sted osv. Indtil man når 4 eller 2 øvelser hvert sted. Hvis man bygger sådan en runde op af f.eks. 7 øvelser har man et program på 12-13 minutter. Man kan jo sagtens ændre lidt, så man tager flere end 7 øvelser eller færre. Det kan også være ens pyramide skal hedder 14-12-10-8-6 frem for ovenstående. En anden måde man kan presse sig selv endnu mere ved, er ved at forkorte eller helt udelukke pauserne

 

Udvalgte øvelser til din træning med kettlebells

Den pyramide med 12-10-8-6-4 er hvad vi har gjort i videoen her. Øvelserne er dødløft, dødløft med vip, rows, up right rows, swings, sidevip til hver side og squat med små vip.

I programmet træner vi baglår, baller og lænd. Her efter kommer der lidt mere fokus på øvre ryg og skulder. Så er der lidt for siden af maven og til sidst en smule for baller og lår.

træning med kettlebells

træning med kettlebells

Se også dette program med intervaltræning med bakkeløb, dette hvor du kan lave træning med en coreball eller prøv en omgang tabata på 30 minutter

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret