Træning med intervaltimer

Det her program er genialt til dig, der er træt af at tælle. Træt af at finde på hele tiden. Jeg har nemlig bestemt lidt øvelser for dig og så styrer denne her app Ìntervaltimer` tiden for dig, så når den bipper skal der trænes. Når den bipper igen er der pause. Slå hovedet fra og følg med. Programmet kan laves selv eller med en veninde. Jeg bruger en ketllebell og en elastik hertil. Rigtig god træning med intervaltimer.

træning med intervaltimer

Træning med intervaltimer

 

Start med at hente en app der hedder INTERVALTIMER, den er på og viser et ur. Den indstiller du, så du arbejder i 30 sekunder og holder pause i 10. Her kan du selvfølgelig indstille som du vil, du kan også skifte ud i øvelserne som du vil. Men hvis du ønsker at følge programmet her, skal den indstilles i 30/10 og bare sæt antal sæt højt – det betyder ikke noget. Det er bare hvor længe den tager tid for dig.

 

Redskaber til din træning

Så skal du have fundet redskaber frem, vi har brug for en kettlebell – min vejer 12 kg. Og så en elastik. Jeg bruger også en måtte, men et håndklæde kan fint gå an.

 

Lav programmet selv eller med en veninde

Hvis du laver programmet med én, – det har jeg gjort mange gange, det fungerer vildt godt! Så skal I bestemme hvem der starter ved kettle-stationen og hvem der starter ved elastik-stationen. Så er der nemlig 4 øvelser hvert sted, og så bytter i plads. Kører man det alene tager man jo bare de 4 kettleøvelser, efterfulgt af de 4 andre (elastik) øvelser. Altså 8 øvelser i alt. 30 sekunders arbejde på hver øvelse og med 10 sekunders pause mellem hver. Det her gentager man så 3 gange. Det tager 16 minutter i alt.

Du kan have et glas vand stående og drikke løbende, eller snuppe dig en kort pause mellem hver runde.

 

Opvarmning inden din træning med intervaltimer

Videoen starter ret meget lige på og hårdt, uden opvarmning. Men hvis du gerne lige vil varme kort op – så kan du følge dette korte opvarmningsprogram.

 

Video du kan følge med på

Det er som sagt 8 øvelser, 30 sekunders arbejde hvert sted og med 10 sekunders pause mellem hver. Når alle 8 er taget, starter man forfra! Og snupper lige runden en tredje gang. Så begynder hver øvelse også at kunne mærkes på tredje runde. Det tager 16 minutter i alt.

Af tekniske årsager (YOUTUBE kan kun loade videoer på under 15 minutter), har jeg været nødt til at skære det sidste minut af. Men fortsæt bare selv med den øvelse den er nået til, så du lige når de 30 sekunder på hvert ben der. ER DU KLAR??

 

Træning med intervaltimer del 1

 

Træning med intervaltimer del 2

Her kommer så del 2, som er bygget op på samme måde. Bare en smule kortere. Frem for 8 øvelser, skal du kun igennem 7. Frem for 3 sæt, skal du kun igennem 2. Så denne tur tager faktisk kun 9 minutter. Til gengæld slutter den med lidt stræk, du kan tage med eller lade være. Jeg slutter altid sådan, da jeg synes det er en rar måde at slutte en træning på.

Andre programmer der kunne være noget

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret