Toscatærte

Få min bedste toscatærte opskrift i indlægget her.

toscatærte

toscatærte

Toscatærte

 

Denne nøddetærte består af en saftig og svampet mazarinkage med masser af marcipan. Så er der et karamellag på toppen med hasselnødder og mandler. På siden en mørk chokolade. Det smager så godt og er faktisk ganske nemt. Her får du opskriften, lidt tips og råd samt idéer til små smagsgivere eller alternativer. Håber det kan bruges.

Toscatærte

Opskrift til 12 stykker

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter + køletid

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Mazarinkage

 • 2 æg
 • 100 gram sukker
 • 100 gram smeltet smør
 • 1/2 tsk. salt
 • 100 gram hvedemel
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 125 gram groftrevet marcipan

Karamel med nødder

 • 60 gram hasselnødder
 • 60 gram mandler
 • 100 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 4 spsk. fløde
 • 3 spsk. lys sirup
 • 2 spsk hvedemel

Chokolade

 • 40 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål
 3. Tilsæt smeltet smør, salt, mel og bagepulver og vend det forsigtigt i den luftige æggesnaps.
 4. Riv marcipan i dejen og vend det rundt.
 5. Kom dejen i en tærteform beklædt med bagepapir, bag den i ovnen i små 23 minutter (eller til at du kan stikke i bunden, uden der hænger noget fast på kødnålen – den må gerne være lige på grænsen til at have nok)
 6. Imens bunden bages, kan du lave din karamel: smelt smør og sukker i en gryde eller på en pande
 7. Hak nødder groft og kom disse ned til smør og sukker
 8. Tilsæt fløde, sirup og hvedemel og rør godt imens det små-bobler og karamellen bliver tykkere.
 9. Når din karamel er klar, kommes den over bunden der også har bagt.
 10. Smør det godt ud og stil kagen tilbage i ovnen
 11. Bag igen i ca. 15 minutter
 12. Når karamellen er gylden og bobler godt op og nødderne også ser godt ristet ud, tages kagen ud og køles af på en rist (ude af tærteformen)
 13. Smelt chokolade og hæld det langs kanten af kagen, så det løber ned langs siden. Smør siden godt med chokoladen.
 14. Lad kagen køle af på køkkenbordet og stil den derefter i køleskabet. Den er bedst kold, når den har stået på køl og sat sig godt.

Bedøm denne ret

 

Små overvejelser når du bager din toscatærte

Jeg har bagt denne nøddetærte et par gange nu, for at ramme den helt rigtige opskrift. Her kommer lidt af mine erfaringer når man skal ramme den perfekte mazarinkage eller toscatærte:

 • elpisker eller vend det forsigtigt sammen i hånden? En af gangene rørte jeg alle ingredienserne sammen til bunden med elpisker. En anden gang vendte jeg de øvrige ingredienser forsigtigt i æggesnapsen, hvilket jeg vil foretrække. Luften bliver bevaret og kagen bliver lidt mere luftig med sidste metode. Jeg brugte en elpisker til æg og sukker, men restenblev rørt let sammen med en dejskraber.
 • lidt for lidt mel eller lidt for meget mel? Første gang jeg bagte den brugte jeg 100 gram mel til bunden, den blev dog også bagt for lidt – og resultatet var en meget underbagt og lidt tynd bund. Gangen efter kom jeg 10 gram ekstra mel i bunden og bagte den længere tid, men her var den på grænsen til at være for tør. Så efter et tredje forsøg kom jeg frem til en mellemting, stadig 100 g mel, men lidt ekstra bagetid.
 • bagetiden for bundende: i min ovn er 23 minutter perfekt. Den skal være bagt, så der ikke hænger rå dej fast når man stikker i den. Men den må stadig gerne være liiiidt underbagt, da den får ekstra tid i ovnen med karamel på også.
 • karamellens tykkelse inden en tur i ovnen? Den skal stadig være godt flydende, men alligevel lidt tyk. Sådan en dejlig gylden karamel, som man skal hjælpe lidt på vej til at flyde ud over bunden.
 • bagetid på karamellen? i min ovn passede 15 minutter. Men som skrevet i opskriften, skal der komme bobler i karamellen når man kigger ind i ovnen. Nødderne skal være gyldne og se dejlig sprøde ud.

 

Variationer og alternativer til din toscatærte

Kom gerne appelsinskal i din bund, også super lækkert. Revet pære eller æble kan også noget sammen med mazarinkage. Vær dog obs på at bruge lidt eksta mel, hvis du tilføjer revet frugt til din bund. I stedet for hasselnødder og mandler, kan du sagtens bruge andre typer nødder – f.eks. pekannødder. Brug gerne mælkechokolade fremfor den mørke chokolade. Kagen er ret sød, så jeg foretrækker dog en mørk chokolade der ikke er alt for sød.

 

Vild med mazarin og marcipan

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie.

  Hvordan er kagen hvis man laver den en dag i forvejen. Du skriver at den er bedst af at have stået på Køl i noget tid. Er det at anbefale at bage den aftenen inden?

  1. Jeg synes den er super lækker dagen efter. Så du kan sagtens bage den dagen inden den skal spises 🙂

 2. Hejsa. Tak for gode opskrifter og kommentarer. Kunne godt tænke mig at høre, om man kan bruge evt mandelmel i stedet for hvedemel. Det kunne vel gøre, at kagen kunne serveres for glutenallergikere 😃

  1. Ja det tror jeg godt man kan – god idé! Dog tør jeg ikke lige at love at mængden er den samme, da det ikke binder væsken på helt samme måde 🙂 Kh Julie

 3. Hej Julie
  Det ser lækkert ud og den vil jeg da snart afprøve.
  Du skriver “Brug gerne mælkechokolade fremfor den mørke chokolade. Kagen er ret sød, så jeg foretrækker en chokolade der ikke er alt for sød dog.” Mener du det omvendte? Jeg tænker at mælkechokolade er sødere end mørk chokolade 😅

  1. Hej Maria.
   Måske har jeg formuleret mig dårligt :p Men det var også min mening at skrive det som du siger – at mælkechokoladen kan gå an, men at jeg personligt synes det bliver for sødt. Kh. Julie

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret