Sund krydderkage med kokosskum

Jeg elsker krydderkage, det er en af mine yndlingskager. Okay, det er virkelig svært at vælge en yndlingskage, når man bare generelt er helt tosset med kage. Men i hvert fald er der ingen tvivl om, at jeg synes sådan en sag er virkelig god, og når så det er en sund krydderkage som her – er det blot endnu bedre.

sund krydderkage

Opskrift på sund krydderkage

 

Bunden er super krydret af kanel, kokos og citron. Den er derfor ud over at være krydret også syrlig og sød. Den er lavet på mandler, svesker og dadler og er derfor glutenfri. Der skal et lille nip salt og peber i, hvilket lyder lidt skørt i en kage – men prøv det, det giver lidt kant (hvis man skal lyde lidt kokke-agtig). Konsistensen i bunden er også super lækker, da den er alt andet end tør. På toppen af min sund krydderkage er der en kokoscreme som er lavet på kokosmælk, kokosmel og skyr. Helt på toppen har jeg brugte friske bær. Uhm, en lækker kombination.

Sund krydderkage med kokosskum

Ingredienser

Sund krydderkage

 • 100 g svesker
 • 150 g dadler
 • 150 mandler
 • 2 spsk fast kokosolie eller smør
 • 1 citron
 • 2 tsk kanel
 • 1 knsp salt & peber
 • 2 spsk agavesirup
 • 4 æg

Kokosskum

 • 150 g kokosmælk (gerne den tykke del, hvis du kan nøjes med denne)
 • 1 vaniljestang
 • 2 dl skyr
 • 100 g kokosmel

Sådan gør du

Krydderkage

 1. Riv skallen af citronen og brug desuden 1/3 af saften
 2. Kom alle ingredienserne i en blender og kør rundt til massen er blendet. Det kan være nemmere at blende mandlerne først inden det resterende kommer i dog.
 3. Kom dejen i en tærteform og bag i ca 25-30 min ved 175 grader.

Kokosskum

 1. Rist kokosmel på en tør pande, til det er let brunet. Kom det i en skål med resterende ingredienser og rør godt rundt.
 2. Top bunden med cremen, når den er afkølet
 3. Pynt med friske bær

Bedøm denne ret

 

Andre sundere kager uden tilsat sukker

 

 

Følg med på instagram, Facebook og/eller modtag mine nyhedsbreve

Inde på min Instagramprofil kan du følge med i, når der kommer nye opskrifter på min blog. Jeg deler også inspiration til træning og hele træningsprogrammer. Hop ind og følg med, hvis du vil holde dig opdateret på min blog og følge lidt med i mit liv i det hele taget. Inde på min facebookside viser jeg hver dag et udpluk af opskrifter frem – bl.a. med inspiration til sund aftensmad, madpakker til børn og voksne, gode salater, dejligt hjemmebag osv.

Sidst men ikke mindst kan du tilmelde dig mine nyhedsbreve (det er helt gratis) og få tilsendt ugentlige madplaner hver fredag. Jeg har både bugetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner, hurtige madplaner, madplaner fra forskellige verdenskøkkener, osv.

Kommentarer

 1. Wauw – ser simpelthen bare lækkert ud! Kan man erstatte proteinpulver med noget andet? 🙂

  1. Ja, det giver jo en sødme og en konsistens, som man helst skal have andet sted fra så 🙂 Så evt. lidt ekstra sødende og/eller vaniljepulver. Og evt. lidt ekstra mel, kokos, mandler eller hvad man ellers bruger af tørre ingredienser 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret