Bønnemuffins med appelsin og mørk chokolade

Bønnemuffins, en lækker lille chokolademuffin som indeholder lidt sundhed – men smager af lækkerhed. What´s not to like?

bønnemuffins

Bønnemuffins

 

Disse er med appelsin og kaffe & selvfølgelig en masse god mørk chokolade.. Man kan sagtens lave dem meresimple og undlade f.eks. appelsin og kaffe. Hvis det er til en børnefødselsdag kan du i stedet komme M&Ms i eller måske daim. Det smager virkelig også skønt. Håber I kan bruge min opskrift på bønnemuffins.

Bønnemuffins med appelsin og mørk chokolade

Ingredienser

 • 1 dåse kidneybønner
 • 3 æg
 • 2 bananer
 • 3 spsk bagekakao
 • 1/2 tsk salt
 • noget sødende, hvis du er til honning eller agavesirup - brug ca. 3 spsk. Hvis du er til sødemiddel, kan du nøjes med 1 spsk.
 • 1 økologisk appelsin
 • 100 g. mørk chokolade (gerne en med 80%)
 • evt. kaffe, jeg brugte 2 spsk kaffepulver

Sådan gør du

 1. Skyl bønnerne og kom dem i en blender sammen med resterende ingredienser
 2. Brug både skal og saft fra appelsinen og kom ved
 3. Hak den mørke chokolade groft og kom ved dejen, uden at blende
 4. Kom dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 min ved 200 grader

Bedøm denne ret

Lad dem stå til dagen efter

De er KLART bedst dagen efter, eller i hvert fald nogle timer efter, når de har været på køl. Spises de med det samme, kan de godt smage en del af bønnerne. Så lad dem gerne nå at sætte sig. Dagen efter er smagen af bønner væk og i stedet erstattet af chokoladesmagen.

 

Bønnemuffins = sunde chokolademuffins

Disse bønnemuffins er ganske sunde, da de indeholder en hel dåse kidneybønner, æg, bananer og andet godt. De er glutenfri, laktosefri og indeholder heller ikke hvidt raffineret sukker. Jeg har sødet med bananen, enten honning eller agavesirup og så er der mørk chokolade i. Men jeg vil helt klart mene de er sundere end de klassiske chokolademuffins.

 

Andre søde sager

 • Hvis du også elsker chokoladekage, så må du prøve min brownie. Eller denne her sundere chokoladekage. Det er nemlig min alltime favorit når der skal bages chokoladekage. Den smager virkelig syndigt og jeg forstår stadig ikke at den faktisk ikke er usund. Jeg har også bagt den stort set magen til, men med kaffefrosting på toppen, se den opskrift her. Selve chokoladekagen er også glutenfri og helt uden mel.
 • Du kan også prøve min chokoladekage med masser af bær og andre toppings – den er helt perfekt til fødselsdage.
 • Jeg har også en opskrift på en chokoladetærte med sprød kiksebund og chokoladeganache, som er tung og kompakt lige præcis som denne her.
 • Prøv helt sikkert også mine amerikanske pandekager eller klassiske Rasmus klump pandekager her.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie,
  De ser super gode ud! Jeg har tænkt mig at bage dem til mit arbejde, så jeg vil blot høre dig, hvor mange portionen mon rækker til?
  Pft. 🙂
  Hilsen Signe

  1. Hej Signe
   Åh det er virkelig ved at være lang tid siden jeg selv har lavet dem, men tror der var til de 12 muffins, som på billedet 🙂

 2. Hej Julie
  Jeg vil prøve disse muffins i aften, de ser nemlig rigtig gode ud, men jeg har ikke friske bananer kun 2 bananer i fryseren, tror du jeg kan bruge dem ?

  1. hej Anita.
   Åh undskyld mit sene svar.
   Nu er det jo sikkert for sent, men tror ellers sagtens at frosne bananer kan gå an 🙂

 3. Smager de meget af banan? 🙁 Jeg er nemlig virkelig dårlig til smagen af varm banan – Ved du om man muligvis kan erstatte det med dadler ? 🙁

  1. Hej Therese. Neh det synes jeg ikke, men nu har jeg heller ikke rigtig noget imod banan – så måske du bedre kan smage det end jeg 😉 Men ellers tænker jeg at dadler er et godt alternativ ja 🙂

 4. Ej hvor ser de gode ud! Dem skal jeg prøve i næste uge. Tror du man kan komme 2 spsk lakridspulver i i stedet for kaffe? Er nemlig vild med den kombination

  1. Ja det kan du da helt sikkert, det er bare en smags sag tænker jeg 🙂 Håber du er vilde med dem 😀

 5. Hej Julie!
  Tak for verdens bedste opskrifter, for det første!
  Jeg har før prøvet at bage med sorte bønner, men jeg synes smagen var meget gennemtrængende. ved du, om tilfældet er det samme med kidneybønner?
  Kram fra en anden Julie 🙂

  1. Hej Julie Lykke. Mange tak for det. Jeg synes begge bønner smager ret gennemtrængende, hvis man spiser kagerne når de er lune og lige kommet ud af ovnen. Men hvis du køler kagen ned og lader den stå og trække et par timer, synes jeg klart det hjælper på det. Den mørke chokolade og evt. appelsinen tager bønnesmagen, og så smager de bare af choko og orange i stedet 😉

  1. Jeg bruger bare pulver, for det bliver opløst af resten af væsken når det blendes 🙂 Men man kan som også sagtens bruge brygget kaffe. Så må det gerne være en stærk lille kop – og så skal der evt. lidt mel i af en slags, for at opveje væsken (f.eks. mandelmel) 🙂

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret