Sund chokoladekage

Sund chokoladekage
Sund chokoladekage
Sund chokoladekageSund chokoladekage – det her er kagen jeg vælger igen og igen når jeg mangler en sundere opskrift på en chokoladekage

 

Sund chokoladekage lavet på dadler, mandler, chokolade og kokosolie

 

Sund chokoladekage, eller ´sundere´ hvis det skal være mere korrekt. Det at kalde en kage sund kan være lidt dumt, for den er jo ikke sund som broccoli. Den er ikke sund, så man bare kan spise usandsynligt store mængder og lukke øjenene for kalorierne og frugtsukkeret. Men den er da helt klart sundere end en kage fra bageren, og jeg synes faktisk den smager lige så godt!

Den er lavet på kun 8 ingredienser, og er vildt nem da det hele blot skal blendes sammen.

Kagen blev intet mindre end fantastisk, den bedste slags sund chokoladekage jeg nogensinde har bagt. Den er klart bedst efter et par timer på køl, da den rigtig når at sætte sig og blive kompakt og tæt. Allerbedst ville det være hvis du bager kagen dagen før den skal spises. Kagen kan også sagtens fryses.

Sund chokoladekage

Opskrift til 12

Her er et bud på en sund chokoladekage. Den er lavet på dadler, mandler, mørk chokolade og æg. Den er sødet med agavesirup ud over dadlerne (som jo i sig selv giver sødme). Kagen blev super lækker, dejlig kompakt og intens. Den er klart et forsøg værd. På toppen af kagen har jeg lavet en slags chokoladeganache på kokosmælk, mørk chokolade og agavesirup. Kagen er pyntet af med friske sommerbær. Det kunne også være virkelig fint at pynte kagen med f.eks. en toffifee – knap så sundt, men så ville den være super fin til et brunchbord, en fødselsdag eller lignende.

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

25 min

Samlet tid

35 min

Ingredienser

Chokoladekage

 • 200 g bløde dadler (målt uden sten)
 • 150 g mandler
 • 1/3 tsk. salt
 • 2,5 spsk. kakao
 • 2 spsk. agavesirup
 • 1 stor spsk. kokosolie eller smør
 • 3-5 æg (du kan sagtens nøjes med 3, men 5 får dejen til at række lidt længere)
 • 40 g mørk chokolade

Chokoladeganache

 • 1 dåse kokosmælk (kun den fede del)
 • 1 spsk. agavesirup
 • 60 g mørk chokolade

Sådan gør du

Chokoladekage

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en minihakker eller foodprocessor sammen med mandler, salt, kakao, sirup, kokosolie og æg – blend det hele godt rundt. Hvis din blender eller food processer ikke er så stærk, vil jeg anbefale at blende mandler først og derefter tilsætte de mere våde ting til blenderen.
 3. Hak chokoladen groft og kom det i dejen, rør rundt
 4. Beklæd en springform med bagepapir (den jeg brugte måler ca. 20*20 cm) og kom dejen her i
 5. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, hold øje så den ikke får for meget, – det skal være sådan at dejen ikke hænger fast på en gaffel længere, når du stikker i den.

Chokolade ganache

 1. Imens kagen er i ovnen, kan du lave din topping ved at komme den fede del af en dåse kokosmælk i en gryde sammen med chokolade og sirup
 2. Rør godt rundt ved middel varme, ind til chokoladen smelter
 3. Tag gryden af varmen og kom det over kagen, når den er kølet lidt af
 4. Når kagen ikke længere er varm, kommes den i køleskabet. Efter 1-2 timer sætter toppen sig og kagen er nu spiseklar (om ikke endnu bedre dagen efter)
 5. Jeg toppede kagen med friske bær og mandler

Bedøm denne ret

chokoladekage

Jeg bagte denne – sund chokoladekage for et par uger siden, da jeg fik en veninde på besøg til eftermiddagskaffe. Egentlig havde jeg ikke de vildeste ambitioner, jeg ville blot bage en sund chokoladekage. Så jeg fandt dadler, mandler og mørk chokolade frem. Dog blev resultatet så godt. Jeg nåede slet ikke at tage billeder den dag, men heldigvis havde jeg skrevet opskriften ned. Så da jeg havde muligheden igen, blev den atter bikset sammen. For denne her kage, den må jeg simpelthen dele med jer. Den er så nem og simpel, og alligevel så intens og lækker i både smag og konsistens.

Chokoladeganachen er altså også bare virkelig god. Jeg kan mærke det her er en chokoladekage jeg kommer til at bage igen og igen. Den er nemlig lavet på kokosmælk, chokolade og lidt sirup. Man skal kun bruge den fede del af kokosmælken, så det kan evt. være en idé at stille dåsen i køleskabet. Så sætter den sig og det er nemt at hælde vandet fra og kun at bruge den fede del.

 

En anden slags sund chokoladekage

Brug dobbelt så mange dadler og få en endnu mere smovset chokoladekage (den på de kommende billeder). Jeg har en anden opskrift der minder utrolig meget om denne her, men hvor der skal bruges dobbelt så mange dadler. Det virker måske lidt voldsomt, men wow et vildt resultat. Virkelig svampet, kompakt og intens smag. Her bruger du i stedet 400 g dadler (målt inden stenene fjernes), de 5 æg og ekstra agavesirup (nemlig 4 spsk. frem for de 2) Ellers er resten lige sådan, altså stadig de 150 g mandler, 2,5 spsk. kakao, 1/3 tsk. salt, 1 spsk. kokosolie. Og så dækkes kagen med chokolade fremfor at komme det i kagen og fremfor at lave denne ganache som er i denne her opskrift. Se billeder af denne her kage her:

sund chokoladekage

Andre sundere kager

Hvis du er til de her sundere kager, vil denne her sundere gulerodskage eller denne sundere kanelkage måske også være noget for dig. De er i hvert fald super gode begge to. Ellers kan du prøve sund citronkage eller sunde bønnemuffins – her i har jeg brugt kikærter og bønner. Man kan skjule enormt meget uden nogen aner det. Så prøv en af disse opskrifter, og se om jeg ikke taler sandt.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej! Skal den opbevares i køleskabet til dagen efter eller ved stuetemperatur? 🙂

 2. Er kagen bedst nybagt, eller har den godt af at stå i køleskabet i nogle timer? ?

  1. Hej Sofie, ved godt jeg lige har svaret dig på Instagram, men bare lige hvis andre kigger med og undrer sig om det samme herinde 😉 .. Den er bedst efter nogle timer i køleskabet, så den lige sætter sig og bliver dejlig kold og kompakt. Kh. Julie

 3. Er i gang med at bage denne lækre chokoladekage nu. Kan det passe at toppen er ret tynd inden den kommes på kagen? Bliver den tyk i køleskabet?

  1. Hej Sophie. Ja den var ret tynd, og den satte sig også en smule i køleskabet ja 🙂 Det ville være fint hvis din form stopper glasuren i at falde af (hvis det giver mening?) 😉 Så den ligesom er tvunget til at blive oven på kagen, så kan den sætte sig 🙂

Vis alle kommentarer (16)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret