Spinatboller

Spinatboller er en rigtig god idé, hvis du gerne vil have lidt grønt i dine boller. Denne opskrift er på mange måder en klassisk bolle-opskrift, hvor der bare er tilføjet et ekstra skud sundhed i form af spinat. Jeg håber, I kan bruge opskriften.

spinatboller spinatboller

Spinatboller – min opskrift på de bedste boller med spinat og kerner. Denne opskrift bruger jeg igen og igen.

 

Spinatboller med grahamsmel og solsikkekerner

 

Spinatboller som er fulde af sundhed, men alligevel er helt bløde og saftige. De her spinatboller blev simpelthen så gode, bløde inden i og sprøde uden på. De er med grahamsmel, solsikkekerner og selvfølgelig godt med frisk spinat. Jeg har brugt en blanding af grahamsmel og hvedemel, hvilket gør dem lidt grovere – men alligevel dejlig bløde og lette pga. hvedemelet.

Jeg har desuden startet ud med at blende den friske spinat med væsken, for at få bollerne helt grønne og uden små stykker af spinat. Det behøver man ikke. Man kan sagtens bare komme de hele spinatblade ned i sin røreskål. Men her vil ungerne bare hellere spise dem, når spinaten er blendet ud og de bare er fine grønne. Det fungerer så godt.

De her spinatboller kan sagtens fryses. Så lav du endelig en kæmpe portion og frys dem ned. Så kan man jo altid snuppe et par stykker op, når man skulle få lyst.

Spinatboller

Opskrift til 14 boller

Spinatboller som er fulde af sundhed, men alligevel er helt bløde og saftige. De her spinatboller blev simpelthen så gode, bløde inden i og sprøde uden på. Jeg har brugt en blanding af grahamsmel og hvedemel, hvilket gør dem lidt grovere – men alligevel dejlig bløde og lette pga. hvedemelet.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

1 time og 20 min

Samlet tid

1 time og 35 min

Ingredienser

  • 100 g spinat (frisk)
  • 250 g koldt-lunkent vand
  • 200 g yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt (jeg brugte flagesalt fra Maldon)
  • 1 stor tsk. sukker
  • 50 g smeltet smør (let afkølet)
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g grahamsmel
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Skyl spinat og kom det + vand og yoghurt i en blender og kør det til en grøn mælk
  2. Hæld det over i en røreskål og smuldr gær her ned i, kør det rundt så gær opløses
  3. Tilsæt salt, sukker og smeltet smør til dejen og rør
  4. Kom solsikkerkerner og mel i og rør igen. Først forsigtigt, så melet ikke sprøjter ud over det hele. Skru derefter op til høj omdrejning og giv den små 10 minutter så dejen slipper kanterne og bliver helt smidig og elastisk.
  5. Kom en opklippet frysepose over skålen og lad dejen hæve her i i 1-1,5 time ind til dejen er hævet flot op.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  7. Når dejen er hævet, hældes den ud på et bord og skæres i stykker. Jeg bruger en dejskærer og dypper den lige i vand i mellem hver gang jeg skærer. Så løfter jeg de her stykker forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan hvis muligt, forsøge at forme dem let runde med denne her dejskærer, ved at skubbe den ind under bollerne.
  8. Kom bagepladen ind i ovnen (i midten) og bag i ca. 20 minutter til de er gyldne og de mærkes sprøde under bunden
  9. Køl af på en bagerist.

Bedøm denne ret

boller med spinat

Forslag til servering

De her spinatboller er perfekte til morgenbordet, til en frokost med f.eks. lakserilette eller hønsesalat i. De ville også være super gode at have med på madpakken. Man kunne jo pakke fyldet, der skal ind i bollerne ned i bøtter ved siden af. På den måde samler man sin sandwichbolle på arbejdet eller i skolen, og alt er frisk og godt.

Bollerne kan sagtens laves i hånden og på røremaskine. Jeg bruger altid min røremaskine, fordi det er så meget nemmere. Men hvis du har en masse muller i armene og lidt frustration der skal ud gennnem hænderne – så giver du den bare gas med håndkraft.

 

Babyvenlige & børnevenlige boller

Lige en anden ting, de er vildt gode til små børn og babyer også. Begge mine unger spiser dem i hvert fald med glæde. Man kan ikke smage spinaten her i. Den giver bare lidt ekstra sundhed og saftighed til bollerne. Skær dem ud i små bidder og smør dem med most avocado. Så har du de perfekte hapsere til de lidt større babyer. Se også andre opskrifter fra kategorien “babyvenlige opskrifter” – f.eks. kan du finde opskrifter på kakaovafler, blåbærmuffins eller blomkålsbrød

Instagram:

Følg også meget gerne med på min Instagramprofil hvor jeg deler flere opskrifter, billeder og madinspiration.

Kommentarer

  1. Super lækre boller 🙂 Sprøde udenpå og bløde indeni. Plejer at bage dem med gulerødder i stedet dog.
    Jeg skal netop til at bage dem igen og er løbet tør for yoghurt natural. Kan skyr bruges i stedet?
    Og hvilken røremaskine har du? Jeg synes min kitchen aid kæmper når den skal røre på høj hastighed i 10 min… :-/

    1. Dejligt de kan bruges. Du kan sagtens bruge skyr i stedet. Jeg har en Teddy røremaskine, den er temmelig dyr. Men også bare helt fantastisk 🙂

  2. De ser rigtig lækre ud.. 🤤
    Men hvordan gør man med spinaten??? Skal den snaittes eller skal bladene bare i hele??
    Har tidligere forsøgt mig med spinatboller, men de blev helt Shrek-grønne, og barnet ville bestemt ikke spise dem.. 🙈

    1. Jeg kommer det bare i helt. Man kan nok godt snitte det, men det falder alligevel ret meget sammen når det blandes i noget vådt 🙂 Mine foretrækker osgå almindelige boller eller mine grove gulerodsboller 🙂

  3. Hej
    Jeg har lavet disse boller, og de blev nærmest sorte, og meget hårde.Jeg har en alm ovn , så jeg varmede ovnen i 15 min på 250 grader varmluft. Så kom jeg bollerne i ovnen og de fik 18 min.

    1. Hej Sabrina. Ej er det rigtigt? Åh øv det er jeg virkelig ked af at høre, det gjorde mine slet ikke 🙁 Der er en anden som også har skrevet på netop denne opskrift, så den skal jeg da helt sikkert tjekke igen. Det går da slet ikke – øv hvor underligt. Håber ikke det har skæmt dig helt væk herfra. Kh Julie

  4. De 18-20 min. er det virkelig på varmluft og 250 grader? Mine får slet ikke samme farve som dem på billedet. De er ret mørke og det er kun efter knapt 15 min. og ikke færdigbagte inden i. Har skruet ned til 200 grader alm. ovn nu, for ikke at de skal blive helt hårde og sorte.

    1. Hej Maja. Åh øv, jeg er ked af det ikke fungere for dine boller 🙁 Ja jeg plejer altid at bage mine boller ved høj varme, så udebliver sprøde uden på. Dog bager jeg ofte på et bagestål, som er varmet godt op. Måske det kan være det som har gjort forskellen her. Jeg vil lige prøve opskriften igen på en bageplade for at se forskellen. For den skal da selvfølglig fungere. Beklager meget. Håber de endte ok alligevel..

  5. Hvis man kunne tænke sig at prøve at lave dem uden kerner i, vil du så mene at mængden skal erstattes af noget andet? Og i så fald hvad? 🙂

    1. Ja, så vil jeg nok bare bruge en lille smule mere mel. Ikke samme mængde (gram) som kernerne, da melet suger mere væske. Men lige en lille smule mere mel i stedet 🙂

  6. Hej! Squashsæsonen er snart over os – vil man kunne erstatte spinaten med samme mængde squash mon??

    1. Hej Camilla. Det tænker jeg faktisk sagtens du kan ja 🙂 Tror mængden er den samme. Det er vel cirka lige vandet 🙂

  7. Jeg har lige lavet bollerne, og de fik næsten 10 minutter mindre end hvad opskriften siger og de er nærmest brændte og helt matte og tørre. De ser slet ikke ud som på dine billeder. Hvad jeg har gjort forkert?😬

    1. Åh øv, det lyder underligt. Ja det er et godt spørgsmål. Ovne er meget forskellige, så tænker godt det kan variere 5-10 minutter alt efter ovn. Men jeg synes alligevel det du forklarer lyder underligt ift. det jeg oplever. Jeg vil gerne prøve dem igen for at være helt sikker på at opskriften er korrekt. Dog har jeg kun fået henvendelser og billeder af fine boller efter min opskrift. Så det lyder da lidt skørt. øv i hvert fald, er ked af opskriften ikke fungerede.

  8. Hejsa 😃
    Tak for dit hurtige svar.. ja så godt at du også havde en opskrift på broccoliboller….
    det kan være jeg prøver begge og ser hvad for en opskrift jeg bedst kan lide… 😊
    Knus Bettina

  9. Hejsa ☺️
    Tak for en super dejlig blog du har, bruger mange af opskrifterne… og de smager bare fantastisk hver gang.
    Jeg ville bare lige høre om man kunne bruge broccoli i dejen i stedet for spinat eller ?..

    Knus Bettina

    1. Nej det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg skyllede de friske blade og kom dem blot i. Efter dejen havde kørt på røremaskinen, var det rørt godt ind i dejen og fungerede super fint for mig 🙂

    1. Ja det er mest for at få et surmælksprodukt, så skyr, græsk yoghurt, creme fraiche osv. ville virke. Og ellers kan det sagtens undlades 🙂 Og blot erstattes af vand

  10. Jeg spørg måske dumt, men kan jeg riste bollerne? Jeg tænker i forhold til, at der er spinat i som så bliver genopvarmet? Jeg ved nemlig ikke om risteren får bollerne op på 75 grader hele vejen igennem.. eller er det forkert at tænke sådan her?
    Opskriften skal helt klart prøves også selvom jeg skal spise dem kolde dagene efter 😀

Vis alle kommentarer (25)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret