Snebolde

Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet snebolde! De er lige som man kender de klassiske snebolde, dog endnu bedre! Det er nemlig en opgraderet version, da jeg har puttet nougat i mine. Giver simpelthen en skøn smag og tekstur til den lille julekugle. Jeg håber, at du vil prøve opskriften af.

snebolde

Snebolde med nougat

 

Er du klar til julehygge? Dét er vi i hvert fald, og jeg glæder mig sådan over at lave juleopskrifter! Spørgsmålet er jo, om man egentlig kan få et overforbrug af juleslik… Jeg tror det altså ikke, for er det ikke dét julemåneden går ud på? Julehygge sammen familie og venner med en masse lækre julesnacks. Og sådan en omgang snebolde konfekt skal da helt sikkert være en del af vores fad med julesnacks. Jeg elsker virkelig bare snebolde slik, og især denne opskrift på snebolde med nougat.

Selve opskriften er meget nem og simpel. Det eneste det kræver er din tålmodighed, da de er bedst efter en times tid på køl. Man skal nemlige lige vente på, at chokoladen er størknet og kuglen har sat sig. Nu videre til opskriften, som du finder nedenfor her. Jeg håber, at de falder i din smag.

Snebolde med nougat

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 times tid inkl. ventetider

Ingredienser

 • 150 g marcipan
 • 30 g nougat (kan undlades)
 • 100 g mørk chokolade
 • 1 past. æggehvide
 • 40 g flormelis + 20 g kokosmel

Sådan gør du

 1. Del marcipanen op i 15, så de hver især vejer 10 g. Rul til kugler og pres let flade.
 2. Læg en smule nougat i hvert stykke marcipan, luk sammen og rul til kugler.
 3. Smelt chokoladen og dyp dem her i. Jeg foretrækker et godt tykt lag chokolade. Jeg stak et lille træspyd i hver kugle, dyppede dem i chokoladen, dryppede af og satte dem fast i en papkasse jeg havde liggende. Det kan være hvad som helst, det er bare meget smart at lade dem størkne sådan, så de ikke får kanter.
 4. Imens chokoladen sætter sig, kommes en æggehvide i en skål. I en anden skål kommes kokosmel og flormelis. Her kan du evt. blende kokosmel lidt finere inden det kommes i skålen hvis du synes. Det er ikke nødvendigt.
 5. Når chokoladen er helt størknet, vendes kuglerne i æggehviden og derefter i kokos-flormelis bandingen. Jeg har stadig pind i, den tages først ud til allersidst.
 6. Giv dem et sidste dyp i kokos-flormelis blandingen, for at få det sidste til at hænge fast og stil så på køl. Spis efter en times tid, så er de bedst.

Bedøm denne ret

julekonfekt hjemmelavet snebolde

Hvordan laver man snebolde?

Det er som sagt ganske nemt – herunder kan du hurtigt få et overblik over fremgangsmåden:

 • Man vejer blot marcipanen af, så alle kuglerne bliver samme størrelse.
 • Når du har 15 stk af 10 gram, trykker du dem let flade.
 • Læg et lillt stykke nougat i, fold sammen og rul til kugler.
 • Overtræk kuglerne med mørk chokolade.
 • Vend kuglerne i æggehvide og derefter i kokos-flormelis bandingen
 • Køl af

Færdig bum – 15 stk. lækre hjemmelavede snebolde, omringet af sprød sukkerskal. Sådan en portion kan hurtigt forsvinde, har jeg erfaret, så man kan jo med fordel lave dobbelt portion, nu man alligevel er i gang. Opbevar blot kuglerne i køleskabet i en kagedåse. Så har du altid lidt lækkert juleslik på lager, til de spontane gæster eller til eftermiddagskaffen.

 

Den originale snebold

Jeg har jo valgt at spice mine snebolde lidt op ved at tilføje nougat i midten – synes virkelig denne version kan noget. Dette kan man også sagtens unlade, så de minder mere om en original snebold, som man helt sikkert kender fra Toms. De helt klassiske snebolde er lavet af marcipan overtrukket med mørk chokolade og til sidst en sukkerglasering. De blev lavet af Toms for første gang i 1967 – men i dag kan man finde snebolden fra mange forskellige producenter.

 

Mere lækker julekonfekt

Skal du lave endnu mere lækker konfekt til julehyggen? Det kan være du skal afholde en julefrokost hvor lidt julegodter kunne glæde gæsterne. Eller måske et konfekt fad til juleaften, som man kan hygge omkring mens der bliver åbnet gaver. Du kan finde mere inspiration her på min side – jeg er også i fuld sving med at lave et samlingsindlæg med mine bedste konfekt opskrifter. Her kan du finde du masser af inspiration til julekonfekt, så du måske kan finde ud af, hvad du skal fylde snackfadet med. Indtil da, kan du lure efter julegodter på min side

hjemmelavet snebolde med nougat

Kommentarer

  1. Prøv at søg på “Aquafaba”, som er kikærtevand, eller vand fra bønner. Har ikke selv prøvet det, men det skulle være en super vegansk erstatning for æggehvider, og det kan piskes op 🙂 kh

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret