Risalamande cheesecake

Så er den perfekte julede dessert landet. Nemlig denne ris a la mande cheesecake. Ikke mindst smager den bare himmelsk, men den er også flot at se på, da man kan pynte den med diverse juleslik. Perfekt som dessert til julefrokosten eller juleaften. Få opskriften nedenfor – jeg håber, at du vil prøve den!

Ris alamande cheesecake

Ris alamande cheesecake

Ris alamande cheesecake

 

Hvis du elsker ris alamande og også er vild med cheesecake med kirsebær gele, ja så burde du virkelig prøve denne her opskrift på risalamande cheesecake. Ej hold nu fast den smager godt. Helt klart en dessert jeg vil servere for mine gæster her i juletiden. Det kan også være I er nogle i familien, som ikke er på ris alamande vognen til juleaften? Så kan det sagtens være at sådan en ris alamande cheesecake alligevel kunne gå! Det er nemlig bare noget helt andet end en blot en skål med ris alamande og kirsebærsauce. Den fedtede og sprøde kiksebund, sammen med risalamande, som er blandet med flødeost og citron, samt kirsebærgele på toppen, spiller bare mega godt sammen i de her teksturer. Jeg har toppet min cheesecake med brændte mandler og sne bolde. Sidstnævnte har jeg købt mig til, men du kan også sagtens lave hjemmelavede snebolde og pynte med.

Kagen rækker til 6-8 stykker og man kan sagtens lave den dagen før, at den skal serveres. God fornøjelse med det!

Ris alamande cheesecake

Opskrift til 6-8 stykker

Min springform er lille, og måler 15 cm i diameter.

 

 

Samlet tid

1 døgns tid i alt.

Ingredienser

Bund

 • 100 g digestive eller bastogne kiks
 • 50 g smør

Cheesecakelag

 • 450 g ris alamande
 • 3 spsk citronsaft + 2 husblas
 • 150 g flødeost naturel

Gele

 • 225 g kirsebærsauce
 • 2 husblas

Pynt

 • en håndfuld hakkede mandler
 • et par mini snebolde

Sådan gør du

 1. Start med at koge din risengrød og sætte den på køl.
 2. Pisk flødeskum, lav vaniljesukker og forbered mandler. Bland det sammen med den kolde grød, så du har en risalamande.
 3. Lav nu bunden ved at blende kiks med smør og pres det godt ned i en springform. Sæt den på køl
 4. Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Pres væsken fra og kom det bløde husblas i en gryde sammen med citronsaft. Lad det koge hurtigt op, til husblas er smeltet. Rør godt undervejs. Tag det af varmen
 5. Bland citronsaft-husblassen i ris alamanden sammen med flødeost. Rør det godt sammen. Kom det over bunden i springformen og sæt på køl igen. Mindst 3-4 timer, men gerne til dagen efter.
 6. Lav så din gele. Igen skal husblas i blød i koldt vand i 10 minutter, hvor efter det vrides op og kommes i en gryde.
 7. Si kirsebærsauce ned i gryden, så du undgår de hele kirsebær. Bring det op i kog og tag så af varmen. Lad det køle af til stuetemperatur.
 8. Hæld det forsigtigt over ris alamande laget på kagen og sæt det atter på køl nogle timer.
 9. Top med hakkede brændte mandler og halverede snebolde.

Bedøm denne ret

julet cheesecake

Andre julede desserter

 • En anden kage i lag er denne smukke julekage. Den er lavet af brownie med en masse dejlige julede krydderier og en flødeostecreme med appelsin og hvid chokolade. Og så er den pyntet med diverse julestlik.
 • De fineste juledonuts. En simpel bolledej, hvor jeg blot har tilsat varme julekrydderier og appelsinskal. Perfekte donuts som er dejlige bløde og saftige, pyntet med mørk chokolade og glasur, og igen juleslik, som får dem til at shine
 • Honningbomber, ej men hold nu op de er også lækre. Hjemmelavet honningkager, et lag appelsin smørcreme og et lag abrikosmarmelade – toppet af med mørk chokolade.
 • Eller hvad de bedste hjemmelavede æbleskiver? De er sprøde og fedtede, med den blødeste luftige midte. Det er jo bare en uundværlig snack her i december.

 

Ændringer i din cheesecake

Til bunden af cheesecaken har jeg brugt digestive kiks. Her kan du også sagtens bruge bastogne kiks, så den får mere hint af kanel. Jeg overvejede også at lave en mandebund, faktisk bare med knuste brændte mandler – tror jeg også vil være konge. Risalamanden har jeg blandet med philadephlia flødeost, citron og husblas.

Jeg har jo lavet min kage i en springform, men man kunne også lave risalamande cheesecake i glas. Fremgangsmåden er helt den samme – man “samler” blot kagen i separate glas.

jule dessert

Følg med i julebageriet på min Instagram

Her i julemåneden er jeg i fuld gang med at udvikle julede opskrifter. Følg endelig med på min Instagram profil, her kan du følge lidt med i min hverdag og processerne bag opskrifterne – og meget andet jeg foretager mig. Du kan følge med lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret