Pastasalat med karrydressing

Pastasalat med  karrydressing der er både salt, lidt krydret og sød. Sprødtristet bacon, majs (endda direkte fra kolber), ærter, rødløg, peberfrugt, purløg og grønne asparges. Denne her kombi sidder bare lige i skabet. Det er en klassisk pastasalat, som både børn og voksne elsker og det er vores yndlingsversion her hjemme. Rigtig ofte laver vi også pastasalat med kylling – det tilføjer vi ofte da alle kan lide det og det mætter.

Pastasalat

pastasalat
Pastasalat med karrydressing, ærter, majs og sprød bacon

 

Pastasalat opskrift

 

Her er en super lækker og nem pastasalat, som var på vores menu idag. Umiddelbart var det ikke min plan at lave opskrifter til bloggen i dag, jeg havde egentlig ikke handlet ind til det. Men da jeg lige stod med en times tid og en knurrende mave, forsøgte jeg at se hvad køleskabet bød på. Jeg hev lidt råvarer frem og kunne hurtigt spotte at en klassisk pastasalat kunne komme på tale. Den er nemlig lavet med helt “almindelige” råvarer, ingredienser man ofte har i køleskabet. Den er hurtig at lave og den smager bare så godt. Pastasalaten er den samme på begge billeder, der er blot serveret kylling til den ene og så har jeg tilføjet lidt grønne bønner også.

Klassisk pastasalat med karrydressing og sprød bacon

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Pastasalat

 • 150 g pastaskruer (jeg bruger fuldkornspasta)
 • 125 g bacon
 • 1/2 rødløg
 • 1 rød eller gul peberfrugt
 • 100 g majs (jeg brugte 1/2 majskolbe) men dåsemajs kan også bruges
 • 100 g ærter (jeg bruger dem fra frost)
 • en lille håndfuld grønne asparges (ca. 3 stk)
 • purløg til toppen

Dressing

 • 2 store spsk. mayo
 • 1 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 tsk. karry (undgå en for stærk én)
 • 2 tsk. sukker
 • 1 dl cremefraiche (vi bruger 18%)

Sådan gør du

 1. Kog din pasta efter ansvisning
 2. Steg dit bacon sprødt
 3. Bland din dressing sammen ved at røre alle ingredienserne sammen i en skål
 4. Hvis du bruger majs fra majskolbe, skal denne koges først og efterfølgende skæres majsene fra kolben
 5. Tag de frosne ærter og kom i en skål og hæld kogende vand over, så de tør op. Hæld så vandet fra igen.
 6. Skær peberfrugt, rødløg og asparges fint. Ift. asparges, fjerner jeg lige enden og bruger den ellers rå. Peberfrugt og asparges skylles selvfølgelig inden brug.
 7. Nu skal pastasalaten blot blandes. Vend pastaen, dressingen, majs, ærter og de andre grøntsager sammen i en stor skål. Kom det over i det fad du ønsker at anrette i og top med den sprøde bacon og lidt frisk purløg

Bedøm denne ret

pastasalat med kylling

pastasalat  pastasalat

klassisk pasta salat

Pastasalat dressing

Den er med en klassisk karrydressing – som er en virkelig skøn dressing til pastasalat. Den er med karry, creme fraiche, lidt salt og lidt sukker. Den er både lidt salt, lidt sød og lidt fed – hvilket er helt perfekt til en cremet pastasalat, som alligevel indeholder en del grøntsager. Jeg har tilføjet peberfrugt, rødløg, ærter, majs og asparges til min. Men du kan jo sagtens skifte lidt ud, hvis du har andre grøntsager på lager. Næste gang jeg laver en karrydressing, vil jeg prøve at tilføje lidt mangochutney til den. Jeg kunne forestille mig at det smager helt fantastisk.

 

Pastasalat med kylling

Tilføj endelig kylling til din pasta salat. Det gør vi også rigtig ofte. Du kan evt. se denne her opskrift på én med sprød kylling. Vi skifter lidt mellem at lave den og så denne her pastasalat med bacon. Ellers kan du prøve at lave dig en pastasalat med pesto, det har jeg også en opskrift på her på siden. Det er specielt godt hvis man er mange mennesker, da man kan købe sig et glas pesto ret billigt og det er super nemt.

 

Lav blot om i opskriften, så den passer dit køkken og din grøntsagsskuffe

Jeg tømmer altid køleskabet når jeg laver mad, og selvom en opskrift ikke nødvendigvis siger det – kommer jeg gerne ekstra grøntsager i. Så har du noget liggende, du gerne vil have brugt, så kom det endelig her i. Det skal selvfølgelig passe til resten af salten. Men f.eks. er agurk, grønne bønner, edamame bønner, feta eller mango også skønt her i. Salte peanuts på toppen er også lækkert eller pastasalat med soltørrede tomater i.

 

Hvad kan man spise sammen med pasta salat?

Spis evt. en lækker pastasalat sammen med kylling. Enten kan du koge noget kyllingebryst og derefter trække det fra hinanden med to gafler. Kom så kyllingen i eller over din pastasalat. Du kan også servere kyllingen ved siden af og bruge en af disse opskrifter: kyllingenuggets eller kalkunsaltimbocca. Det kan også være lidt brød du serverer til, f.eks. dette hvidløgsbrød.

 

Pasta salater til mange mennesker

Kold pastasalat er super god til en buffet, hvis man nu skal holde en fest med mange mennesker. Den er nemlig forholdsvis billig at lave, da pasta, majs og ærter jo ikke koster alverdens. Den er også nem at lave en stor portion af, da der heller ikke skal hakkes særlig meget. Slet ikke hvis man bare køber en dåse majs, frem for at koge og pille majskolber.

 

Børnevenlig pastasalat

Pastasalat til børn. Denne pastasalt med karry er meget børnevenlig og egnet til både mænd og børnefamilier. Her hjemme gik den i hvert fald rent ind ved begge parter. Vær dog en smule obs på at både karry og sennep kan være stærkt, hvis du serverer den til børn. Vælg måske en sød sennep eller en mild karry, hvis dette er målgruppen. Vi laver altid byg selv salat ud af den. Altså serverer det hele i små skåle frem for at blande det sammen. Så kan ungerne selv plukke og sammensætte præcis somre ønsker.

 

Pastasalat opskrifter

Er du vild med (snaskede) varianter at de her salater med pasta, så kig også med på de her opskrifter.

 

Hvor længe kan pastasalat holde sig?

Vi gemmer det i køleskabet og har det 2 dages tid ekstra, derefter bliver det lidt kedeligt. Som regel når det slet ikke så langt, da vi spiser resterne dagen efter. Pasta har det med at suge denne her dressing lidt ekstra til sig, så dagen efter er det allerede lidt mere tørt. Jeg tilføjer derfor ofte lidt ekstra dressing dagen efter.

 

Hvor meget pastasalat pr person?

Det kommer selvfølgelig an på om det er som hovedret, evt. sammen med lidt kylling. Eller om det er som en del af en buffet, hvor man får en masse andet på sin tallerken også. Jeg har vurderet denne her til at række til 4 personer og det er med 150 g pasta. Det lyder umiddelbart ikke af meget pr person, men der er bare så meget andet fyld i den. Men ellers vil jeg mene at 50 g pasta pr person er nok – hvis det er sammen med andre retter også.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min instagramprofil, hvor jeg deler en masse inspiration til især sundere mad og en aktiv livsstil. Både opskrifter, billeder, smoothiesversioner, madplaner mm. Du er også meget velkommen til at tilmelde dig mit nyhedsbrev her, det er helt gratis. Så modtager du mine madplaner på mail hver uge. De er nemme, grønne og hverdagsagtige, og der medfølger en indkøbsliste her uge.

Kommentarer

 1. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige pastasalater, men vender altid retur til din version. Simpelthen fordi den er aller bedst 😍 smagen på dressingen sidder lige i skabet – hverken for sur, skarp eller for sød i smagen 👌🏼

  1. Hej Camilla. Det har jeg desværre ikke regnet på. Der er en del grøntsager, som trækker kalorieregnskabet ned, og så er der til gengæld pasta, dressing og evt. bacon, som trækker retten op. Så mon ikke retten ligger et sted midt på, uden hverken at være helt vild sund eller usund 🙂 Det er et punkt på min to-do at lave flere kalorieberegninger, så det kommer der forhåbentligt snart.
   Kh Julie

 2. Hey – du starter med at skrive at der skal asparges i, men i selve opskriften fremgår de ikke – skal de bare rå i?

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret