Opvarmning inden træning

Opvarmning er vigtig inden styrketræning. Dels fordi det mindsker skader og øger bevægeligheden. Vi sikrer en kontrolleret yderstiling inden man ukontrolleret kommer herud. Læs mere i indlægget her.

opvarmning

opvarmning
opvarmning

Opvarmning

Får du varmet op inden du skal træne? Eller inden du løber en tur? Jeg skriver lidt her om hvorfor det kan være en god idé, samt tipper til hvordan du så kunne varme op :o)
Når du starter din opvarmning, kan det være en god idé lige først at strække ud i 5 minutters tid. Det er en behagelig måde at skabe lidt generel varme i kroppen. Stræk er nemlig med til at minimere risikoen for skader, da vi kommer forsigtigt og kontrolleret ud i yderstillinger.

Når først kroppen har været ude i de her yderstillinger fra start, så kan den bedre klare at komme derud ved en fejl under selve træningen. Så er risikoen for at vrikke om på foden og pådrage sig en skade mindre, da vi under opvarmning allerede har lavet det her stræk – blot i fuld kontrol.

Stræk dine led og muskler i de baner og bevægeudslag som din efterfølgende aktivitet kommer til at byde på. F.eks. her ved løb vil vi presse fodleddene en del, så det er vigtigt, at disse strækkes godt forinden.

Knæ og hofter har også godt af en tur, så giv dem det ved at køre rundt i store cirkler. Rygsøjlen kan få en tur ved at svaje ned og runde op nogle gange, skuldre køres rundt i cirkler, og nakken bevæges langsomt. Skulderblade samles og skilles ad nogle gange og overkroppen roteres, så musklerne omkring skulderbladene strækkes.

Fra let varme til mere varme

Efter stræk er kroppen varmet let op, primært vores led. Nu trænger musklerne til at få lidt ekstra varme. Her kan du lunte, lave lidt forsigtige hop, squat, jump-squats, høje knæ, sprællemænd og spurt på stedet.
Øvelser som giver varme og får pulsen til at stige. Men det er ikke øvelser, som kræver den helt store koordinering og koncentration. I stedet kan du fokusere på øvelser, hvor du ikke kommer ud i yderstilling, og hvor du ikke får store stød i dine led. Intensiteten i opvarmningen bør stige gradvist, så start ikke for voldsomt ud.

 

Her er en video med en generel opvarmning:

Gode tips til opvarmning

Er det koldt, skal du arbejde lidt ekstra for at få varmen. Her vil mere tøj hjælpe til, så kroppen hurtigere bliver varm.
Opvarmningen skal være så lang, at du har fået en god generel varme i hele kroppen og får strækket godt ud i alle led, dog skal den ikke være så lang, at du allerede under opvarmning er mere eller mindre færdig.
Så er du helt nybegynder, skal du passe på ikke at brænde alt dit krudt af allerede på opvarmningen, men ellers er du nu klar til at kaste dig ud i din træning.
Rigtig god træning herfra!

 

Andre gode træningsindlæg hvis du gerne vil i gang med træningen

Se også indlægget her: løb – sådan kommer du i gang. Eller indlægget her med hjemmetræning, hvor jeg deler mine bedste hjemmeredskaber. Hvis man har lidt redskaber liggende, er det måske nemmere at få det gjort.

 

Træning på istagram

Følg også med på min instagramprofil, hvor jeg flere gange om ugen deler noget træningsinspiration og motivation. Både løb, styrketræning, hjemmetræning og andre tips om emnet. Her er masser af inspiration ift. styrketræning for begyndere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret