Redskaber til din hjemmetræning

redskaber

redskaber

Hjemmetræning med redskaber du kan have der hjemme – det her indlæg guider dig igennem udvalgte hjemmeredskaber. Hvilke der er mine favoritter, hvor du får fat i dem og hvordan de bruges

 

Favorit redskaber til en hjemmetræning

 

Efter jeg har fået børn, er jeg begyndt at træne oftere der hjemme. Man sparer virkelig meget tid på ikke at skulle frem og tilbage, og man kan endda træne mens ungerne sover. Efter vi er flyttet i hus, har vi også dedikeret et helt værelse i kælderen til hjemmetræning. Både min kæreste og jeg bruger rummet flere gange om ugen, og det er faktisk rigtig lækkert med sådan et rum.

Det er lidt forskelligt hvad mine hjemmetræninger byder på. Nogle gange kører jeg intensiv hård styrketræning, andre gange lidt mildere. Typisk er mine træninger ret korte, og man kan sagtens nå at svede og presse sig selv på 20 minutters tid.

 

Programmer med hjemmetræning

Hvis du vil se nogle hjemmeprogrammer, har jeg et par med elastikker her og her. Et med en lille bold her. Et program som kan laves hjemme i stuen med en TRX her. Jeg har også tidligere delt et indlæg med glimrende redskaber du ikke vidste dit hjem bød på

Det her indlæg er ikke på samme måde et specifikt program. Men mere en guide til hvilke redskaber man kunne skaffe sig, hvis man gerne vil træne mere hjemme. Jeg har valgt nogle af mine favoritter ud og linker til hvor de kan købes.

 

Redskaber

 • En måtte. Du kan også sagtens bruge et håndklæde langt hen af vejen. Hvis det er maveøvelser, planke og generelt øvelser man ligger ned – er et håndklæde super. Men hvis det er yogaøvelser, hvor man skal stå fast i underlaget vil jeg klart anbefale en måtte. Min er en billig én fra Endurance. Hvis du gerne vil ofre flere penge, er Maduka måtter virkelig lækre
 • Klude – ganske almindelige karklude. De er geniale redskaber til en hjemmetræning. De er gode at glide på i rigtig mange øvelser. Køb en 10 pak i Kvickly til 15 kr. eller sådan noget og du har dit første glimrende træningsredskab. Det fede ved klude er at de er mega billige, de fylder intet og er derfor perfekte at have med på ferier og ture. De er vildt hårde at træne med, da man har brug for meget stabilitet, core og balance i øvelserne. Ulempen ved klude er at de ikke kan bruges over alt. Det fungerer f.eks. ikke ude (på græs, i sand og på fliser). Der skal et forholdsvis glat gulv til, før det virker.
 • Elastikker. Jeg bruger ret ofte elastikker som redskaber og gerne nogle lange, som både kan fungere til overkrop (hvor man står på midten og har en ende i hver hånd). Men ofte bruge jeg dem også som cirkler, hvor jeg har bundet en løkke på elastikken. jeg har mine fra en fys-klinik jeg engang arbejdede på. Hvis man køber dem i cirkler, vil jeg anbefale at undgå de smalle og i stedet gå efter nogle bredere. Det gode ved elastikker er at de som kludene ikke fylder. Dem kan man træne med over alt og man kan træne hver eneste muskel i sin krop med dem (stort set). Se øvelser i dette program.
 • TRX eller slyngetræner. En TRX er den dyre udgave af en slyngetræner og det behøver man altså ikke. Den jeg har kostede 249 kr (på bud) Den er lige så fin som en af de dyre. Så længe du husker at få følgende med: 1 dørforankring, karabinhager, 2 håndtag og 2 holdere til fødderne. Så man både kan bruge den i et træ og i en dør. Det skulle dog gerne altid være med i pakken. En slyngetræner er genial. Denne r sindssygt hård og effektiv at træne med. Den fylder og vejer ikke særlig meget og kan tages med over alt. Den sætter store krav til ens balance, stabilitet og core – hvorfor den kan være vildt udfordrende. Jeg har et begynderprogram her, som også er rigtig godt til gravide. Jeg har et program for øvede her.
 • Lette håndvægte. Jeg bruger 2 eller 3 kg håndvægte ved næsten alle mine træninger, et klassisk redskab til træning. Klart mest til overkropsøvelser. I stort set alle mine træninger halvvejs kommer denne ind, jeg skal holde vægtene kørende i en her sang. 4-5 minutter hvor jeg ikke må tage armene ned, men hvor der er en vinkel på 90 grader under mine arme. Om det er i cirkler, i vip, op og ned eller statisk det skiftende. Så længe jeg holder armene oppe. Derfor er 2 kg altså rigeligt til mig ;o)
 • En blød mindre bold, den som er på det første billede. Denne bruger jeg faktisk til at træne hele kroppen med. For ben, kan man lægge den imellem sine knæ og presse den sammen, f.eks. i en squat. Man kan også lægge den i den ene knæhase og lave en knæbøjning på det andet ben. Den kan fungere til overkropstræninger, hvor man lægger den mellem hænderene og presser den sammen. Eller som mavetræning, ved at lave maveøvelser med den i lænden. Man kan også ligge på maven og have bolden mellem hælene og presse sammen om den. Se alle øvelserne i dette program.
 • En corebold – den store (ses længere nede). Denne bruger jeg primært til mave og ryg. Man kan lave majebøjninger her på i alle afskygninger, samt lægge på maven på bolden og løfte overkroppen, eller benene. Der kan laves diagonalløft og lidt flere forskelllige maveøvelser med bolden. Jeg må vist snart komme op med et program med denne her bold. Min bold er egentlig købt inde i SPORT24, men jeg kan se de ikke har den online.
 • Håndvægte man spænder om anklerne (nederste billede). De her er ret effektive til aflede øvelser hvor benet skal løftes. Der findes et hav af både stående og liggende øvelser, hvor man løfter benet både i cirkler, vip, langsomme løft, hurtige løft ovs. Det her er en mulighed for at gøre sine ben tungere og få lidt mere ud af øvelsen. Jeg bruger dem f.eks. tit når jeg træner ved min barre (balletstangen). Jeg kan lave et program med en masse af de her øvelser meget snart. De er pt. udsolgte der hvor jeg købte dem.
 • En barre/ balletstang. Det her måske lidt mere fancy og et redskab de færreste har. Den både fylder en del og kræver at man dedikerer lidt plads til sin hjemmetræning. Dog er det et super fedt redskab at træne med, og jeg synes det er lidt sejt at have sådan en stang her som en del af sin hjemme-træning. Jeg blev introduceret til denne barre i YO STUDIOS hvor jeg har gået på barre-hold. Det er en super fed måde at træne med sin egen kropsvægt og laver små løft med muskler man ikke anede man havde. Man kan både stå med front, siden og ryggen til barren og løfte benet i alverdens små vrid og kombinationer. For ekstra vægt spænd de vægte der omkring anklerne. Det er er meget balletinspireret og jeg vil anbefale at prøve et barre-hold eller lure youtube videoer med dem inden du beslutter dig for at købe en.
 • Hjulet er et super hårdt redskab for mavemusklerne. Læg på knæene og tag fat i det foran kroppen med begge hænder. Rul ud, så du kommer ned mod gulvet med brystet og rul tilbage igen. Hav knæene på en måtte. Denne kræver en virkelig god spænding i mave/ryg og en stærk core.

redskaber

redskaber

Kommentarer

 1. 2-3 kg er ikke hård styrketræning. Hård styrke er når du kan tage 1-5 reps, ikke reps i 4 min.

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret