Mexicanske pandekager med kylling

Mexicanske pandekager med kylling – en opskrift på små krydrede enchiladas ruller, der er perfekte sammen med en salsa og guacamole. Evt. en avocadosalsa, som jeg har serveret til her.

mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager

 

Her er min opskrift på mexicanske pandekager, hvor jeg har lavet mig et fyld af bl.a. kyllingebryst, nogle grøntsager (gulerod, peberfrugt, løg og majs), der er cheddarost, hjemmelavet salsa (bestående af hakket tomater, salt, jalapenos og persille) og creme fraiche i fyldet. Det hele røres sammen og kommes i de her tortillaspandekager, som rulles samme og bages i ovnen. Jeg har brugt en pakke tortillas pandekager (6 stk.) og halveret dem. På med lidt fyld og så rulle, på den måde får man lidt mindre hapsere, som er perfekte med en omgang salsa eller guacamole til.

Den salsa der skal i fyldet kan sagtens købes færdiglavet – i så fald bruger jeg en medium stærk, men du kan bruge så det passer jeres smagsløg. Jeg kommer også med lidt flere forslag til en hjemmelavet version. Men her får i først min opskrift på mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager

Opskrift til 12 ruller (4-6 mennesker)

Ingredienser

 • 2 gulerødder
 • 1 løg
 • 1 peberfrugt
 • 150 g majs
 • 175 g cheddarost
 • 300 g kyllingebryst
 • 150 g færdigkøbt salsa eller hjemmelavet (se opskrift til højre)
 • 150 g creme fraiche eller græsk yoghurt
 • 1 pakke tortillas pandekager (6 stk.)

Hvis du laver salsaen selv

 • 1 dåse hakket tomat
 • 1/2 tsk. salt
 • lidt jalapenos (alt efter hvor stærkt du ønsker det)
 • en lille håndfuld persille

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 175 grader og lav så dit fyld: hak grøntsagerne fint – jeg bruger en food processer eller minihakker. Kom dem i en skål sammen med majs og cheddarost.
 2. Skær kyllingerne i helt små stykker (eller klip dem) ned i skålen – det er vigtigt de er små, så de når at blive tilberedt inde i ovnen. Du kan også koge kyllingen inden, for at være helt sikre på den er gennembagt. Jeg brugte det blot råt og det var helt færdigbagt efter en lille halv time i ovnen.
 3. Vend salsa (enten den købte eller den færdiglavede) og creme fraiche ved og rør det hele rundt.
 4. Læg pandekagerne op og skær dem over, så de er halve.
 5. Kom en god skefuld fyld på og rul dem rundt. Læg dem tæt i et ovnfast fad. Evt. kan du holde dem sammen med små tandstiks.
 6. Kom dem i ovnen i 25-30 minutters tid og server med dine toppings, du kan lave imens pandekagerne bager i ovnen.

Bedøm denne ret

mexicanske pandekager

Server dine mexicanske pandekager sammen med

Guacamole, kæmpe favorit – en avocadocreme fungerer bare til alt. Du kan også lave dig en avocadosalsa med agurk og masser af lime, det smager hammergodt. En klassisk tomatsalsa er også perfekt til de her mexicanske retter. Har du prøvet at pifte din salsa op med mango og lave dig en mangosalsa? Det er nemlig også vildt lækkert.

 

Små ændringer i opskriften

Fyldet i de her mexicanske pandekager er en omgang kylling som er blandet sammen med cheddarost, lidt grøntsager, en salsa og noget creme fraiche. Her kan du blot bruge hvad du har på lager, som evt. minder lidt om. F.eks. kan de grøntsager jeg har valgt skiftes ud med eller suppleres med finthakket blomkål, porre, forårsløg, evt. fintsnittet spidskål eller aubergine eller squash. Så længe det hakkes fint, synes jeg mange grøntsager kunne fungere her i. Creme fraiche kan skiftes ud til et andet surmælksprodukt, som stadig er lidt tykt i sin konsistens. Kyllingen kan skiftes ud med hakket oksekød, eller du kan lave en vegetariske udgave. F.eks. ved at erstatte kylling med bønner, f.eks. sorte bønner, kidneybønner eller chilibønner. Dette kan dog også fint blot suppleres til dit kyllingefyld.

 

Kan det fryses?

Sagtens, du kan sagtens fryse dine enchiladas eller mexicanske pandekager ned. Jeg vil ikke fryse de her slags tilbehør ned, men selve pandekagerne med fyld i kan du sagtens. Så vil jeg varme dem op igen i ovnen.

 

Mexicansk mad

Elsker du også mexicansk mad? Det er virkelig min favorit og jeg har lavet en ordentlig samling efterhånden af mexicanske opskrifter. For at udvælge et par stykker, så er nogle af mine favoritter denne taco salat, klassiske fajitas og enchiladas med oksekød.

mexicanske pandekager

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Mums, tak for lækker opskrift 😍 synes altid mine pandekager er alt for sprøde efter bare 5-7 min. Så lyder længe med 20-25 min. Men de ser jo bare rigtig fine ud på billederne. Kommer du noget over dem undervejs? Også selvom kun 175 grader 😀

  1. Nej det gør jeg faktisk ikke, mine plejer at blive let sprøde i kanten, men ikke inde i midten – da fyldet holder dem fugtige 🙂

 2. Kyllingen virker ikke gennemstegt efter 20 min i ovnen. Jeg kan se at andre har spurgt og fået svar, men jeg synes godt nok det virker ret risikabelt at køre opskriften uden at tilberede kyllingen først

  1. Det blev helt gennemstegt ved mig, jeg skar det også i helt små stykker – men vil gerne lige teste igen, for at være helt sikker 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret