Medaljer med vaniljecreme og flødeskum

Få her en opskrift på medaljer med vaniljecreme og flødeskum. Hold da op det smager dejligt. Sprød mørdejsbund fyldt med gode sager der smelter i munden. Toppet med fint pynt. Perfekt som dessert eller til eftermiddagskaffen.

Medaljer med vaniljecreme og flødeskum

Medaljer med vaniljecreme og flødeskum

 

En rigtig konditorkage, som bliver langet over disket ved bageren. Her er min udgave af den – jeg synes den er blevet helt perfekt. Sprøde, fedtede mørdejsbunde, fyldt med blød flødeskum, en sød vaniljecreme, samt en skefuld syltetøj. Vi har brugt jordbærsyltetøj, men kan bruge lige dén slags man synes. Ovenpå har vi toppet med chokoladeglasur, en klat flødeskum og friske bær. Og så lige lidt guld glimmer, for et ekstra festligt og fint touch. Server herlighederne til fødselsdagsgæsterne, eftermiddagskaffen eller bare fordi. Der behøver vel ikke altid, at være en anledning til, at sætte tænderne i sådan en lækker kage? ;o).

Opskriften giver cirka 10-12 store medaljer. Så der er god mulighed for at invitere familie eller venner over til en medalje fyldt med vaniljecreme og flødeskum! Opskriften får du her.

Medaljer med vaniljecreme og flødeskum

Opskrift til 10-12 store medaljer

Samlet tid

2,5 time (inklusiv ventetid, mens cremen er på køl)

Ingredienser

Kager

 • 250 g smør
 • 190 g sukker
 • 1 æg
 • 450 g mel

Fyld

 • 1/2 brev pulver med kagecreme (vi brugte den fra Dr. Oetker)
 • 2,5 dl sødmælk til at røre kagecremen op med
 • 1/2 liter piskefløde
 • 1-2 dl jordbær- eller hindbærmarmelade

Desuden

 • Chokoladeglasur til toppen (lavet af lidt flormelis, kakao og vand)
 • Friske bær til pynt

Sådan gør du

VANILJECREMEN:

 1. Rør kagecremen sammen efter anvisningen på pakken. Sæt på køl med film hen over i minimum et par timer. Du kan også sagtens lave vaniljecremen dagen før, så du er sikker på, at den er helt kold, når den skal bruges.

 

KAGERNE:

 1. Rør ingredienserne til kagebundene sammen på en røremaskine med K-spaden, men kun indtil den smuldrede dej er lige ved at samle sig. Hæld dejen ud på bordet og gør det sidste arbejde med at samle dejen med hænderne. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid.
 2. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
 3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Brug en udstikker eller toppen af et glas til at stikke runde kager ud med. Her kan du selv vælge størrelsen på dine medaljer – vores udstikker var 9 cm, men brug gerne en mindre. Med en udstikker på 9 cm. gav portionen 20 kager (dvs. til 10 medaljer).
 4. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad kagerne køle af på en rist.

 

SAML KAGERNE:

 1. Lav en chokoladeglasur, som du kommer på toppen af halvdelen af de afkølede kager – disse skal fungere som låget af medaljerne.
 2. Pisk fløden til en let skum. Den skal kunne danne toppe, men pas på ikke at pisk den for meget. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt en høj krans på alle bundene.
 3. Indeni flødeskums-kransen kommes en god klat vaniljecreme og en skefuld syltetøj. Læg låg på kagerne.
 4. Pynt toppen af medaljerne med en lille dut flødeskum og friske bær.

Bedøm denne ret

flødeskumskage

Andre søde sager til du kan servere for dine gæster

Her fremhæver jeg lige nogle andre gode bud på desserter, som du kan servere for dine gæster.

 • Key lime pie. Skønneste lime tærte også lavet på sprøde og fedtede mørdejsbunde, fyldt med en frisk og syrlig lemon curd og en sød marengs.
 • Toffifee cheesecake i glas. Den består af digestivekiks, flødeostecreme, karamelsauce selvfølgelig toffifee.
 • Luksus gammeldags æblekage med crumble. Serveret i glas med lag af æblegrød, flødeskum, makroner og sprød crumble.
 • Bailey tiramisu. Den består af ladyfingers vendt i kaffe, Baileys mousse med mørk chokolade, flødeskum og karamelliserede mandler og KitKat på toppen.
 • Chokolademousse med karamelpopcorn. Blød og lækker mørk chokolademousse, toppet med brændt marengs, karamelliserede popcorn og lidt mynte.
 • Baked alaska med skilpaddeis. En bund af brownie, skilspaddeis (eller dén slags is du bedst kan lide) pakket ind i marengs. Mums!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret