Marmorkage med marmoreret smørcreme

Indeholder reklame

Marmorkage er en rigtig mormorkage, som mange nok kan huske fra sin barndom. Og så er den altid lidt spændende at få ud af ovnen og skære op, så man kan se, hvordan marmoreringen har artet sig. Her har jeg piftet den gamle klassiker lidt op med en smørcreme, som selvfølgelig også er to-farvet. Jeg har lavet kagen i samarbejde med Lavazza, da jeg har brugt deres kaffe i kagen.

marmorkage

Marmorkage opskrift

 

Her er min opskrift på den bedste marmorkage med et strejf af appelsin og kaffe og med en blød smørcreme på toppen. Sandkage, som en marmor kage jo er, kan godt nogle gange blive en lidt tør fornøjelse, men her er en svampet marmorkage, som er perfekt saftig, og så giver smørcremen jo lige det sidste. Derudover synes jeg, at appelsinen og kaffen (selvom de ikke er særlig gennemtrængende i smagen) gør, at smagen bliver lidt mere interessant.

Marmorkage med marmor frosting

Opskrift til 8 stykker

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 lille time i ovnen

Samlet tid

1,5 timer + køletid

Ingredienser

Kage

 • 150 g smør
 • 150 g sukker
 • 3 æg
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/3 tsk. salt
 • 225 g mel
 • 1 dl mælk
 • 1 økologisk appelsin (både skal og saft)
 • 2 store spsk. kakao
 • 2-3 spsk. kaffe

Smørcreme

 • 200 g smør
 • 200 g flormelis
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 2 spsk. kakao til den ene skål

Sådan gør du

KAGE:

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert af dem.
 3. Kom mel, bagepulver og vaniljesukker ned i skålen, og rør dejen sammen.
 4. Tilsæt mælk, appelsinskal og saft og rør igen.
 5. Tag ca. en tredjedel fra og kom over i en anden skål. Rør kakaopulver heri. Bryg en stærk kop kaffe og kom et par spiseskeer i blandingen med den mørke dej.
 6. Fordel halvdelen af den lyse dej i en franskbrødform beklædt med bagepapir.
 7. Kom så hele den mørke dej hen over og smør forsigtigt ud til kanterne. Slut med den sidste halvdel af den lyse dej, som også smøres ud til kanten.
 8. Tag noget spids og kør nu igennem dejen, gerne ret dybt ned uden at røre bunden. Kør det frem og tilbage som vist på videoen, så du får en masse swirl-mønster i dejen.
 9. Kom nu i ovnen i 50-60 minutter tid, mærk efter med en gaffel inden du tager kagen ud. Der skal ikke hænge dej fast på gaflen, men den må alligevel gerne være blød – så du ikke får en tør kage.
 10. Lad kagen køle helt af på en rist inden du kommer frosting på.

 

FROSTING:

 1. Pisk blødt smør og flormelis sammen i en skål. Tilsæt vaniljesukker og rør
 2. Del i to og kom kakao i den ene skål, rør sammen
 3. Kom begge dele i en sprøjtepose. Se om du kan fordele den hvide frosting i den ene ende af posen og kakao smørcremen i den anden side af sprøjteposen.
 4. Tryk det ned mod tyllen og sprøjt fine toppe på den afkølede kage. Vigtigt den er helt kold.

Bedøm denne ret

marmor kagemarmorkage

Andre lækre skærekager med frosting/smørcreme

Du kan finde meget mere inspiration inde på min side, hvis du står og gerne vil bage en nem og svampet skærekage. Ofte har man ingredienserne til skærekager liggende i skabet derhjemme, så det ikke kræver en tur ud at handle. Så er det nemt at improvisere en hurtig kage til eftermiddagskaffen. Jeg har en hel kategori med skærekager her, som du forhåbentligt kan finde inspiration fra.

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej 😊
  Lige et par spørgsmål.
  Jeg går ud fra jeg sagtens kan bruge rigtige vaniljestænger i stedet for sukker?
  Jeg vil lave halvanden portion, men vil du da mene jeg skal tage 4 eller 5 æg i? Da jeg ikke kan tage 4,5 æg.
  Til sidst, hvad størrelse springform vil du tro jeg skal bruge til halvanden portion?
  Tak!

  1. Hej Louise. Jo det kan du sagtens. Ja det er et godt spørgsmål ift. æg. Alt efter om de er små eller store, – men jeg vil nok gå med 5 æg så. Ift. springform, det er svært – har du en som er sådan nogenlunde stor. Måske sådan noget 20*20 cm

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret