Luciastjerne med remonce

Her er en opskrift på en luciastjerne med remonce. En rigtig julestjerne med et lækkert fyld af marcipanremonce med appelsin. Man kan sagtens lave lidt om på fyldet og f.eks. komme kanel i fyldet. Den er snasket og fedtet, og smager bare hammergodt.

luciastjerne

Luciastjerne med remonce

 

Brødet i denne julestjerne er en gærdej med safran, smør og sukker. En sød og blød dej, der er dejlig elastisk at arbejde med. Fyldet er en marcipanremonce med appelsin i. Du kan sagtens justere lidt og bruge f.eks. samme opskrift på dej, og foldemetode. Men lave lidt om i fyldet. F.eks. kan du lave en kanelssmør. Du kan også komme rosiner i fyldet eller hakket chokolade. Du kan pynte den med mandelflager.

Jeg er personligt vild med denne variation med appelsin og marcipan. Safran smager ikke af så meget, men det giver denne her virkelig fine gule farve. Få opskriften på luciastjerne her.

 

Luciastjerne med remoce

Opskrift til 16 gode stykker

Ingredienser

Dej

 • 25 g gær
 • 2,5 dl sødmælk
 • 350 g hvedemel
 • 1 lille æg
 • 50 g sukker
 • 1/2 gram stødt safran
 • 1/2 tsk. salt
 • 60 g smør

Fyld

 • 80 g marcipan
 • 80 g sukker
 • 120 g blødt smør
 • 1,5 øko appelsin (skallen)

Desuden

 • 1 æg til pensling
 • Flormelis til pynt

Sådan gør du

 1. Start med at lave dejen: kom gær i en skål sammen med den kolde mælk og rør ud
 2. Kom så mel ved og rør i 5-7 minutters tid.
 3. Tilsæt nu æg, sukker, safran, salt og smeltet eller blødt smør ved og rør det godt ud til dejen er smidig og elastisk. Hvis den er for fugtig, tilsæt mere mel.
 4. Stil til hævning i en times tid med en opklippet plastikpose over + et viskestykke
 5. Imens den hæver, kan du lave din remonce ved at blande ingredienserne sammen i en skål. Mos dem godt sammen, jeg bruger bare hænderne hertil.
 6. Del dejen i 4 og rul hver af dem ud på et meldrysset bord til cirkler
 7. Kom den ene cirkel på en bageplade beklædt med bagepapir, og smør denne med remonce.
 8. Smør også to af de andre med remonce og læg dem oven på den nederste, så siden med remoncen peger opad. Den øverste cirkel skal ikke smøres, den lægges bare oven på.
 9. Nu har du altså 4 cirkler af dej oven på hianden med remonce mellem hver. Hvis ikke du synes den er rund nok, kan du skære til nu, så du får så runde flotte cirkler som muligt.
 10. Tag et glas og stil i midten. Pres det ikke ned, placer det bare.
 11. Skær så dejen som på videoen, så du deler den i 16 lige store.
 12. Fjern så glasset
 13. Nu har du 16 strimler du nu skal folde. Tag to i hånden og drej dem 3 gange væk fra hinanden (igen, se video) – pres enderne godt sammen.
 14. Gør det 7 gange mere.
 15. Lad den så efterhæve i 30 minutters tid
 16. Imens kan du tænde ovnen på 170 grader varmluft
 17. Pisk æg sammen i en skål og pensl din stjerne hermed
 18. Bag i ovnen i 20 minutters tid til den er bagt under bunden og er gylden på toppen
 19. Lad den køle af og drys med flormelis, eller server lun uden flormelis.

Bedøm denne ret

Se en video af hvordan du laver luciastjerne her

luciastjerne

Luciabrød

Egentlig var min plan at lave små luciabrød. Men jeg fik lavet for meget dej, og bestemte mig for at bruge halvdelen til sådan en julestjerne her. Så dejen er den samme, jeg ville bruge til luciabrød. Men flettemetoden og fyldet er selvfølgelig forskellig. Luciabrød er et svensk bagværk også kaldet lussebrød, som hører sig til den 13. december hvor der er luciaoptog. Luciabrød er nemlig de her små fine gule brød, som får sin farve fra safran. Man skal bruge abnormt lidt af det til brødet, da det farver så meget. Det er også temmelig dyrt, så det er måske ret godt at man ikke skal bruge mere.

 

Kan man fryse denne luciastjerne

Svaret er ja, sagtens. Den kan gemmes på køl i 4 dages tid. Den er så snasket, at jeg ikke synes den bliver tør af at stå. Man kan spise den kold direkte fra køleskabet, eller lige give den en hurtig tur i ovnen igen. Den kan også gemmes på frys. Jeg brækker de her små stykker af og gemmer dem i en frysepose. Så man kan tage den mængde op man har behov for når det skal spises.

Lav din stjerne med 3 eller 4 lag

Her ses den pyntet med mandelflager frem for flormelis og med 3 lag frem for 4 lag. Den kan sagtens laves med både 3 og 4 lag, men jo flere, jo finere bliver den næsten.

 

Andet lækkert julebagværk

Jeg har samlet alle mine jule bagværk og konfekt – opskrifter her. Prøv f.eks. også at bage honningbomber, klejner, churros eller æbleskiver

 

Bliv inspireret på Pinterest

Jeg har på det seneste brugt en del tid på min Pinterest profil. Så der er oprettet kategorier med opskrifter under hver. Måske I har lyst til at kigge forbi og følge med? Det ville betyde meget. Det foregår her JULIE BRUUN PINTEREST

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret