Lakserilette med æble, dild og purløg

Lakserilette lavet på en pakke varmrøget laks. Det her er simpelthen så nemt, da pakken blot skal ned i en skål og blandes rundt med lidt grønt, cremefraiche, mayo, sennep, salt og peber.

lakserilette

lakserilette

Lakserilette med varmrøget laks, æble, frisk dild og purløg

 

Lakserilette er noget jeg laver ok tit, det er nemlig en virkelig nem og lækker måde at spise fisk på. Man køber blot de her pakker varmrøget laks, kommer den i en skål og blander det med det man nu ønsker af smørrelse og grønt. På 5 minutter har man en lækker spread til sit brød.

Det er altså en glimrende madpakkeidé, da man blot kan tage et par skiver brød med ved siden af. Lakseriletten kan man så pakke i en lille bøtte ved siden af, så rugbrødet ikke bliver vådt og blødt. Så samler man altså bare sine madder på arbejde.

En anden idé til at få denne lakserilette på bordet, er til brunch. Hvis jeg holder fødselsdagsbrunch kommer denne lakserilette altid på bordet, da den netop er så nem og lækker. Det er altid noget af det første der ryger fra buffeten.

Hvis man blot køber en enkelt pakke varmrøget laks (125 g) er der nok til 2 personer, hvis det kommer på lidt brød. Håber opskriften kan bruges.

Lakserilette

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 125 g varmrøget laks
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 1 spsk. mayo
 • 1 lille tsk. sennep (kan sagtens undlades)
 • et nip salt og peber
 • 1/3 æble
 • 1 spsk. frisk purløg
 • 1 håndfuld frisk dild

Sådan gør du

 1. Åbn pakken med varmrøget laks, pil skindet fra og mos laksen let ned i en skål
 2. Kom cremefraiche, mayo, sennep, salt og peber ned til laksen
 3. Hak æblet i små tern og hak også dild og purløg – kom det ned i skålen og vend det hele rundt
 4. Server f.eks. til en skive ristet rugbrød eller lidt lunt flutes

Bedøm denne ret

Lignende opskrifter

Hvis du er vild med denne her slags spread og pålæg til rugbrødsmaden. Så vil jeg anbefale denne æggesalat til sildemaden eller syltede rødbeder til den lune leverpostej. Mangler du en opskrift på selve rugbrødet eller måske et franskbrød, har jeg også opskrifterne her. Jeg håber dette kunne være en idé til julefrokosterne.

Andre idéer til at pifte sin lakserilette op: tilføj evt. agurk, skåret i små tern – det giver en dejlig friskhed. Det kunne også være en smule karse på toppen ville gøre godt.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min instagram, hvor jeg også deler en masse inspiration til nemt hverdagsmad

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret