Kyllingelår i bbq marinade

Kyllingelår i bbq marinade, bagt i ovnen og penslet med den lækreste bbq sauce. De her kyllingelår lavede vi forleden sammen med en portion fried noodles – noget vi har haft på menuen ret mange gange på det seneste. Jeg deler også lige den opskrift med jer snart, for den er virkelig også god. Nu kan I lige starte med en omgang kyllingelår, saftige og krydrede, men samtidig også lidt søde i smagen.

kyllingelår

Kyllingelår i Bbq marinade

 

Så er der kyllingelår i den lækreste krydrede og alligevel søde bbq marinade. Opskriften er super simpel, jeg har blot bagt kyllingelårerne i ovnen med et drys salt, peber og paprika. Efter 20 minutters tid penslede jeg denne marinade på (som er rørt sammen på 2 minutter). Så fik de lidt grillfunktion i ovnen, og efter jeg tog dem ud fik de lige endnu et lag. Håber I kan bruge opskriften, jeg skal nok komme med lidt serveringsforslag nedenfor.

Kyllingelår i bbq marinade

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 700 g kyllingelår (drysses med salt, peber og paprika)
 • 1 dl ketchup
 • 1/2 dl brun farin
 • 2 spsk. eddike
 • 1 spsk. sennep
 • 2 tsk. salt + lidt peber
 • 1 nip chilipulver eller cayennepeber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Læg kyllingelår på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med lidt paprika, salt og peber
 3. Bag dem i 20 minutter, imens kan du røre din marinade sammen
 4. Bland ingredienserne sammen til marinaden og pensl denne på kyllingelårerne efter de 20 min. Kom tilbage i ovnen og sæt nu på grillfunktion
 5. Giv dem 15-20 minutter ekstra
 6. Ved servering pensler je lige med lidt ekstra.

Bedøm denne ret

Kyllingelår til grillen

De fungerer perfekt om sommeren på grillen, da denne her marinade bliver virkelig lækker og karamelliseret når den får fuld varme. Dog kan de også sagtens bages i ovnen, det gjorde jeg her. Sæt blot ovnen på grillfunktion til sidst. Jeg bager først kyllingerne uden marinaden, så de får varme inden i, men uden at de bliver brændte. Den sidste tid får de så marinade på, så denne også når at blive sprød og lidt karamelliseret i det.

kyllingelår

kyllingelår

Spis dem sammen med

Hvis det er sommer, vil jeg klart anbefale lækre sommerlige salater som vandmelonsalat, tomatsalat med jordbær eller sommersalat med melon og blåbær. Majskolber på grillen er også godt, med tzatziki og ovnbagte kartofler. Er det lidt mere vinterligt og du laver kyllingelår i ovnen, så vil jeg anbefale at servere dem med flødekartofler.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret