Kokoskage med avocadotopping

Her får du opskriften på kokoskage med avocadotopping. Kokoskage som er bagt på en bund af bla. cashewnødder, kokosmel, lidt fedtstof, lidt sødende, lidt salt og æg. Cremen oven på består af avocado, dadler, flødeost og kakao. Den er ganske sund og indeholder ikke raffineret sukker. Jeg håber, I kan bruge opskriften.

kokoskage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokoskage med cashewnødder og chokolade

 

Her er endnu en opskrift fra vores kogebog Hverdagsfavoritter, nemlig den skønneste nemme og sundere kage. Vi har fået lov til at dele to opskrifter hver fra bogen, jeg har valgt rugbrødssandwich med hønsesalat, bagte tomater og ristet parmaskinke og så denne kage. Det har været ret svært kun at vælge to opskrifter ud, da man så gerne vil vise hele bogen frem. Men de her to opskrifter er jeg bare rigtig glad for.

Bunden i denne kokoskage er lavet på cashewnødder og kokos, den er sprød og fedtet og smager bare SÅ godt. Oven på er der en intens chokoladecreme lavet på avocado, flødeost og dadler. Kagen er pyntet med friske bær og jeg synes faktisk selv den er ganske pæn.

Kagen rækker til 8 fine stykker kokoskage.

Opskrift op kokoskage med avocadotopping

Ingredienser

Kokos-cashew bund

 • 100 g cashewnødder
 • 50 g kokosmel
 • 1 stor spsk. kokosolie eller smør
 • 2 spsk. agavesirup eller honning
 • 2 æg
 • 1/3 tsk. vaniljepulver
 • 1/3 tsk. salt

Avocado-topping

 • 10 bløde dadler
 • 1 spsk. kakaopulver
 • 1 avocado
 • 1 spsk. kokosolie eller smør
 • 100 g flødeost natural

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom cashewnødder og kokosmel i en blender og kør det rundt til det bliver til mel
 3. Tilsæt kokosolie, sirup, æg, vanilje og salt og blend igen, så du får en jævn dej
 4. Fordel dejen  i en springform med en diameter på 20 cm.
 5. Bag kagen i cirka 20 minutter til den er gylden (tjek til den undervejs, nogle ovne er lidt hurtigere end andre)
 6. Lad bunden køle af imens du laver cremen: fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel, tilsæt resterende ingredienser hertil og rør det godt rundt. Jeg brugte en stavblender, da det gør cremen helt jævn og blød.
 7. Smør den på bunden og pynt med friske bær, kokoschips og mynteblade.

Bedøm denne ret

 

Andre sundere kager

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til sundt tilbehør, aftensmad med masser af grøntsager og salater. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Og ellers kan du finde alle mine madplaner lige her, som alle har tilhørende indkøbssedler. Jeg håber, du kan finde inspiration til aftensmaden hjemme hos jer.

 

Foto: Winnie Methmann

Kommentarer

 1. Hej Julie,
  Jeg fik jeres kogebog i julegaver, og jeg er meget glad for den. Jeg har allerede lavet rigtigt mange af jeres opskrifter. Nu har jeg tænkt mig at bage denne lækre kage, jeg er dog i tvivl om ovnen skal være på varmluft eller almindelig ovn?
  Fortsat god Lørdag
  Med venlig hilsen Rikke

  1. Hej Rikke. Åh hvor dejligt, mange mange tak. Jeg bruger faktisk altid varmluft 🙂 Også til denne kage

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret