Karamelmuffins med chokotop

Karamelmuffins, lækre raw karamelmuffins med chokoladecreme på toppen. Smager næsten lidt karamelagtigt, men er faktisk sunde (og meget nemme)

Karamelmuffins

Karamelmuffins

Uha som dagene går, alt for hurtigt! Min plan var at jeg ville i køkkenet idag og kreere noget til bloggen. Men tiden smuttede fra mig. Jeg har til gengæld været til jordemoder idag, og alt går præcis som det skal. Så det er simpelthen så skønt.

Derfor tænker jeg i stedet at jeg vil dele en lidt ældre opskrift med jer idag, og så smutter jeg i stedet i køkkenet og leger i morgen 🙂 Her er en opskrift på lækre karamel muffins, som kan guffes med god samvittighed. De er nemlig fri for sukker, mel og smør.
De har en bund lavet på dadler, mandler og havregryn, og en creme som er lidt karamelagtig. Den er lavet på dadler og mørk smeltet chokolade. Det er virkelig lækkert når man har stilt kagerne i køleskabet og dadelcremen har sat sig. Jeg håber du er lige så vild med dem som jeg. Opskriften rækker til 6 karamelmuffins

 

Karamelmuffins opskrift 

Bund:

 • 100 g dadler
 • 100 g mandler
 • 1 dl vand
 • 1 dl havregryn
 • lidt salt
 • 1 spsk kokosolie

Chokotop:

 • 100 g dadler
 • 1 dl vand
 • 50 g mørk smeltet chokolade

 

 1. Kom mandler og dadler i en minihakker og kør godt rundt.
 2. Tilsæt herefter vand, gryn, salt og lidt smeltet kokosolie.
 3. Pres bundene ud i nogle muffinsforme. Jeg brugte en silikoneform fra Mette Blomsterberg.
 4. Smelt chokoladen over vandbad og hak dadler i en minihakker igen.
 5. Bland dadler, vand og chokolade og rør godt rundt.
 6. Kom cremen oven på bundene og stil på køl. Gerne i nogle timer, så når de at sætte sig og blive dejligt kolde.

karamelmuffins
10799345_10152474422796517_1921755416_n
karamelmuffins

Andre muffins opskrifter her fra siden

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

I skal være så velkomne til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter, men også træningsinspiration og lidt mere private billeder og videoer. I kan også tilmelde jer mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige med hverdagsnemme opskrifter. Her medfølger også en indkøbsliste hver uge.

Kommentarer

 1. Har netop lavet disse lækre muffins. Erstattede dog mandlerne med kokosfibermel og chokoladeproteinpulver. Og hold da op hvor blev de lækre. Dem kunne jeg nemt blive afhængig af.

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret