TRX øvelser – til dig der skal udfordres

TRX øvelser som er lidt udfordrende. Her er en video og en beskrivelse af en række lidt mere krævende trx øvelser, prøv dem hvis du har lyst.

trx øvelsertrx 
trx øvelser

TRX øvelser

 

Kender I til denne her slyngetræner? Jeg er virkelig glad for min og bruger den ret ofte. De kan nemlig hænges op både i træer udenfor, men også i dørkarmen indenfor. Min er endda meget billig og så vejer de ingenting, hvorfor man nemt kan slæbe dem med rundt.

 

Basisøvelser med TRX

Jeg har tidligere delt et indlæg med 15 helt simple slyngeøvelser hjemme i stuen, det kan I se lige her. Men ofte kører jeg lidt død i de her basisøvelser, de er super gode – men også lidt kedelige, hvis man bruger sin TRX en del. Derfor har jeg gået og tænkt lidt over at dele dette indlæg netop med nogle lidt sværere, mere udfordrende og komplicerede øvelser.

Så i Tyrkiet fangede jeg lige min søster til at skyde en video af de her øvelser. Som det måske ses i videoen, er jeg dybt koncentreret og er ved at falde flere gange. Så jo – øvelserne her er til de lidt mere øvede. Men prøv da om du ikke kan, jo tættere på træet du står  jo nemmere bliver de. Rigtig god fornøjelse! ser

TRX øvelser – nogle lidt sværere af slagsen

Forklaring af øvelserne
TRX øvelser

  1. Den første øvelse er en bicepsøvelse, hvor man står lidt nede i knæ. Forsøg at bliv der nede og spænd i mave og balder. Lad dig trække op til håndtagene og læn dig forsigtigt tilbage igen. Dine albuer skal blive samme sted konstant. Ved at stå op med strakte ben, gøres øvelsen nemmere. Eller ved at stå tættere på træet.
  2. Den næste er er en lungesøvelse, hvor der hoppes imellem dem. Denne her er lidt pulskrævende, og en smule balancekrævende. Jeg holder armene oppe, hvorfor skuldrene også kommer på statisk arbejde.
  3. Nummer 3 er en armstræksøvelse, en hvor man ligger sig ned og samler skulderbladene, og igen samler hænderne foran brystet. Jo tættere man står på træet her, jo sværere bliver det – da det giver én mulighed for at komme længere ned og ligge. Udfordr dig selv lidt ekstra ved at holde det ene ben løftet
  4. Så kommer der en plankeøvelse, hvor man skiftevis trækker knæene ind til brystet, og skubber bagdelen opad og så sprede og samler benene. Denne øvelser er rigtig hård for core.
  5. Den næste er ganske almindelige armstrækkere, hvor fødderne er løftet fra jorden og hænger i TRX stropperne. Det gør øvelsen meget mere krævende ift. balance.
  6. Så kommer der en øvelse, hvor bagdelen skal skubebs så langt op man kan. Forsøg at hold benene strakte, og hold ryggen strakt.
  7. Så kommer der en af dem, hvor man kan se at jeg er en anelse presset og lige går et par skridt fremad. Den er nemlig hårdere, jo længere mod træet man står. Her skal hænderne i håndtaget og presses op over hovedet, og derefter ned mod siden imens man lægger sig ned (den giver mere mening, når man ser den i videoen).
  8. Jumpsquats, men hvor man lander på det ene ben, og laver hoppene fra side til side. Jo længere man kan hoppe ud, jo sværere bliver den. Pas på ikke at glide her :o)
  9. Den sidste øvelse er en sammensat lille række af øvelser, først en hvor der trækkes til brystet (albuerne ud til siden), så en bicepscurl og så to squat (de kan laves til jumpsquats)

trx øvelser

Træn med på Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram. Jeg har delt en masse træningsinspiration derinde, primært en masse hjemmetræning og rigtig mange øvelser uden redskaber. Jeg bruger dette hashtag #hjemmetræningjuliebruun for at samle al træning under ét.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret