Halloween kage

Så er der altså en lækker opskrift på halloween kage klar til jer. Det er en dejlig svampet kanelkage a’la kirkegård. Den er med kaffefrosting og diverse slags pynt, som gør kagen lidt mere u(hyggelig). Den er slet ikke så bøvlet at lave, som den måske ser ud. Nedenfor kan i se en video af, hvordan vi pynter den.

Halloween kage halloween kage

Halloweenkage med fineste uhyggelige pynt

 

Så er der altså halloweenkage og uhyggelig stemning herfra. Her er der en kage som ungerne formegentlig vil elske at være med til at lave og pynte. Et tip kan være at bestille halloweenpynt her til i god tid, vi bestilte på nettet. Det kan dog sagtens være man kan være heldig at finde en del af det i Føtex. Men vi har bestilt lidt hjem fra nettet, og brugt det til diverse halloween opskrifter som også har været postet den seneste uge her på siden..

Kanelkage a'la kirkegård

Opskrift til 20 stykker

Samlet tid

1,5-2 timer

Ingredienser

Kanelkage

 • 450 g hvedemel
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 spsk. kardemomme
 • 6 tsk. kanel
 • 3 tsk. natron
 • 165 g smør
 • 300 g sukker
 • 2 æg
 • 5,25 dl kærnemælk

Kaffeglasur

 • 135 g smør
 • 335 g flormelis
 • 1 godt nip salt
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 30 g bagekakao
 • 7-8 spsk. spsk. stærk kaffe (brygget, altså med vand)

Pynt

 • Chokoladestænger af en art - kan også være orangegrene eller kakaovaffelrør
 • 4-5 firkantede kiks (vi brugte Pick Up! kiks) til gravsten + lidt mørk chokolade
 • 2 Oreo kiks
 • Evt. sukkerøjne og edderkopper til pynt

Sådan gør du

KANELKAGE:

 1. Start med at tage din smør ud af køleskabet, så den når at blive blød (det tager 15 minutters tid inden den kan bruges). Tænd også ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, kanel, kardemomme, salt og  natron)
 3. Kom smør, sukker og æg i en skål og pisk det sammen til det er lyst og luftigt.
 4. Kom den luftige æggemasse over til melet og tilsæt også kærnemælk. Pisk det hele sammen
 5. Tag en bradepande frem (vores var 42*29 cm). Kom et stykke bagepapir i – krøl det gerne sammen først, så det er nemmere at få stoppet ned i hjørnerne. Hæld dejen i.
 6. Bag i ca. 30-35 minutter. Men hold øje, prik i den. Når der ikke hænger dej ved, men lidt kagesmulder – så er den færdig.
 7. Lad kagen køle helt af inden du kommer din frosting over.

FROSTING OG PYNT:

 1. Pisk alle ingredienser sammen til frosting.
 2. Kom den over den afkølede kage. Kom en lille smule af frostingen ned på kagens sider, så du har lidt “lim” at hæfte chokoladerne med.
 3. Kom chokoladestængerne eller kakaovaffelrørerne langs kagens kanter. Bræk dem evt. over i lidt forskellige størrelser for at give lidt spil.
 4. Smelt lidt mørk chokolade til at dekorere gravstenene med. Kom den smeltede chokolade i en frysepose, som du klipper et lille hul i. Tegn dødningehoveder, RIP og krydser på den øverste halvdel af kiksene (vi kom også sukkerøjne på dødningehovedet, mens chokoladen var flydende). Læg hurtigt kiksene på frost, så chokoladen størkner.
 5. Stik kiksene godt ned i kagen. Fjern den midterste hvide del fra et par Oreo kiks, og knus de sorte kiks. Læg den knuste kiks foran hver gravsten, så det ligner jord.
 6. Pynt evt. med sukkerøjne og edderkopper. Sæt på køl frem mod servering.

Bedøm denne ret

Video af halloween kage

Vi har kreeret en lille video af kagen. Så kan du lige hurtig få et overblik over hvordan den kommer til, og ikke mindst hvordan vi har pyntet den, så den ligner en kirkegård.

Opskrift af halloween kage

Den her halloween kage var ret sjov og hyggelig at kreere. Og så smager den altså bare godt. Lækker, svampet i konsistensen – lige som vi synes, at en kanelkage skal være. Kaffefrostingen er prikket over i’et, som bare passer godt til sådan en kage.

Som pynt har vi bl.a. brugt Pick Up! som gravsten på kirkegården, hvor vi lige har pyntet dem med lidt mørkt chokolade og sukkerøjne. Foran gravstenen har vi knust det sorte fra Oreo kiks, så det forestiller jord. Langs kanten af kagen har vi brugt chokoladestænger. Dem har vi knækket af i forskellige længder, for at give lidt spil. Til slut har vi pyntet med edderkoppe. Man kan sagtens undlade nogle af delene, eller erstatte det med noget andet, som i ønsker. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke (u)hyggelige ting og sager du kan pynte kanelkagen med.

kanelkage

Andre halloween opskrifter.

Har du lyst til at lave andre halloween inspirerede kager eller bagværk, så har vi lidt mere at give af på bloggen. Udover denne her kanelkage, så har vi også lavet de her søde mumie pølsehorn med sukkerøjne, uhyggelige kanelsnegle med spindelvæv glasur og edderkoppe romkugler med lakridsben og øjne. Håber, at I kan finde lidt inspiration i nogle af dem.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere madinspiration og nemme opskrifter. Her deler jeg desuden en masse glimt fra min hverdag, hvad den nu byder på samt en masse træningsinspiration. Du er meget velkommen til at følge med derovre, mit navn er @juliebruunsblog. Håber vi ses der.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret