Galette med tomat, pesto og burrata

Server denne lækre galette med tomat, pesto og burrata til aftensmaden. Det er en nem tærte, som måske ser mere avanceret ud end en almindelig tærte, men den er faktisk rigtig nem. Forskellen er bare, at man folder dejen ind over tærten. Prøv den, den smager så godt! Og så er det ganske billig aftensmad – prisen kan du læse nedenfor opskriften.

Galette med tomat

Galette med tomat, pesto og burrata

 

Hvad er en galette, er der måske nogen der sidder og undre sig over? En galette er en fransk tærte, hvor man folder kanterne ind over fyldet. Egentlig behøver man ikke bage tærten i en tærteform, men det har jeg dog gjort – så det kan du evt. selv prøve dig frem hvad du synes.

Det er første gang at jeg laver galette, og hold nu op jeg synes den blev lækker. En perfekt tærtebund som både er sprød uden på og blød og fedtet inden i. Bunden smøres med pesto, og så kommer jeg cherrytomater og æggemassen ovenpå – som er en blanding af æg, creme fraiche og revet mozzarellaost. Lige til at runde galetten af med, kommer jeg frisk basilikum og burrata på toppen. Ej men den cremede, lækre burrata tager lige tærten til et højere niveau. Mums for en kombination!

Jeg håber, at I kan bruge opskriften.

Ingredienser

 • 200 g hvedemel, 30 g af det kan erstattes af en grovere type mel
 • 1 tsk. salt
 • 120 g smør
 • 5 spsk. vand

Fyld

 • 3 spsk. grøn pesto (jeg bruger basilikumspesto)
 • 15 cherrytomater
 • 2 æg
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 1 god håndfuld revet ost (mozzarella)
 • 1 sammenpisket æg til pensling

Efter bagning

 • 1 kugle burrata
 • frisk basilikum
 • lidt ekstra flagesalt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Kom mel og salt i en skål og skær smør ud i små tern. Kom dette ned til melet og smuldr det godt sammen. Tilføj lidt vand, til dejen er sammenhængende.
 3. Rul dejen ud med en kagerulle, brug ekstra mel til udrulning.
 4. Kom dejen i en tærteform, den må gerne hænge lidt ud over kanterne
 5. Smør den med pesto (undlad blot de her kanter der hænger ud over formen)
 6. Skyl cherrytomater og skær dem i halve. Kom dem oven på pestoen.
 7. I en skål blandes æg, creme fraiche og revet ost. Dette hældes over tomaterne på tærtebunden.
 8. Luk nu kanterne ind over fyldet, så det danner denne her galette.
 9. Pensl kanterne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i 35 minutters tid til tærten er gylden og virker gennembagt. Ovne er forskellige, så måske din tærte skal have lidt ekstra tid.
 10. Server med en frisk kugle burrata på, friske krydderurter og lidt peber og flagesalt.

Bedøm denne ret

Video af galette med tomat

tærte med tomat, pesto og burrata

Billig mad

Opskriften på denne galette kan du også finde under vores kategori billig mad. Her finder du en masse andre billige opskrifter, som alle koster under 26 kroner pr. person. Så hvis du ønsker mere inspiration til budgetvenlige opskrifter, kan du tage et kig ind på kategorien. Galetten kan du handle ind til for 116 kroner – jeg har handlet ind i Rema1000. Du kan altså mætte 4-6 personer for mellem 19 og 29 kroner pr. person.

 

Nem aftensmad

Det er virkelig en nem omgang aftensmad. Det eneste der kræver lidt er, at lave tærtebunden selv. Den er dog virkelig også hurtig og nem at smække sammen, men hvis du vil spare tiden, kan du sagtens købe en færdig tærtebund. Det eneste du ellers skal gøre er, at smøre bunden med pesto, halvere cherry tomaterne og komme dem ovenpå. Dernæst blander du æggemassen og hælder den over tomaterne. Så folderne man kanterne over og bum, så er den klar til at komme i ovnen. Efter bagning tilføjer jeg blot noget frisk basilikum og en kugle burrata. De bagte tomater sammen med den kolde burrata og en masse smag fra pesto og basilikum er så mums – nemt og lækkert!

Hvad kan jeg servere til galette med tomat, pesto og burrata?

Hvis du vil mætte lidt flere end 4 personer, kan du evt. servere en salat til. Jeg fremhæver lige nogle salater, som jeg tænker vil passe godt til galetten.

 • Mangosalat – en dejlig frisk salat! Den er med mango selvfølgelig, avocado, feldsalat, pinjekerner. Og endnu bedre lige med lidt balsamicoglace over.
 • Grøn salat – meget nem og simpel salat. Består faktisk kun at salatblade, nødder og en dressing, som bare løfter hele salaten. Den lyder måske lidt kedelig, men lover dig at du bliver overrasket over hvor god den faktisk er!
 • Spidskålssalat – en af mine yndlings. Den er med frisk dild, æble og avocado, vendt i en olie-sennep-honning dressing. Den har bare god sprødhed, fedme og syre i sig.
 • Salat med parma, æble og mozzarella – en salat med lidt mere fylde, da den er med parmaskinke. Smager så godt i kombination med æble, cherrytomater, rødløg og basilikum. Hvis du ønsker at bevare måltidet vegetarisk, kan du blot undlade dette.

 

galette med tomat og pesto

Kommentarer

 1. Hej Julie,
  Hvor ser det bare lækkert ud. Kan jeg lave dejen dagen i forvejen, og lade den stå i køleskabet og bage den dagen efter? 😊

  1. Hej Stine. Jeg har ikke prøvet det før, men jeg tænker sagtens man kan gøre det. I så fald vil jeg måske give den en smule mere væske, så den ikke bliver for tør natten over. Og så vil jeg nok tage dejen ud af køleskabet 20 min før den skal bruges, så smørret lige når at bløde lidt op igen 🙂 kh Julie

 2. Hej Julie. Jeg står og laver galetten nu. Det bliver så lækkert 👌🏼 Jeg kan ikke umiddelbart finde info om indstilling af ovnen. Er det bare varmluft 180 grader? Det prøver jeg hvertfald ☺️

  1. Hej Nanna. Det får jeg lige skrevet ind i opskriften – men ja, det er varmluft. Håber du fandt ud af det 🙂 kh

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret