Edderkoppe romkugler

Her har du en opskrift på små, søde og (u)hyggelige edderkoppe romkugler. De er jo ikke til at stå for. Lige til at servere for halloween gæsterne eller som en hyggelig snack i ungernes madpakke.

edderkoppe romkugler

edderkoppe romkugler

Opskrift på edderkoppe romkugler

 

De her halloween kugler er romkugler beklædt med smeltet chokolade og pyntet med et par sukkerøjne og lakrids ben. De er super nemme og hyggelige at lave. Ingredienserne skal blot blendes sammen og så skal det formes til små runde kugler, som former edderkoppens krop. Romkuglerne skal beklædes med smeltet mørk chokolade, og så kommer man øjnene på, inden det størkner. Benene har vi prikket hul til med en tandstik, og derefter stukket lakridsbenene ind. Bum færdig, så har i jer nogle nuttede edderkoppe romkugler. Noget som ungerne helt sikkert også vil synes er sjove at være med til at kreere.

Man kan jo freestyle lidt, så de ikke alle ser ens ud. Vi har lavet alle edderkoppe med 6 ben, men måske de kun skal have 4 ben og kun ét øje. De kunne også sagtens blive pyntet med krymmel, kom blot dette på når du har beklædt romkuglen med chokolade.

Romkuglerne vil være perfekte at tage med til et halloween arrangement. Det fede er, at du kan lave dem dagen før –  opbevar dem da på køl, så holder de sig friske. Du kan derfor sagtens bare lave en stor portion, så har du lidt lækkert liggende på lager til efterårets halloween hygge.

 

Romkugle edderkopper

Opskrift til 15 edderkopper

Samlet tid

1,5 time

Ingredienser

Romkugler

 • 70 g mandler
 • 5 digestivekiks eller bastognekiks
 • 150 g bløde dadler (målt uden sten) - dem i papæske
 • 1/4 tsk. salt
 • 2 spsk. kakao
 • 3 store spsk. blødt smør
 • 2 tsk. romessens

Desuden

 • Mørk chokolade
 • Rotella lakridsruller eller lakrids snørebånd
 • Sukkerøjne

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader og smid mandlerne ind i 10 minutters tid, så de lige får lidt sprødhed og ekstra nøddesmag
 2. Kom dem i en blender, minihakker eller foodprocesser sammen med kiksene, kakao og salt og blend til fint mel
 3. Fjern stenene fra dadlerne og kasser disse. Kom dadlerne ned i blenderen til melet og blend igen. Du kan også mose dadlerne med en gaffel i en stor skål og blot hælde nødde-kikse melet ned til de moste dadler efterfølgende. Tilsæt smør og romessens og blend/mos det hele sammen (med hænderne).
 4. Rul til kugler og kom i køleskabet en times tid.
 5. Smelt den mørke chokolade, og rul romkuglerne i det. Inden chokoladen sætter sig helt, kan du sætte sukkerøjnene på.
 6. Kom romkuglerne tilbage på køl, så chokoladen kan størkne. Sæt evt. på frost, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
 7. Brug en tandstik eller et træspyd/en kødnål til at prikke huller i romkuglerne til ben. Klip rotella/lakridssnørrebånd i mindre stykker, og stik dem ind i hullerne. Vi gav hver edderkop 6 ben, men det kan du gøre, som du vil.

Bedøm denne ret

halloween romkugler

romkugler

Andre halloween opskrifter

Hvis du kunne tænke dig andre forslag til, hvad du kan lave til halloween, så har vi lavet et par andre opskrifter.

 

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram for flere opskrifter og madbilleder. Jeg sender også nyhedsbreve ud hver weekend. De indeholder mine nemme, grønt og familievenlige madplaner. De er helt gratis og du kan tilmelde dig her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret