Drømmekage

Drømmekage er denne her lyse sandkage med et lækkert snasket kokosfyld. Selve kagen er så luftig, svampet og saftig. Fyldet er fedtet og sprødt, en gudekombi som udgør verdens bedste drømmekage. Den er tilmed ganske nem at lave og er en af de få kager som er super lækre varme, så den kan spises med det samme. Jeg synes de fleste kager er bedst når de har stået nogle timer og er blevet kolde. Men denne sag er virkelig god både lige når den er bagt, men også flere dage efter. Håber I har lyst til at prøve min drømmekage opskrift

drømmekage

drømmekage
Drømmekage med masser af snasket fyld på toppen.

Drømmekage

Opskrift til 18 stykker

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

Bunden

 • 225 g sukker
 • 4 æg
 • 2 dl mælk (havredrik kan sagtens bruges)
 • 50 g smør
 • 300 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1/3 tsk. salt
 • 2 tsk. vaniljesukker

Fyld

 • 125 g smør
 • 150 g kokosmel
 • 250 g brun farin
 • 1/2 dl mælk

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Pisk æg og sukker luftigt sammen
 3. Lun mælk og smør, så smørret lige smelter – uden det er varmt
 4. I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen
 5. Kom melblandingen og det lunede mælk ned til æg og sukker og pisk det hele sammen.
 6. Kom det i en smurt bradepande eler springform (min måler 25*25 cm)
 7. Bag ovnen i 18-20 minutter imens du laver toppen (til den er bagt lige nok til at kunne holde til at få smurt det her lag på sig)
 8. Kom ingredienserne her til i en gryde og rør rundt til det er smeltet sammen
 9. Kom fyldet over kagen og smør det forsigtigt ud
 10. Bag kagen yderligt 5 minutter til toppen er gylden. Her kan du evt. skrue lidt ekstra op for varmen (jeg skruede op til 225 grader)

Bedøm denne ret

 

Opskrift drømmekage

 

Jeg har aldrig bagt drømmekage før. Sådan helt seriøst, selvom jeg er 31 år og har brugt helt vanvittigt mange timer i et køkken. Generelt har jeg ikke bagt specielt meget kage. Ikke de helt klassiske sukkerfyldte kager. Jeg har bagt utrolig mange “lidt-sundere” kager, både fordi jeg har arbejdet på en sundhedscafé i sin tid, hvor vi lavede rigtig meget af den slags. Men også fordi det var sådan min blog startede, som en “sund blog”. Men altså, jeg er på ingen måde hverken sukker- eller kalorieforskrækket. Jeg har et helt vildt afslappet forhold til mad og spiser alt. Jeg får heldigvis hurtigt en tilfredshedsfølelse af sukker, og kan kun spise et enkelt stykke alligevel. Men jeg spiser sukker hver eneste dag. Denne her drømmekage smager helt fantastisk, men den er også ret tung og sød. Så igen, et enkelt stykke synes jeg er rigeligt. Det er lidt en anden sag med min kæreste, som lige kørte 4 stykker ned, da han kom hjem efter arbejde til sådan en omgang.

 

Mormors opskrift

Drømmekage er jo helt undervurderet, jeg havde nærmest glemt at den fandtes. Lige ind til vi var til eftermiddagskaffe ved min dejlige mormor sidste uge. Der blev jeg lige mindet om den fantastiske kage og måtte straks bage den selv. Opskriften stammer mere eller mindre fra min mormor. Jeg brugte lige en anelse mindre sukker og tilføjede også lidt salt, da jeg synes det er et must i alle kager. Men ellers er dette vist mest min mormors drømmekage, som jeg dog har fået lov til at dele med jer.

drømmekage

drømmekage

Drømmekage muffins

Her er drømmekage nok til 18-20 stykker, hvis man bager den i en bradepande. Dog kan du sagtens lave den om til muffins. Kom i så fald blot dejen i muffinsforme og bag dem lidt kortere tid end denne kage. Hold øje efter 15 minutters tid. Toppen kommer du på, som du ville gøre ved en bradepande drømmekage.

 

Chokolade drømmekage

Se også min opskrift på en chokoladekage med drømmekagetop – den er nemlig også fuldstændig vanvittig lækker. Det kan godt være det er min debut med klassisk drømmekage. Men den chokoladekagevariant dér, den har jeg til gengæld bagt utrolig mange gange.

 

Hvordan laver man drømmekage?

Det er meget nemt, æg og sukker piskes sammen. Mælk og smør smeltes og piskes i. De tørre ingredienser røres sammen med og det hele kommes i en form og bages i ovnen. Imens kagen er i ovnen, rører du ingredienserne sammen til fyldet i en gryde. Dette kommes over bunden lige inden den er bagt færdig, og det hele bages lige de sidste minutter i ovnen. På den måde bliver toppen vildt sprød og lækker.

 

Hvor lang tid kan en drømmekage holde sig?

Jeg synes den er super fin nogle dage efter den er bagt. Jeg opbevarer den blot i køleskabet, så er den stadig god 3-4 dage efter. Den er så svampet og bliver ikke tør.

 

Kan man tilføje ekstra smag eller variere kagen?

Ja du kan sagtens tilføje ekstra krydderi, hvis du f.eks. er vild med kanel eller kardemomme. Du kan også komme hakket mørk chokolade i dejen eller evt. revet æble.

 

Kan den fryses?

Orkja, det kan den sagtens. Det gør jeg ofte når jeg bager. Det er så luksus hvis man altid har lidt kagerester i fryseren. Så er der da lidt til hvis man skulle få uventede gæster. Og hvilken gæst ville ikke elske sådan et stykke her?

 

Andre lækre søde sager

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie 🙂
  Kan denne drømmekage bages i en Alm bradepande (35×40 cm)
  Og ellers om man kan gange opskrift op så det passer til en Alm bradepande?
  Ser virkelig lækker ud.
  Hilsen Signe

  1. Hej Signe. Jeg ville nok lave en halv gang ekstra, så tror jeg det passer fint til bradepanden 🙂 god fornøjelse! Kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret