Cæsarsalat med grønkål

Her i indlægget får I 2 opskrifter på cæsarsalat, en cæsarsalat med grønkål og én med speltkerner. De er begge lidt anderledes end den mere klassiske udgave – men prøv dem, de smager super godt og indeholder en masse grønt.

Cæsarsalat med grønkål Cæsarsalat med grønkålCæsarsalat med grønkål er virkelig en salat jeg elsker. Jeg elsker smagen af dressingen, jeg elsker croutonner og parmesan. Dog synes jeg godt at en klassisk cæsarsalt kan mangle en smule friskhed, en smule mere grønt. Derfor har jeg tilsat lidt ekstra grønt (cherrytomater og grønkål) til denne. variant

 

Cæsarsalat med grønkål og cherrytomater

 

Cæsarsalat er en af mine favoritsalater. Den er så snasket og lækker, både sprød og fedtet, og bare fuld af smag. Hvis jeg skal bestille en salat på en café, bliver det virkelig ofte denne. Det er måske ikke verdens sundeste salat, da der er fuld skrald på kalorierne i både brødcroutoner, ost og olie. Der er i virkeligheden heller ikke meget grønt bag sådan en cæsar salat, da det eneste egentlig er salatblade. Jeg elsker smagen, men kan egentlig godt mangle lidt grøntsager i den.

Jeg har bl.a. tilføjet cherrytomater, som jeg synes står perfekt til denne her oste-dressing og sprøde croutonner. Jeg har også brugt både grønkål – her kan du også bruge frisk spinat. Du kan jo sagtens holde dig til den klassiske udgave med romaine salat. Men du kan også blande de grønne blade lidt. Jeg har desuden stegt lidt kylling til salaten, da jeg synes det giver meget mere fylde og mæthed.

Cæsarsalat med grønkål

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter (stegning)

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Salat

 • 1 romaine salat hovede og/eller grønkål
 • 20 cherrytomater
 • 250 g kyllingebryst + lidt olie, salt og peber

Dressing

 • 15 g parmesanost
 • 1 æggeblomme
 • 1 spsk. limesaft eller citronsaft
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 lille sardin (måler 4 cm ca.)
 • 1,5 kviste frisk rosmarin
 • 1/2 dl olie

Croutonner

 • 1 bolle eller 2 skiver brød (må gerne være lidt tørt)
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/3 dl olie

Sådan gør du

 1. Start med at skylle og snitte salaten og tomaterne, kom det i en skål
 2. Bland dressingen sammen med at komme det hele i en blender eller minihakker og kør det rundt
 3. Vend dressingen rundt i salaten
 4. Svits kyllingen af på en pande med lidt olie, drys med salt og peber – og kom det ned til salaten
 5. Lav croutonerne ved at komme lidt olie på panden, skær bollen i mindre stykker og kom dem på panden, drys med salt, riv hvidløg og kom ved. Vend brødene til de er godt sprøde. Kom dem oven på salaten

Bedøm denne ret

Cæsarsalat med kylling
Cæsarsalat med grønkål

Opskriften på denne cæsarsalat med grønkål svarer til 4 personer som hovedret, hvis altså man tilføjer lidt kylling. Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften.

Sund cæsarsalat med grønkål

Jeg bruger altid lidt ekstra grøntsager i alle mine retter. Det samme gælder de her klassiske retter, f.eks. ligesom min carbonara. Jeg elsker smagen af retten, men synes den bliver for kvalm i det. Jeg mangler klart nogle grøntsager og noget sprødhed, hvorfor min version af den klassiske carbonara kom frem, og den er (efter min optik) så meget bedre end den oprindelige pastaret. Sådan har jeg det også med cæsarsalat – den smager vanvittig godt, men i min optik kan den sagtens trække flere grøntsager.

 

Hvor lang tid kan cæsarsalat holde sig

Jeg synes denne her cæsarsalat med grønkål er bedst på selve dagen man laver den. Salatbladene bliver super snaskede (hvilket er helt perfekt den første dag), men hvis du gemmer den til dagen efter, bliver det næsten for blødt og vådt. Så jeg vil anbefale at spise salten den første dag. Hvis du til gengæld søger opskrifter på salater som holder sig friske et par dage. Har jeg den perfekte kan-holde-sig-frisk-i-3-dage-salat lige her.

Grønkålssalat

En anden slags cæsar salat – som er lidt nyfortolket

Denne her nyfortolkning af en cæsarsalat blev virkelig lækker. Egentlig startede jeg lidt omvendt her og lavede en form for pesto/ tapenade som jeg tænkte skulle være en del af en salat. Pestoen er lidt hen i retningen af en dressing til en cæsarsalat. Den er nemlig med parmesanost, balsamico og frisk rosmarin. Dog har jeg bl.a. undladt de her sardiner som ellers er i en klassisk cæsardressing. I stedet har jeg tilføjet en masse ekstra friske krydderurter.

Til denne her pesto, har jeg kogt en masse perlebyg og vendt det sammen. Desuden havde jeg lidt kyllingenuggets til overs fra dagen inden. Her kan du sagtens blot stege lidt kylling i olie og drysse med med krydderier. Dog vil jeg lige påpege at de her kyllingenuggets er fuldstændig vanvittigt gode. For at gøre retten lidt sundere og grønne, bladede jeg de pestovendte perlebyg og kylling samen med salat og cherrytomater.

 

Opskrift på cæsarsalat med et twist

 • 1 dl perlebyg + godt med vand
 • 1 lille romaine salathoved
 • 15-20 cherrytomater
 • 200 g kyllingebryst + olie, salt og peber

Dressing:

 • 1/2 dl olie
 • 15 g parmesanost
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 spsk. citron- eller limesaft
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 kvist frisk rosmarin
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld basilikum

 

 1. Hvis du vil lave de rigtige kyllingenuggets, som jeg har brugt på billedet – så skal disse laves først. Hop over i den opskrift og kig hvordan du gør. Ellers kan du blot stege kyllingebryst i lidt olie og drysse med salt og peber. Skær dem ud i skiver som her
 2. Kog perlebyg efter anvisning i rigeligt med vand
 3. Skyl salat og cherrytomater og snit i ønsket størrelse og kom det i en skål/ fad.
 4. Lav din dressing ved at komme alle ingredienserne i en minihakker og kør rundt
 5. Når dit perlebyg har kogt, blandes det rundt sammen med dressingen og lægges oven på salaten og tomaterne.
 6. Vend det forsigtigt rundt og anret med kyllingen

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter

Kommentarer

 1. Så lækker en opskrift!
  Bare lige for at undgå forvirring, så betyder “dagen derpå” altså dagen efter😉. Så hvis salaten helst skal spises samme dag, så vil det nok være en ide at skrive noget andet end den sætning😊.

  1. Hej Kristine. Ja hovsa! Det har du da ret i, det er vidst gået lidt for stærkt. Får jeg lige rettet 🙂 jeg er trods alt glad for, at du kan lide opskriften! Kh Julie

 2. Beklager. Kom til at sætte en stjerne på anmeldelse, da jeg sad og tjekkede den ud. Hvis den kan slettes, må du meget gerne det 😬

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret