Bøf stroganoff

Bøf stroganoff er en klassisk simreret med oksekød, champignon og flødesauce. Jeg har tilføjet lidt blomkål til min ret og serveret til sød kartoffelmos. Få min opskrift her på en ægte mormorret, som jeg alligevel har tilladt mig at give et grønt pift. Der er stadig masser af fedme, smag, fløde og andet godt i min version.

bøff stroganoff

bøff stroganoff

Bøf strogranoff

 

Her får du en ægte gammeldags gryderet, som smager hammer godt. Perfekt weekendmad sammen med et glas rødvin og evt. søde middagsgæster. En stroganoff er med skært oksekød som er vendt i lidt mel og paprika – som steges af i smør eller olie. Tag kødet af varmen og steg så champignon og løg bøde, her tilføjer jeg også lidt blomkål til min ret, da det smager skønt og giver lidt bid. Så skal der tomatpuré og vand ved, tilbage med kødet og så simre, simre, simre. Bland til sidst fløde i og smag til med salt og peber. Server med sprød bacon og en kartoffelmos – det er virkelig nemt og skønt. Du kan også sagtens servere ris til eller lave en sød kartoffelmos som jeg har gjort.

Lav gerne dobbeltportion af din bøf stroganoff, – denne her rakte til 4 knap så store portioner. Så får I gæster eller vil gemme resterne i fryseren, vil jeg anbefale at lave dobbelt så meget.

Bøf stroganoff

Opskrift til 4

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

 • 100 g bacon
 • 2 spsk. paprika
 • 1,5 spsk. hvedemel
 • 2 tsk. salt + 1/2 tsk. peber
 • 350 g skært oksekød eller gullasch kød i strimler
 • 4 spsk. olie
 • 200 g champignon
 • 150 g blomkål
 • 1 stort løg
 • 120 g tomatpuré (knap en stor dåse)
 • 3 dl vand
 • 2,5 dl piskefløde
 • ekstra salt og peber

Sød kartoffelmos

 • 2 store søde kartofler + 1 liter vand
 • 1 tsk. salt + lidt peber
 • 2 spsk. smør med lidt top på
 • 1/4 dl piskefløde / 4-5 spsk.

Sådan gør du

 1. Steg bacon sprødt og læg det derefter til side. Jeg brugte stykker af bacon, men ville foretrækker tern – så det vil jeg bruge næste gang.
 2. I en skål blandes paprika, mel, salt og peber
 3. Vend kødet her i, så det dækkes helt af melblandingen. Hvis ikke du har købt kød som allerede er skåret ud, skal det lige skæres i små stykker inden.
 4. Tag en dyb pande frem og kom olie på, kom så kødet på og brun det på alle sider. Det skal slet ikke gennemsteges, det skal bare lige have farve og så af varmen igen.
 5. Skær løg, champignon og blomkål i mindre stykker. Jeg kan godt lide lidt bid i min ret og hakkede det derfor blot groft.
 6. Kom lidt ekstra olie eller smør på panden og steg grønsagerne bløde i 3-4 minutters tid ved ret høj varme.
 7. Kom tomatpuré og vand ved og vend det rundt, så det er fordelt.
 8. Kom kød tilbage og dæk det af væsken, læg låg på og lad retten simre ved svag-middel varme i 45 minutter
 9. Imens retten simrer kan du koge dine søde kartofler i vandet til de er bløde. Hæld så vandet fra og kom salt, peber, smør og fløde ned i gryden. Frem med stavblanderen, så det får en tur og er blødt og lækkert.
 10. Tilbage til din bøf strogranoff: kom fløde ved og smag til med ekstra salt og peber. Tilføj også bacon her til sidst, så det stadig har sprødheden i sig.
 11. Server med kartoffelmos, ris eller hvad du ønsker samt lidt friske krydderurter (jeg brugte persille og timian)

Bedøm denne ret

bøff stroganoff

Bøf stroganoff med kartoffelmos

Lav gerne en helt klassisk kartoffelmos her til. Du kan også skifte kartoflerne ud med rodfrugter eller sød kartoffel. Eller blot supplere med disse. Ellers er fremgangsmåden den samme, – hvor man koger det og blander det med smør og fløde. Du kan også sagtens gå med ris frem for kartofler, hvis det mere er dig.

 

Andre lækre simreretter

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev. Dette sender jeg ud hver weekend, hvor man får mine madplaner het gratis. Det foregår lige her

Kommentarer

 1. ved ikke om jeg skrive fejl plads….. men jeg kunne godt tænke mig og begynde på en sunder livstil. og finder en masse gode opskrifter her 1000 tak.

  jeg ved godt det vil kræve lidt arbejde… men ville ønske man kunne vælge nogen aftensmads pakker som man kunne ugehandle efter……
  ville gøre det 1000 gange nemmer og handle ind når man ved man ikke skal smide resten ud fordi man ikke ander hvad man skal bruge det til…

  1. Hej Søren. Tak for dit foreslag, det tager jeg lige med i overvejelserne. Det vil nemlig være ret krævende og koste mig en del at få lavet. Men skal overveje det og tak fordi du følger med. Håber du finder en masse inspiration her så

 2. Hej Julie. Til den søde kartoffelmos står der 1/4 dl fløde. Mener du ikke 1/4 liter? Det andet lyder i hvert fald af meget lidt 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret