Blondie med hindbær

Her får I mit bud på den perfekte, kompakte og fedtede Blondie med hindbær. En Blondie er en hvid chokoladebrownie, og den smager så godt og er nem at bikse sammen. Den kan sagtens fryses ned, så du har til en anden god gang.

blondie

blondie

Blondie med hindbær

Her er en nem dessert, nemlig brownie med hvid chokolade, hindbær, mandler og en kugle vaniljeis til. Simpelt, lækkert og uden så mange dikkedarer. Hindbæren giver noget syre til den ellers meget søde kage, og mandlerne bidrager med lidt skønt knas. Du kan enten købe dig til smuttede mandler, bruge mandelsplitter, eller smutte mandlerne selv. Det tager lige 10-15 minutter ekstra at gøre det selv.

Bag meget gerne kagen dagen før, du skal bruge den, og lad den hygge sig i køleskabet natten over. Den har nemlig godt af at være kølet helt af, når den serveres. Så er den også nemmere at skære ud med et flot snit.

Blondie med ristede mandler og hindbær

Opskrift til 12 stykker kage

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

40-50 minutter

Samlet tid

1 time

Ingredienser

 • 100 g smuttede mandler
 • 200 g smør
 • 200 g hvid chokolade
 • 175 g sukker
 • 3 store æg
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 150 g hvedemel
 • 1 nip salt
 • 125 g hindbær - friske eller fra frost

Sådan gør du

 1. Start med at smutte mandlerne, hvis du ikke har købt dem smuttede. Hæld kogende vand hen over mandlerne, og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld kold vand hen over mandlerne, og dræn derefter mandlerne for vand. Nu skulle skallen gerne være nem at pille af. Det kræver lige lidt tålmodighed. Hvis der er nogle genstridige mandler iblandt, kasseres de blot.
 2. Læg mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og kom dem i ovnen ved 175 grader i 10 minutter, eller til de bliver gyldne i kanterne og begynder at dufte. Lad ovnen stå tændt på 175 grader, så den er klar til kagen.
 3. Smelt smør og hvid chokolade i en skål over vandbad. Tag af varmen, så chokoladeblandingen kan køle let af.
 4. Pisk sukker, æg og vaniljesukker i en anden skål, indtil det bliver luftigt. Det tager et par minutter ved høje omdrejninger.
 5. Vend chokolade og smør i æggesnapsen med en dejskraber.
 6. Sigt mel og salt i blandingen, og vend igen forsigtigt rundt.
 7. De bagte mandler hakkes groft og tilføjes.
 8. Krøl et stykke bagepapir sammen, og kom det i et ovnfast fad. Mit fad måler 18*27 cm. Hæld dejen i fadet, og tilsæt hindbær. Tryk dem gerne let ned i dejen, men uden at de dækkes helt til af dej.
 9. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 40-50 minutter. Husk at ovne er forskellige, og bagetiden afhænger også af størrelsen på dit fad. Stik i kagen løbende – der skal lige akkurat ikke komme kagedej med op, når du stikker i den.
 10. Lad kagen køle af, inden den spises. Meget gerne til næste dag. Servér evt. sammen med en kugle vaniljeis og friske hindbær.

Bedøm denne ret

Blondie

Billig blondie med hindbær

Denne lækre, svampede brownie med hvid chokolade kan du handle ind til for 115 kr. Kagen giver 12 stykker – så 9,5 kr. pr. stykke. Perfekt til hvis du f.eks. skal holde fødselsdag, og gerne vil lave en billig kage, som helt sikkert vil imponere dine gæster. Den er endnu billigere, hvis du allerede har mel, sukker, vaniljesukker og æg hjemme. Så skal du kun handle meget få ingredienser. Du kan finde andre billige desserter eller budgetvenlige måltider inde på vores kategori billig mad.

 

Andre lækre skærekager

 • Klassisk brownie, selvfølgelig. Når man siger hvid chokoladebrownie, siger man da også en mørk chokoladesag.
 • Brookie er en kloning mellem en brownie og cookies, og er også en perfekt dessert sammen med en kugle vaniljeis.
 • Hvis du er vild med chokoladekager, vil jeg også altid anbefale denne sundere chokoladekage med kaffefrosting. Det er den chokoladekage, jeg selv tyer til igen og igen, og så er selve kagen endda fri for raffineret sukker.
 • Marmorkage er også en kombination af to kager – en lys sandkage og en chokoladekage. Jeg har peppet marmorkagen lidt op med en marmoreret smørcreme på toppen.

Du kan også tjekke hele min kategori med skærekager ud. Den finder du lige her. Her er min banankage og gulerodskage nogle af mine mest populære opskrifter.

 

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagram for flere opskrifter i både det søde og lidt sundere køkken.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret