Bagte gulerødder med honning og timian

Bagte gulerødder med honning, feta, pinjekerner og frisk timian er et glimrende bud på noget grønt du kan servere til aftensmaden. Evt. sammen med en form for kød og en mættende salat. Jeg kommer med specifikke forslag og link nedenfor, samt lidt idéer til, hvad du kan justere i denne opskrift. Håber det kan bruges.

bagte gulerødder med honning og timian

Opskrift på bagte gulerødder med honning og timian

 

Her får du min opskrift på bagte gulerødder, som er noget af det bedste tilbehør til aftensmaden. Jeg har brugt gulerødder med top, mest fordi det ser fint ud. Så her kan du sagtens bruge helt almindelige gulerødder. Hvis gulerødderne er store, er det en god idé at skære dem i kvarte, eller måske endda en gang mere end dét. Ellers skal bagetiden øges.

Bagte gulerødder

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • 700 gulerødder, gerne dem med top
 • 3 spsk. olie
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 spsk. flydende honning
 • 1 lille håndfuld frisk timian
 • 50 g puck ost
 • 2 spsk. pinjekerner

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Skyl gulerødderne grundigt, vi plejer ikke skrælle dem. Skær toppen af, men lad gerne lidt sidde af toppen sidde som pynt.
 3. Kom dem i et ovnfast fad og hæld lidt olie, honning og salt over, kom også lidt af den friske timian over.
 4. Stil fadet i ovnen og bag 25 minutters tid, skru derefter over på grillfunktion og giv dem små 10 minutter sådan.
 5. Pynt med lidt ekstra timian, fetaost og ristede pinjekerner (der blot er ristet på en tør pande).

Bedøm denne ret

Grill frem for ovn

Du kan sagtens komme gulerødderne på grillen i stedet for at bage dem i ovnen. Undlad da at komme denne her olie-honning dressing hen over dem, men grill dem blot som de er. Ved servering kan du så i stedet hælde en dressing over dem. Bland 2 spsk. olie med 1 spsk. flydende honning, lidt salt, peber, 1/2 tsk. dijonsennep og et nip cayennepeber. Det smager så godt at pensle de grillede gulerødder med dette. Kom derefter feta, ristede pinjekerner og frisk timian over.

 

Andre toppings til de bagte gulerødder

Jeg har toppet disse bagte gulerødder med feta og ristede pinjekerner. Men det ville også gøre sig rigtig godt med granatæblekerner på toppen. Det giver lige et frisk og syrligt element. Pinjekernerne kan erstattes med hakkede saltmandler eller pistacienødder, og feta kan erstattes med mozzarella brækket i små stykker. Og du kan selvfølgelig også helt undlade toppings – gulerødderne fungerer glimrende i sig selv.

bagte gulerødder med honning og timian

Andre slags grønt tilbehør ala bagte gulerødder med honning og timian

Bagte grøntsager er skønne som tilbehør til aftensmaden. Her kommer en række forskellige bud på grønt tilbehør, hvor bagte grøntsager spiller hovedrollen:

 

Instagram

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration. Den hedder @juliebruunsblog. Her deler jeg hver eneste dag inspiration til både mad, træning og bolig, og du kan følge lidt med bagom vores familieliv.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret