Akupunktur i Aarhus

Akupunktur i Aarhus. Jeg beskriver her hvad akupunktur kan, hvorfor det er så mega fedt, og om hvad jeg har specialiseret mig i. Jeg er vild med denne her kinesiske verden, det kan simpelthen så meget, akupunktur. Jeg behandler især på gravidgener og laver fertilitetsbehandlinger.

akupunktur i aarhus

Akupunktur i Aarhus

 

Det her indlæg har været så meget sværere at skrive end først beregnet. Egentlig var min mening blot at fortælle at jeg nu starter op som akupunktør i Aarhus. Det foregår på storetorv, bla. bla. bla. I kan booke tid her osv. Men fordi denne her verden har rørt mig dybt, og fordi akupunktur bare er så sindssygt fantastisk, har jeg enormt svært ved at skrive indlægget. Der er så meget jeg har på hjerte og jeg kan slet ikke lige finde ud af at få griflet mine ord ned.

akupunktur i aarhus

Akupunktur til gravidkvalme og til fertilitetsforløb

Det kommer som sagt primært til at blive fertilitetsbehandlinger og behandlinger for graviditetsgener og efterfødselsgener jeg giver.

 1. Fertilitetsbehandling
  • Min erfaring har vist, at akupunktur øger chancerne for graviditet væsentligt, idet akupunktur afbalancerer kroppen og øger blodgennemstrømningen især i livmoderen. I kinesisk medicin kigger man rigtig på det hele menneske og anskuer ubalancerne med en meget holistisk tilgang.
  • Der kan være så mange årsager til at man har svært ved at blive gravid. Det er noget vi starter med at snakke om, så jeg finder ud af hvilke ubalancer der er i lige din krop.
  • Det kan også være man har været gravid og har mistet nogle gange. Det er en anden form for ubalance, som også kan rettes op på, så du bliver “bedre” til at holde på fosteret.
 2. Gravidgener (første trimester)
  • Nogle af de klassiske gravidgener er kvalme, manglende appetit og madlede, træthed og manglende overskud, tristhed. Oppustet og spændt mave, konstant tissetrang, konstant tørst og tør mund, opkast og sure opstød.
 3. Gravidgener (2. og 3. trimester)
  1. Her er nogle af de klassiske symptomer halsbrand, forstoppelse, let forpustet, stakåndet og svært ved at få luften ordentlig ned i lungerne. Væske i kroppen, kramper i benene, søvnløshed, hovedpine, svimmelhed og blærebetændelse.
 4. Efterfødselsgener
  1. Træt og energiforladt, trist og føle man er utilstrækkelig, brystsmerter og amningsbesvær, hæmorider og forstoppelse.

 

Hvis du tænker, det der er så meget mig – gid det ville forsvinde, så skriv endelig eller book en tid med det samme.

 

Jeg elsker akupunktur

Nu til hvorfor jeg ELSKER akupunktur og den kinesiske medicin så meget.

Jeg tror jeg prøver at spole tilbage til engang for 5 år siden, hvor jeg første gang snuste til akupunkturens verden. Jeg var til et weekendkursus for fysser, hvor vi lærte lidt om akupunktur. Her begyndte det allerede at vokse på mig. Jeg har altid døjet meget med maveproblemer, krampelignende spændinger i den, oppustethed osv. Måden hvorpå ham akupunktøren lynhurtigt læste mig, det var som om han havde udspioneret mig. Han spurgte mig ind til alt det der netop var gældende og kom lynhurtigt mine maveproblemer til livs. Vildt fascinerende.

 

Min uddannelse som akupunktør

Der gik et par år og jeg begyndte selv at behandle (kun smertelindrende ret lokalt, da det var det eneste vi havde lært på det kursus). Men kunne ikke slå tanken væk om at tage den lange akupunkturuddannelse, traditionel kinesisk medicin. I sommeren 2 år efter, da jeg atter var på banen efter en barsel med Noah, skulle det være. Jeg fik overbevist min veninde om at vi skulle tage uddannelsen sammen og det gjorde vi.

Så i september 16 kørte vi mod Viborg med spænding i maven og ret høje forventninger, men alligevel lidt skeptiske. Jeg er egentlig overhovedet ikke spirituel eller alternativ. Jeg er vokset op i en ret vestlig verden, med en mor der er lægesekretær, hendes kæreste som er læge og jeg selv der jo er uddannet fysioterapeut. Men jeg er meget åben overfor at lære nyt og den kinesiske verden skulle selvfølgelig også have en chance.

 

Om at mangle svar og se en sammenhæng mellem det fysiske og det psykiske

For at være ærlig har jeg egentlig aldrig rigtig fundet mig til rette i den fys-verden jeg kom fra. Den er meget fysiologisk og kropslig, og fokuserer stort set aldrig på det mentale, på vores psyke. Jeg har manglet en masse svar. Ofte blev det til “sådan er det bare”, “det går nok væk af sig selv”, “du skal nok bare have lidt øvelse” eller “du skal nok bare holde en pause”. Jeg har higet efter at kunne finde nogle svar, hvorfor har man ondt, hvorfor får man kramper i benene, hvorfor kan jeg ikke lukke ned for mine tanker og bare falde i søvn, hvorfor føler jeg trang til at komme på toilettet når jeg bliver bange, hvorfor løber næsen når man går ud i en blæst. Og det er dét den kinesiske medicin bl.a. kan – at give svar!

Den viser hvor meget kroppen, psyken og vores livsstil påvirker hinanden. Det er så holistisk og orienteret på det hele menneske og ikke bare et knæ der skal behandles.

akupunktur i aarhus

Min egen erfaring med akupunktur imens jeg var gravid:

Jeg havde det virkelig ikke alt for godt under min graviditet med Arthur. I hvert fald ikke de første mange uger. I et tidligere indlæg har jeg skrevet således:

Sidste uge var en af de rigtig dumme, jeg havde det bare rigtig skidt, var sygt træt og en anelse deprimeret over at mit overskud og arbejdsglæde bare var flået fra hinanden. Så jeg ringede til min veninde, som jeg læser til akupunktur med, om hun ikke ville komme og rede mig med en behandling med nåle, og hold da op en forskel. En halv time efter behandlingen var det MEGET bedre og det har holdt ved en uge nu. Nogle af mine symptomer er helt væk, mens andre bare er drysset betydeligt ned. Det er så lækkert, det drømmer man slet ikke om.

 

Akupunktur i Aarhus

Jeg starter op som akupunktør helt selvstændigt i den lækreste gamle klinik midt på Store Torv i Aarhus. Jeg deler klinikken med en jordmoder, en massør og lidt andre dygtige behandlere. Her vil jeg være at finde hver onsdag mellem 9-17. Du kan booke nederst i indlægget her

Her vil jeg primært beskæftige mig med netop gravide, kvinder der har født samt kvinder der ønsker at blive gravide. Til den første behandling er der sat 5 kvarter af og den koster 750 kr. Her vil vi bruge god til på at snakke om dig og komme dine symptomer og ubalancer til livs. Desuden vil du selvfølgelig også få en behandling den første gang. De næste gange er der sat 45 minutter af og her koster det 500 kr. pr. gang. Jeg kører også med klippekort, hvor man får 5 gange for 2250

 

Akupunktur som fertilitetsbehandling

Jeg håber virkelig at kunne hjælpe nogle af jer derude. Hvis du enten drømmer om at blive gravid og ønsker at skabe balance i kroppen og optimere betingelserne for at en befrugtning kan ske. Hvis du er så heldig at være gravid, men lige så slemt (eller værre) ramt som jeg var – så tøv ikke med at skriv. Eller booke en tid.

Tusinde tak fordi du læste med her.

 

Her kan du booke din tid til akupunktur i Aarhus eller i Silkeborg

Følg også meget gerne med på min Instagram for mange flere hverdagsglimt, opskrifter, træningsinspiration mm.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Jeg har efter begge mine graviditeter voldsom hovedpine/migræne, som er hormonbetinget. Det varer altid, som i altid, hele 3 fulde døgn, og det slår ikke fejl.
  Jeg er begyndt på mini-piller igen ene og alene af den grund, for at se om det ændrede noget. Det har taget toppen af smerterne, men ikke fjernet anfaldene.

  Er det noget, som akupunktur kan gøre noget ved?

  1. Hej Line
   Er det noget du får lige efter du har født – altså sådan spontant. Eller er det noget som bare kommer snigende efter du har født – ikke nødvendigvis lige efter, men i perioden efter eller hvordan? 🙂 Jeg vil i hvert fald gerne give det et forsøg med akupunkturen 🙂

 2. Hej Julie. Vil du dele kilder til de studier, der har vist, at akupunktur øger sandsynligheden for graviditet væsentligt? 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret