Agurkeruller med sprød kylling

De her agurkeruller kom lidt frem i verden, da jeg har set så mange lignende videoer på instagram af agurkeruller. De fleste af dem med laks og flødeost. Så sådan startede jeg også! Ruller der indeholdt lidt sprød salat, en naturel flødeost og koldrøget laks + lidt avocado. Men helt ærligt, – de var mega kedelige. Både i smag og konsistens. Så dem nægter jeg simpelthen at dele en opskrift på ;o) MEN! Så skiftede jeg lidt ud i fyldet og kom blandt andet denne her sprøde friturestegte kylling i. Meget bedre.

agurkeruller

Agurkeruller med sprød kylling

Denne opskrift blev langt bedre end de her lakseruller (som jeg lige snakkede om i afsnittet før). Her har jeg brugt sprød kylling, ris, mango og avocado. Rullerne er smurt med flødeost og der er også et stykke sprød salat i. Virkelig god kombination. Man kan sagtens bruge en airfryer til din kylling, frem for at friturestege det. Jeg har f.eks. lige delt en opskrift her på nuggets lavet i airfryer helt uden fedtstof.

De her agurkeruller kan sagtens spises som de her, altså uden noget til. De er også virkelig gode at dyppe i soya eller en chilimayo. De kunne også sagtens serveres som en slags sushi sammen med andre ruller. Eller måske som en del af en tapas. Jeg linker til flere tapas idéer nedenfor. Her får I lige opskriften på de her sprøde agurkeruller med kylling.

Agurkeruller med kylling

Opskrift til en rulle, 6 stykker (1 person)

Opskriften her rækker til en enkelt rulle. Så lav gerne mere når først du er i gang. Jeg synes en rulle passer rimelig godt til en enkelt person.

Man skal ikke bruge særlig meget ris pr. rulle, men jeg koger en portion, hvor jeg kan lave et par ruller af + jeg har lidt til en salat også til dagen efter. Denne salat er nemlig lavet ud fra de her råvarer, da man ender med en del til overs (hvis man kun laver en rulle)

Ift. nuggets, panerer jeg også en hel pakke (400 g) når først jeg er i gang. Man bruger kun lidt til en agurkerulle, men igen kan du bruge resten til salaten. Så opskriften giver kylling nok til 4-6 ruller eller sådan.

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 agurk (man bruger ikke det hele af en, men har brug for en agurk pr person for at kunne lave pæne strimler)
 • 2 spsk. flødeost pr. rulle
 • 3 spsk. kogt ris pr. rulle
 • et par stykker paneret kylling pr. rulle - køb 400 kyllingebryst, brug 1,5 dl mel, 2 æg og 1,5 dl pankorasp til panering + fritureolie.
 • 1/4 avocado pr. rulle
 • 1/4 mango pr. rulle
 • 1 salatblad pr. rulle

Sådan gør du

 1. Start med at sætte ris over i en gryde.
 2. Lav dine nuggets ved at vende kyllingestykkerne i lidt mel, derefter i en skål med sammenpisket æg og til sidst i en skål med rasp + salt og peber. Kom dem i en gryde med varm olie. Giv dem et par minutter på hver side i olien. Olien skal være godt varm, uden at sprutte ud over det hele når kyllingen kommes i. Lad de friturestegte kyllingestykker dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær dem i skiver.
 3. Tag en kartoffelskræller og gør som på videoen med agurken. Dup dem tørre med køkkenrulle og læg dem tæt ved siden af hinanden.
 4. Smør med flødeost og kom ris, kyllingeskiver, mango og avocado (i skiver) i samt et skyllet salatblad.
 5. Rul stramt og skær derefter ud i stykker.

Bedøm denne ret

Video af agurkeruller


sushi

Skift lidt ud, hvis du synes

Du kan sagtens smøre dine agurkeruller med en chilimayo fremfor flødeost. Ellers kan man bruge en flødeost med smag, f.eks. pikant. Man kan også skifte lidt ud i grøntsagerne. Jeg har brugt mango, avocado og salatblade og synes egentlig den kombination er vildt god. Men hvis man ikke har en af ingredienserne eller ikke bryder sig om den, så undlad den blot. For en vegetarisk version, kan man skifte kylling ud med halloumi. Den kan man også panere og friturestege.

 

Andre tapasidéer

Hvis du serverer rullerne som en del af en tapas eller en buffet, kan du lure om nogle af nedenstående retter også skal på dit bord.

agurkeruller agurkeruller med kylling

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

 

Mere aftensmadsinspiration

Du kan også finde min forholdsvis nye kogebog lige her. Den indeholder 317 siders inspiration til hverdagsaftensmad, og over 130 nemme opskrifter på aftensmad. Vi udgav den for et par måneder siden, men vi er stadig helt vildt stolte over den. Jeg håber sådan den kan gøre det nemmere i jeres køkkener og give en masse ny inspiration.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret