Æggesalat til sildemaden

Æggesalat med karry, æble, cornichoner, karse, frisk dild og purløg. En fantastisk kombination til din sildemad. Hjemmelavet karrysalat er så nemt og virkelig lækkert, jeg håber du kan bruge min opskrift.

æggesalat

æggesalat
Æggesalat er så nemt og sindssygt lækkert oven på en sildemad

Æggesalat opskrift

 

Denne æggesalat er med små stykker af æble for at give lidt sødme og syrlighed, cornichoner for at give lidt salt og fylde, en masse dejlige krydderurter og selvfølgelig godt med æg. Du kan jo undlade æggene og så bruge den som karrysalat til fiskefileter og fiskefrikadellerne. Hvis du tilføjer æg er den helt perfekt til sildemaden. Eller bare som den er i en omgang bagels eller sandwich.

Mængden her giver en ret stor portion, nok til i hvert fald 6-8 personer, hvis den indgår på sådan et julebord og man derfor får en masse andre ting. Hvis du bare spiser denne alene i sandwich f.eks. vil jeg mene den rækker til 4 personer. Jeg håber det var lige den opskrift I sad og ventede på, bon appetit.

 

Opskrift på æggesalat

Æggesalat

Opskrift til 6-8 personer

Den lækreste æggesalat med masser af smag, fedme og friskhed.

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 5 æg
 • 3 spsk. creme fraiche
 • 2 spsk. mayo
 • 1 tsk. sennep
 • 1 tsk. karry
 • 1/3 tsk. salt + lidt peber
 • 1/2 æble
 • 5-6 små cornichoner (syltede agurker i hele, de små)
 • 1 spsk. karse
 • 1 spsk. frisk dild
 • 1 spsk. purløg

Sådan gør du

 1. Kog æggene i ca. 8-9 minutter, så de bliver let hårdkogte
 2. Imens kommer du cremefraiche, mayo, sennep, karry, salt og peber i en ret stor skål
 3. Hak æble og cornichoner fint og kom det ned i skålen
 4. Når æggene er kogt færdige, skylles de med koldt vand, pilles og skæres i mindre stykker – kom dem ned i skålen
 5. Hak de friske krydderurter og kom ved
 6. Rør det hele rundt og drys med ekstra karse på toppen

Bedøm denne ret

 

Hvordan laver man æggesalat?

Det er meget nemt at lave æggesalat. Du noget først nogle æg som efterfølgende skal blive kolde inden du piller skrællen af og skærer dem i tern. Så skal grøntsagerne snittes, her bruger jeg æble, syltede agurker, karse, dild og purløg. Men du kan også sagtens bruge andre grøntsager, som finthakket blomkål, peberfrugt eller gulerod. Så blander jeg ellers de her grøntsager med krydderier, mayo, cremefraiche og sennep og tilføjer til sidst æggene.

 

Æggesalat er perfekt til julefrokosten eller til påskefrokoster

Her er opskriften du skal have til din sildemad til julefrokosten. I vores familie holder vi altid julefrokost hos min mormor den 25/12 og vi får altid sild og en lækker cremet æggesalat til. Jeg vil næsten våge og påstå at den mad er min yndlings over alt det vi får den dag. Arh altså en fiskefilet er nu altså heller ikke værst – men jeg elsker virkelig også denne mad. For andre julefrokost opskrifter, kan du prøve hjemmesyltede rødbeder til leverpostejen eller hvad med en lækker hjemmerørt lakserilette.

Kan den gemmes?

Æggesalaten kan godt gemmes en dag eller to, men jeg synes ikke den er frysegnet. Men kom den i en skål eller madkasse, så kan du sagtens spise resterne af den en dag eller to efter.

 

Kan jeg tage den med på madpakken?

Æggesalat er helt perfekt til madpakken, både på rugbrød og i en bolle. Kom den i en bøtte og saml din sandwich når du kommer på arbejde. På den måde holder det sig frisk og lækkert.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for flere madbilleder og inspiration.

Kommentarer

 1. Den ligner fuldstændigt den æggesalat jeg plejer at lave og yes den er nemlig bare god så måske er det bare sådan den skal være!
  Dejlige billeder iøvrigt.
  Jeg håber du og dine har en dejlig december og får en skøn jul sammen.

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret