Vaniljecreme

En vaniljecreme kan bruges til mange ting, i fastelavnsboller, i lagkager, som fyld i medaljer, berlinere, eclairs osv. Her kommer mit bud på den bedste vaniljecreme fuld af smukke vaniljeprikker. En creme som ikke er for tynd, men heller ikke for gelé i konsistensen, som mange vaniljecremer altså er. Jeg håber I vil bruge opskriften og måske prøve nogle af nedenstående af, hvor du kan komme den i.

vaniljecreme

Vaniljecreme

 

Jeg har efterhånden lavet vaniljecreme mange gange, og førhen også på mange forskellige måder. Når først man har lavet sin egen, så går man ikke tilbage til det brev der med pulver i. Jeg er med på at det er nemmest, og det er også bare ok engang i mellem. Men prøv lige at lav den selv, det smager så meget bedre og bare af mere. Det brev man køber smager jo ikke af en dyt. En omgang hjemmelavet vaniljecreme er sådan set nemt nok og tager ikke specielt lang tid. Man skraber blot korn ud af en vaniljestang og blander det med lidt sukker. Det varmes så op i en gryde med lidt mælk. I en skål piskes resterende: æggeblommer, majsstivelse, sukker og lidt mælk. Begge dele røres nu sammen og så skal det ellers bare varmes op til cremen er perfekt tyk. Få en præcis opskrift herunder og se også en video.

 

Vaniljecreme

Opskrift til Nok til 12 fastelavnsboller eller 1 lagkage

Samlet tid

20 minutters tid

Ingredienser

 • 2,5 æggeblommer
 • 40 g sukker i alt
 • 20 g majsstivelse
 • 1 vaniljestang
 • lidt over 2 dl sødmælk i alt

Sådan gør du

 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det på et skærebræt med 1 spsk. af sukkeret.
 2. Kom det + den tomme vaniljestang i en gryde sammen med det meste af mælken her til (gem en lille sjat) og varm godt op, lige inden det koger.
 3. I en skål piskes resten af sukkeret, æggeblommer, majsstivelse og den sidste sjat mælk godt sammen.
 4. Imens du pisker, hælder du den varme mælk med vaniljekornene ned til æggeblandingen.
 5. Herefter hældes det tilbage i gryden. Nu skal det varmes stille og roligt op imens du pisker godt i gryden. Cremen bliver langsomt tykkere, så der skal bare røres konstant imens.
 6. Når den er tyk nok hældes cremen ud på en tallerken og et stykke film kommes over. Læg det helt ned til cremen, så der ikke dannes skorpe på den. Lad den køle af sådan og kom derefter på et glas eller brug den i din næste opskrift.

Bedøm denne ret

Video af hjemmelavet vaniljecreme

Brug din vaniljecreme i:

 

Følger ud med på TikTok, Instagram eller Facebook?

Hvis ikke, så kan du klikke her – så kommer du direkte ind på min Instagram profil – hvis du altså kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv. Det samme gør jeg på min Facebook profil. På min TikTok profil deler jeg udelukkende madvideoer – måske du kan finde lidt inspiration her inde. Jeg håber, at vi ses derude 🙂

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret