Tapaspizza eller ruller

Reklame for No fairytales

Tapaspizza – de her små pizzaer er super nemme og en glimrende idé til tapasbordet eller en buffet. Man kan lave alverdens variationer af dem, så jeg håber I får ny tapasinspiration her.

tapaspizza   tapaspizza

Tapaspizza eller tapasuller

 

Reklame. Her er lidt tapasinspiration. De her lækre grøntsagstortillas fra No Fairytales er brugt på to forskellige måder her. Præcis samme ingredienser, men alligevel to forskellige tapasidéer. Den ene er tapaspizza, små minipizzaer hvor tortillaen fungerer som bund. Den anden er lidt på samme måde, men hvor man ruller den sammen som pølsehorn og bager dem i ovnen. I både ruller og på pizzaerne har jeg kommet tomatpuré, skinke, cheddarost og lidt grønt.

Ud over at fungere som tapastilbehør, kunne de også sagtens fungere som små madpakkeidéer. Jeg synes klart de er bedst varme, men de kan dog også sagtens spises kolde. På pizzaerne har jeg også smurt nogle af dem med pesto fremfor at bruge denne her tomatsauce på dem alle sammen.

Herunder kommer opskrift på både tapaspizza og ruller:

Tapas pizzaer eller ruller

Opskrift til 12 små pizzaer

Til deler små pizzaer har jeg brugt tortillaspandekager som bund. Nogle af dem har jeg smurt med grøn pesto, andre med en tomat”sauce”. Nogle er toppet med cheddarost, skinke og peberfrugt. Andre med cheddarost, tynde skiver squash og hampefrø. Nedenunder pizzaopskriften kan du se fremgangsmåden på rullerne. Ingredienslisten er den samme.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

Tomatsauce

 • 4 spsk. tomatpuré
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille tsk. salt + lidt peber
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 lille tsk. tørret timian og/eller oregano
 • evt. en lille sjat honning eller agavesirup

Andet tilbehør

 • 4 tortillaspandekager som bund (3 minipizzaer ud af hver bund)
 • Grøn pesto til nogle af dem (med mindre du kommer tomatsaucen på dem alle)
 • 2 dl cheddarost
 • 1/2 peberfrugt
 • 1/4 squash
 • 2 dl skinkestrimler
 • evt. lidt hampefrø til at drysse på dem med pesto

Sådan gør du

Små minipizzaer

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Start med at rør tomatsaucen sammen i en skål. Den behøver ikke at varmes, der skal blot rives et fed hvidløg og blandes sammen med resten
 3. Snit peberfrugten i små stykker. Skær enten squash i små stykker eller i tynde skiver. Find tortillaspandekager, cheddarost, et glas grønt pesto og skinkestrimerne frem.
 4. Hvis du ønsker en stor pizza bruger du bare pandekagerne som de er. Hvis du ønsker små, tager du en mindre skål eller glas frem og ligger den oven på den store pandekager. Tag en lille urtekniv og skær rundt om glasset, så der kommer små pandekager (pizzabunde) ud af det.
 5. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 6. Smør dem med enten pesto eller tomatsauce
 7. Kom cheddarost over og skinkestrimler over dem med tomatsauce
 8. Kom enten peberfrugt, tynde squashskiver eller små tern af squash over
 9. Kom evt. lidt hampefrø over og bag ellers pizzaerne i 10 minutters tid, til osten er smeltet.

Små miniruller

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Start med at rør tomatsaucen sammen i en skål. Den behøver ikke at varmes, der skal blot rives et fed hvidløg og blandes sammen med resten
 3. Snit peberfrugten i små stykker. Skær enten squash i små stykker eller i tynde skiver. Find tortillaspandekager, cheddarost og skinkestrimerne frem.
 4. Læg din tortillaspandekage på en bageplade beklædt med bagepapir og skær den ud som om du skulle til at lave pølsehorn.
 5. Smør med tomatsaucen og læg det fyld på du ønsker ude i enden.
 6. Rul sammen og stik en lille pind i for at holde den sammen
 7. Bag I ovnen også små 10 minutter

Bedøm denne ret

tapaspizza

〈 Følgende billeder er hvis du laver rullerne 〉

tapaspizza

〈 Her er pizzaen i stor størrelse, altså uden at dele den op i mindre tapaspizzaer 〉

tapaspizza

Tidligere samarbejder med No Fairytales

Jeg har tidligere lavet opskrifter sammen med No Fairytales, hvor jeg lige ledes brugte deres tortillaspandekager. Se f.eks. de her fajitas med kylling, tzatziki og guacamole. Eller en tortillas pizza med bresaola og bagte tomater. Jeg har også brugt deres rødbede tortilla til at lave små laksewraps med avocado og dilddressing. Og sidst men ikke mindst, har jeg lavet quasadillas med kylling, serveret med en tomatsalsa og guacamole.

Pandekagerne er super bløde og nemme at arbejde med. De har en mild og lækker, næsten lidt sød smag. Så de fungerer bare virkelig godt til mange retter. De består af 40 % grønt, hvilket jo bare giver plusser i min bog. Så absolut en anbefaling herfra, hvis hverdagsmaden gerne må være lidt nem og stadig smagfuld og sundt.

 

Tilgængelighed:

De friske grøntsagstortillas kan findes på køl hos Bilka, Føtex og Netto landet over. De holder sig i 7 uger, hvis pakken er lukket og opbevaret på køl.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret