Tærte med gulerødder og champignon

Nem aftensmad for hele familien. Få opskriften her på tærte med gulerødder og champignon. Den smager virkelig skønt og er yderst børnevenlig. Jeg håber, at du kan bruge opskriften!

Tærte med gulerødder og champignon

Tærte med gulerødder og champignon

 

Her finder du opskriften på en simpel vegetar tærte. Den er med gulerødder og champignon, som jeg synes spiller rigtig godt sammen og giver en skøn smag. Grøntsagerne bindes sammen med en æggemasse af æg, creme fraiche og fetaost. Prikken over i’et i tærten er denne hjemmelavet tærtedej. Netop denne tærtebund bruger jeg til alle mine tærter, da det virkelig bare giver det ultimative resultat, og den er SÅ nem. Prøv den af – men hvis du ikke orker kan du selvfølgelig sagtens købe en færdig tærtebund.

Jeg vil mene at tærten rækker til 4-6 personer, afhængig af om du f.eks. servere en salat ved siden af. Nedenfor kommer jeg med nogle forslag til forskellige salater der kan passe til tærten. Hvis i blot er 2 personer har I bare lækker frokost eller rester til aftensmad dagen efter – win win!

Opskrift til 4-6 personer

Ingredienser

Tærtedej

 • 130 g hvedemel
 • 70 g grahamsmel
 • 1 tsk. salt
 • 100 g smør
 • 6 spsk. vand

Fyld

 • 4 æg
 • salt og peber
 • 150 g creme fraiche
 • 60 g fetaost
 • 150 g champignon
 • 75 g gulerødder

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Start med at lave bunden til tærten ved at komme mel og salt i en skål. Skær smør i tern og smuldr smørret ind i melet. Saml det med vandet.
 3. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Pres dejen godt op af kanterne og prik lidt huller med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutters tid imens du klargør fyldet.
 4. I en skål blandes æg, krydderi, creme fraiche og feta.
 5. Kom blandingen over den forbagte bund.
 6. Skær gulerødder og champignon i skiver og svits det af i lidt olie på en pande, for at fordampe lidt af væsken. Kom det derefter over æggemassen i tærten og bag tærten i ovnen i 25 minutters tid mere, til den er gylden og fast.

Bedøm denne ret

Tærte med gulerødder og champignon vegetar tærte

Billig aftensmad

Sådan en omgang tærte med gulerødder og champignon er ganske billig spise! Derfor kan du også finde denne opskrift inde på vores kategori billig mad, sammen med mange andre budgetvenlige opskrifter. Alle retterne i denne kategori koster maks 26 kroner pr. person. Tærten kan du handle ind til for 101 kroner, inklusiv ingredienser til tærtebund (jeg har handlet i Rema1000). Alt efter om tærten skal række til 4 eller 6 personer, koster det mellem 17 og 25 kroner pr. person. Dét er billig aftensmad! Så hvis man lige skal spare lidt på madbudgettet, kan man med fordel lave tærten.

 

Hvilken salat til tærte med gulerødder og champignon?

Hvis I står og skal have gæster og vil have tærten til at række lidt længere, så kan man sagtens lave en salat her til. Jeg laver ofte en salat til tærte og/eller lidt gnavegrønt til ungerne. Synes det er lækkert med et koldt og sprødt element, ved siden af den varme tærte. Jeg kunne finde på at lave følgende salater til tærten:

 • Salat med bagte blommer og gedeost – sødme fra honning bagte blommer, syre fra vindruer, sprødhed fra pære og selvfølgelig lækker smag fra gedeost – hvis man er til det. Jeg spurgte mine følgers holdning til gedeost på min Instagram profil forleden dag, og lad os bare sige at der er delte meninger om det! 😀 jeg er selv ret vild med det..
 • Salat med bagte gulerødder og appelsin – man kan jo passende lave denne salat, da man har en del gulerødder tilovers. Det er godt med smag og krydder i salaten – grøn bund af rucola, bagte krydder gulerødder, appelsin og avocado. Den er med kikærter, men dette kan sagtens udlandes hvis ikke den behøver så meget fylde ved siden af tærten.
 • Tomatsalat med burrata og balsamicoglace – bare virkelig en god og nem salat! Den er med grillede peberfrugter, cherrytomater, avocado, rødløg og vigtigst af alt – burrata. Toppet med balsamicoglace. Mums!

 

Justeringer i tærten

Du kan sagtens tilpasse tærten efter dit køleskab eller dine behov. F.eks. kan du tilføje lige netop de grøntsager du har liggende i køleskabet, som måske er blevet lidt kedelige og slatne at se på. Det kan være du har porre, peberfrugt, løg, squash eller noget andet liggende, som du enten kan tilføje eller erstatte med enten gulerødder eller champignon – så slipper du måske for at handle ind. Ligeledes kan du sagtens bruge hytteost eller mozzarellaost i æggemassen i stedet for f.eks. fetaost. Hvis du ikke ønsker, at tærten skal være vegetarisk, kan du evt. tilføje noget sprød bacon eller parmaskinke i den.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret