Salat med sød kartoffel, bulgur, mynte og granatæble

sød kartoffel salat

Salat med sød kartoffel

 

Denne her salat med bagte søde kartofler, mynte, granatæble og andet godt har faktisk været på min blog før. Jeg har simpelthen “kommet til” at slette den. Mest fordi jeg på et tidspunkt sad og kiggede i alle mine gamle opskrifter og ville gerne sortere lidt ud, så jeg ikke havde så meget, der mindede om hinanden og forvirrede jer læsere. Så denne her røg i svinget, hvilket senere hen har vist sig at være en kæmpe fejl. For hold da op hvor er I mange, der har spurgt efter den. Så nu har jeg simpelthen været i køkkenet igen og fremtrylle nogenlunde samme opskrift på salat med sød kartoffel.

 

Marokkansk sød kartoffel salat

Salaten er lidt marokkansk inspireret med mynte, granatæbler, pinjekerner og et nip spidskommen i dressingen. Jeg håber I har lyst til at lave den, den smager virkelig også godt. Så jeg er ret glad for I lige mindede mig om den. Den skal i hvert fald laves igen og igen her hjemme fra nu af.

Salat med sød kartoffel

Opskrift til 4

Salaten giver enten 4 små portioner (f.eks. som tilbehør eller som en tapas) eller 2 større (som hovedret, evt. sammen med et par falafler eller lignende).

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 1 sød kartoffel (jeg brugte en lille én)
 • 70 g bulgur (målt inden kogning)
 • 1/3 granatæble
 • 1 håndfuld frisk mynte
 • 1 lille håndfuld pinjekerner
 • 1/4 rødløg

Dressing

 • 2/3 dl olie (jeg bruger olivenolie)
 • 1 tsk. salt + lidt peber
 • 1 godt nip chilipulver eller cayennepeber
 • 1 lille tsk. stødt spidskommen
 • 1 spsk. honning eller agavesirup
 • evt. lidt citronsaft til den del der hældes over bulgur

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
 2. Rengør din sød kartoffel (jeg skræller den ikke), skær den i tern og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 3. Bland dressingen sammen (vent med citronsaften her i)
 4. Kom halvdelen af dressingen ud over de søde kartofler og smid dem i ovnen i 15-20 minutter til de er bløde.
 5. Sæt bulgur over i en gryde med 3,5 dl vand og lad det koge i 10 minutters tid. Hvis der er ekstra vand i gryden bagefter, sies det fra. Imens det koger kan du klargøre mynte (hakkes), granatæblet (kerner frigøres), rødløg (hakkes fint) og pinjekerner (ristes på tør pande)
 6. Vend bulgur sammen med den sidste del af dressingen, her kan du tilføje lidt ekstra citronsaft eller citronskal.
 7. Anret de bagte sød kartoffeltern på en tallerken sammen med den kogte bulgur og de her 4 toppings, som du lige har gjort klar.

Bedøm denne ret

sød kartoffel salat

Nem hverdagsmad eller glimrende gæstemad

Salaten består af de her sød kartoffel tern som bages, til de bliver dejlig bløde. Jeg har vendt dem i en krydret oliedressing inden. Så er der bulgur, som også vendes i en dressing. Frisk mynte, granatæble, lidt rødløg og sprøde ristede pinjekerner. En smagskombination som er virkelig god. Salaten er desuden ganske nem at lave og egner super godt som hverdagsmad. Den kunne også være helt perfekt som en del af en større menu, tapas, en form for buffet eller sammen med andre lidt mellemøstlige retter.

Du kan sagtens justere lidt i salaten, så den passer til dit køleskab. F.eks. kan bulgur skiftes ud med quinoa, haveris, couscous eller måske pasta. Jeg synes faktisk det ville være en skam at ændre mynten, men til gengæld (hvis du er til det) kan du supplere med frisk koriander. Pinjekerner og granatæble synes jeg også er synd at skifte, for det passer så fint her til. Men suppler evt. med fetaost eller avocado, eller kom lidt flere eller færre krydderier i din dressing.

 

Spis salat med sød kartoffel sammen med..

 1. sprøde kyllingenuggets
 2. køfte – tyrkiske oksefrikadeller
 3. saltimbocca med æble, salvie og parmaskinke
 4. fyldte kyllingebryst 
 5. falafler

salat med sød kartoffel

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagram for flere opskrifter og madbilleder. Jeg sender også nyhedsbreve ud hver weekend. De indeholder mine nemme, grønt og familievenlige madplaner. De er helt gratis og du kan tilmelde dig her.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret