Salat med burrata, tomat og avocado

Salat med burrata, tomat og avocado! Hvis der er noget, som bare fungerer sammen, så er det tomat og burrata. Denne salat blev lavet til min lille nevøs barnedåb, hvor jeg stod for salaterne til buffeten. Her er både rå tomater og langtidsbagte/soltørrede tomater i kombination med avocado og oliven.

tomatsalat med burrata

salat med tomat og burrata

Salat med burrata, tomat og avocado opskrift

Her er opskriften på en virkelig nem salat med tomat og burrata, som kræver meget få ingredienser. Hvis du vil lave langtidsbagte tomater selv, så har jeg en opskrift her. De tager noget tid at lave (eller det vil sige, det er mest bare ventetid), men de kan gemmes i olielage i køleskabet i op mod et par uger. Og ellers kan man jo også sagtens købe sig til soltørrede tomater.

Salat med burrata og tomat

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 65 g frisk spinat
 • 1 bakke cherrytomater
 • 1/4 rødløg
 • 1-2 avocadoer
 • 1 håndfuld sorte oliven
 • 1 lille håndfuld soltørret tomater / langtidsbagte tomater
 • 1 burrata kugle
 • Lidt olivenolie + salt & peber

Sådan gør du

 1. Skyl spinat, dup det tørt på køkkenrulle og kom det i bunden af et fad
 2. Halver cherrytomater, hak rødløg og skær avocado ud i skiver – anret oven på spinaten
 3. Kom oliven og de langtidsbagte tomater ved
 4. Anret burrataen over salaten, hæld først væsken fra og læg kuglen over salaten – åbn lidt op for den i midten, så den bløde lækre ost kommer frem
 5. Hæld lidt olie og drys med salt og peber over salaten

Bedøm denne ret

salat med burrata og tomat

Andre salater ala salat med burrata og tomat

Hvis du er burrata-fan, bør du i øvrigt også prøve en pizza med tomater og burrata. Her lægges den bløde ost inde i midten af pizzaen, og så trækkes osten ud over hvert stykke, når man hapser et.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad, og hvor du kan se glimt af mit liv i det hele taget. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har desuden en masse forskellige typer af madplaner, som du kan finde her – her er både de hurtige madplaner, nemme madplaner, børnevenlige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og meget mere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret