Rødkålssalat med honningristede valnødder

Rødkålssalat – min absolutte favorit version af denne julesalat med rødkål. Der er appelsin, blåbær, granatæblekerner og smørstegte valnødder her i. Jeg lover jer for den er god! Det er den salat vi altid får til julebordet.

rødkålssalat Rødkålssalat

Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder

 

Rødkålssalat er et must til julebordet. Julen er en lidt farlig tid, hvis man gerne vil forsøge at holde den sunde linje det meste af tiden. Der er virkelig mange steder, hvor man nemt falder i alle de fristelser den byder på. Der findes nu altså også virkelig mange dejligt julemad som slet ikke behøver at være så usundt. F.eks. friske sprøde kålsalater og sundere alternativer til de usunde snacks.

 

Bedste rødkålssalat

Her er et bud på en sådan kålsalat. Denne her er både sprød, saftig, fyldig, sød og saltet. Jeg er meget glad for sådan som opskriften blev. Det er nok den bedste rødkålsalat jeg har lavet ind til nu, og det skyldes især én ting: de her smør- og honningristede valnødder. Uha, de er gode, og sprøde – helt perfekte til den saftige og mættende rødkålssalat. Ift. frugten kan du jo variere som du vil, jeg brugte appelsin, granatæble og brombær. Men jeg overvejede også at komme enten æble, blåbær eller vindruer her i. Vi skal helt sikkert have den juleaften.

Rødkålssalat ved honningsristede valnødder

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

Salat

 • 500 g rødkål (jeg brugte 1/4 af et stort rødkål)
 • 1/2 granatæble
 • 2 appelsiner
 • 1 håndfuld persille
 • 100-150 g brombær eller blåbær
 • 100 g valnødder
 • 1 spsk smør, 1 tsk honning, 1/3 tsk. salt

Dressing

 • 1/3 dl smagsneutral olie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 spsk. appelsinsaft
 • 1 tsk. kanel (kan undlades, hvis du ikke bryder dig om det)
 • 1 tsk. honning
 • smag til med salt og peber

Sådan gør du

 1. Snit rødkål fint og kom det i en skål
 2. Skær skrællen af appelsinerne og pres det saft der sidder tilbage i de her skræller ned i en skål
 3. Bland appelsinsaften sammen med olie, citronsaft, honning, kanel, salt og peber
 4. Masser det snittede rødkål ind i dressingen
 5. Skær de appelsiner du lige har frigjort af skrællen i mindre stykker og kom dem over kålet.
 6. Klargør granatæblekernerne og kom ved
 7. Hak persillen fint og kom ved
 8. Anret med brombær
 9. Tag en pande og tænd for middel varme, kom smør, honning og salt ved og lad det smelte. Vend nu valnødderne rundt her i de næste 5 minutters tid, til de er sprøde og top salaten med dem

Bedøm denne ret

Rødkålssalat

Oprindelig lavet til et event

Oprindeligt blev salaten her lavet i anledning af et lille event for Friland økologi, hvor Maya og jeg skulle udvikle lidt julede opskrifter med deres kød. Jeg lavede nemlig bl.a. denne her salat, blot hvor jeg også tilføjede lidt marinerede og stegte mørbradstykker samt denne pastaret med kødboller og cremet tomatsauce. Jeg foretrækker faktisk salaten uden kød (som den er her), og så bruge den som tilbehør.

 

Andre lignende opskrifter

Hvis du er mere ude efter flere kålsalater, bør du klart prøve min waldorfsalat med grønkål. Eller denne grønkålssalat med bagte gulerødder og appelsin og avocado.

Kommentarer

 1. Hejsa. Undskyld…jeg forstår simpelthen ikke punkt 2 og 5 vedr appelsinerne…? Hvad er det er skal presses saften af…skallerne?? Vel ikke appelsinestykkerne, der i punkt 5 skal skæres i mindre stykker…? Jeg kan ikke se det for mig…? Også hvorfor skære skallen af – ikke pille? 🙂

  1. Grunden til jeg skærer skrællen af er blot fordi det er langt nemmere og hurtigere 😉 Så undgår jeg at pille den.
   Når jeg skærer skrællen af, sidder der stadig lidt appelsinkød (og saft) i skrællen. Det presser jeg med ned til dressingen. Så kasserer jeg det, og skærer så selve appelsinen i mindre stykker og bruger dette 🙂 Håber det giver mening
   Kh. Julie

 2. Hej. Jeg har de sidste 2 år lavet rødkålssalat også dagen forinden brug, dog har jeg tilberedt valnødderne så de lige kan vendes i salaten på selve dagen

  Jeg synes det bliver lækkert når det for lov at stå at trække og smagen sætter sig 👍🏻

  Rigtig go fornøjelse 👍🏻Og glædelig jul 🎄🎅🏽🎁

  1. Ja det synes jeg heller ikke gør så meget, jeg foretrækker den nok helt frisk. Men kan dog sagtes spise den dagen efter 😀 Rigtig god jul til dig også.

 3. Er det en god ide at lave den dagen før eller skal den helst laves på selve dagen så den er mest frisk?

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret