Karamelbarer

Karamelbarer med havregryns-mandel-kokosbund, et karamellag og et chokoladelag. De smager så syndigt og lækkert, og er det bedste at have liggende i fryseren – så man altid lige kan tage en enkelt eller to frem.karamelbarer

Karamelbarer med chokolade

 

Karamelbarer med en bund af gryn, nødder og kokosmel. Ovenpå er et lag karamel og øverst lidt chokolade. De her myslibarer er sådan virkelig VIRKELIG gode.

Inspirationen til denne her myslibar kom fra en karamelkage jeg bagte tidligere. Én virkelig usund og lækker kompakt én – som næsten var lidt for meget af det gode. Den smagte virkelig godt, men jeg synes den var en anelse for vammel, så jeg overvejede hvordan man kunne bevare det lækre i den (karamellen), men give bunden lidt mere bid og sprødhed. Så frem for at lave bunden på hvedemel, brugte jeg også mandler, havregryn og kokos. Den oprindelige bund var meget sød og fed, hvilket karamellen og chokoladen også er. Så denne her kombination synes jeg blev meget bedre, da bund og karamel har lidt større kontrast.

Myslibar

Opskrift til 15-20 stk.

Myslibar med en bund af nødder, gryn og kokos. Oven på er et lag karamel og øverst et lag chokolade. Denne opskrift på myslibarer blev virkelig god

Forberedelsestid

20 min

Tilberedelsestid

25 min

Samlet tid

45 min

Ingredienser

 • 125 g mel (jeg brugte grahamsmel)
 • 80 g havregryn
 • 1 tsk. bagepulver
 • 100 g brun farin
 • 80 g mandler (hakkede)
 • 80 g kokosmel
 • 1/3 tsk. salt
 • 100 g smeltet smør
 • 7-8 spsk. vand, til det kan samles
 • 1 dåse kondenseret mælk (400 ml)
 • 20 g smør
 • 1 spsk. agavesirup
 • 50 g chokolade

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Lav først bunden ved at komme mel, gryn, bagepulver, farin, hakkede mandler, kokosmel og salt i en skål og røre det rundt.
 3. Kom smeltet smør  og vand i og saml dejen
 4. Pres den ud i en springform beklædt med bagepapir og giv den 10 minutters tid i ovnen (ca. 7-8 mm høj bund)
 5. Imens kan du lave karamellen: kom alle tre ingredienser i en gryde og varm op til middel-varm på blusset, rør rundt så det ikke brænder på. Når massen begynder at småkoge, skal den have 5 minutters tid der konstant omrøring. Når den er tyk nok, tager du den af blusset
 6. Kom nu karamellaget over bunden og bag atter i et lille kvarter
 7. Kom chokoladen over den varme karamel, så den smelter og smør den ud
 8. Stil på køl, og skær ud i barer

Bedøm denne ret

Man kan skifte smør ud med kokosolie og erstatte karamellaget med f.eks. peanutbutter, hvis man ønsker ens myslibar lidt sundere i det. De er helt klart bedst dagen efter, og helst iskolde. De kan også sagtens fryses. Lav gerne en stor portion og opbevar dem i fryseren. Så er det nemt når man har lyst til lidt sødt.

 

Gode til madpakken eller som en del af et brunchbord

Hjemmelavede karamelbarer er super at have med på farten, når man har brug for lidt hurtig energi. Eller hvis man skal lave en større brunch. Så ville de pynte godt på sådan et bord. Det er igen også ret nemt, da de kan laves nogle dage / uger i forvejen og blot opbevares i fryseren. Jeg har et indlæg her med en masse brunch inspiration.

bund til myslibarer
med karamel
karamelbarer

Andre lignende opskrifter

Hvis du også elsker sådanne karamelbarer, er de her lidt sunde twix helt sikkert noget for dig. Eller de her snickersbarer.. Jeg har også en række andre hjemmelavede små snacks her:

 

Instagram

Følg gerne med på min Instagram her for flere madbilleder og madinspiration

Kommentarer

  1. Hejsa. Du har da ret, hvordan pokker den er forsvundet – det aner jeg ikke. Men jeg fandt den frem, og den virker igen 😀 Beklager meget

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret